alegerea echipamentului
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- senior member
aztazi am fost in magazinul gipo din brasov,am incercat mai multe tipuri de lansete printre care si shimano alivio,forcemaster si beast master...le-am tinut in mana..dupa parerea mea asa nu vezi diferenta prea mare intre ele cel mai bine ar fisa le incerc pe cateva pe balta.ce-am mai observat ca acolo la magazin,nu stiu din ce motiv la magazin lansetele sunt un pic mai scumpe,cu 20-30 de lei,aproximativ.am fost si la un alt magazin,mai mic un am incercat si un barracuda de 3,90, 5lbs si din trei bucati..am fost imresionat..nu se compara cu shimano,dar nici nu mi s-a parut chiar asa de proasta..
Cea de 5 lbs se foloseste la nadire .Cu banii care-i ai cea mai buna alternativa ar fi achizitionarea a 3 bucati baracuda de 3,90m,3,5 lbs(300 lei),echipate cu mulinete Banax H.5600(500lei).Am folosit asa ceva(lansete)si mai folosesc (Banaxuri)fara nici un regret.Nu te intinde la alte scule ca risti sa-ti prinzi...urechile
.Respecte.

Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost,decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu...
Beast Master si mulinetele pe care le ai acum -- altceva nu mai spun...nyaguly scrie:aztazi am fost in magazinul gipo din brasov,am incercat mai multe tipuri de lansete printre care si shimano alivio,forcemaster si beast master...le-am tinut in mana..dupa parerea mea asa nu vezi diferenta prea mare intre ele cel mai bine ar fisa le incerc pe cateva pe balta.ce-am mai observat ca acolo la magazin,nu stiu din ce motiv la magazin lansetele sunt un pic mai scumpe,cu 20-30 de lei,aproximativ.am fost si la un alt magazin,mai mic un am incercat si un barracuda de 3,90, 5lbs si din trei bucati..am fost imresionat..nu se compara cu shimano,dar nici nu mi s-a parut chiar asa de proasta..

- boosterman
- veteran
VoicuA - In sfarsit un raspuns pe masura!
De ce totdeauna cand cineva cere un sfat de achizitie, si ma refer la modul general, se incepe cu varfurile de xxx din orice gama de produse fara a tine cont de "specializarea cumparatorului". Spun asta pentru ca, si in cazul meu, nu stiu zau daca, noi incepatorii stim sa utilizam la adevarata valoare un bat sau o mulineta de xxx. Este ca si cum mi-as cumpara Hummer ca sa ma plimb prin centrul orasului!
Si sa nu uitam si de buzunar, factorul ce mai important de decizie!
Respecte
De ce totdeauna cand cineva cere un sfat de achizitie, si ma refer la modul general, se incepe cu varfurile de xxx din orice gama de produse fara a tine cont de "specializarea cumparatorului". Spun asta pentru ca, si in cazul meu, nu stiu zau daca, noi incepatorii stim sa utilizam la adevarata valoare un bat sau o mulineta de xxx. Este ca si cum mi-as cumpara Hummer ca sa ma plimb prin centrul orasului!

Respecte

Nimeni nu moare virgin. Viata i-o trage fiecaruia cel putin o data.
-
- senior member
nu cred ca e bun exemplul dat cu masina de teren si plimbatul prin centru pt ca o scula de crap mai de xxx sau nu va face cam acelasi lucru dar cu mici mari diferente in ceea ce priveste fiabilitatea si distanta si dc nu placerea de a pescui cu o scula frumoasaboosterman scrie:VoicuA - In sfarsit un raspuns pe masura!
De ce totdeauna cand cineva cere un sfat de achizitie, si ma refer la modul general, se incepe cu varfurile de xxx din orice gama de produse fara a tine cont de "specializarea cumparatorului". Spun asta pentru ca, si in cazul meu, nu stiu zau daca, noi incepatorii stim sa utilizam la adevarata valoare un bat sau o mulineta de xxx. Este ca si cum mi-as cumpara Hummer ca sa ma plimb prin centrul orasului!Si sa nu uitam si de buzunar, factorul ce mai important de decizie!
Respecte

APCR-CS CARPZONE
Boosterman
Perfect adevarat, bugetul este decisiv, insa este o vorba romaneasca "Suntem prea saraci sa ne luam lucruri ieftine" si in completare ----asta este de la mine...... "Suntem prea saraci sa ne luam si lucrurile ieftine si apoi si pe alea scumpe".....
Insa ca sa-ti dau si dreptate....... pescuitul se poate si cu mult mai putin- eu am avut si inca mai am niste lansete DAM - din doua bucati achizitie OBOR(alea vechi) care sunt beton si acum....si am scos un urias de 15.5 kg cu una din ele chiar anul asta...nici n-a clipit "golanul"
.....tractor nene nu alta....ce sa-i faci sunt omul extremelor am Century, Dam, Sert si Beast ....
In rest ce sa zic... fiecare face cum il taie si capul si punga ....
Perfect adevarat, bugetul este decisiv, insa este o vorba romaneasca "Suntem prea saraci sa ne luam lucruri ieftine" si in completare ----asta este de la mine...... "Suntem prea saraci sa ne luam si lucrurile ieftine si apoi si pe alea scumpe".....
Insa ca sa-ti dau si dreptate....... pescuitul se poate si cu mult mai putin- eu am avut si inca mai am niste lansete DAM - din doua bucati achizitie OBOR(alea vechi) care sunt beton si acum....si am scos un urias de 15.5 kg cu una din ele chiar anul asta...nici n-a clipit "golanul"

In rest ce sa zic... fiecare face cum il taie si capul si punga ....
- boosterman
- veteran
pentru cei ce mi-au raspuns:
Ma refeream strict la faptul ca un incepator nu are rost sa investeasca, parerea mea, cateva zeci de milioane in echipament de xxx doar pentru cateva partide de pescuit pe an. Sincer cred ca inceputul ar trebui sa fie ca in orice domeniu de la A spre Z, nu? Nu contest calitatea produselor de xxx, dar inafara de nada, haideti (noi incepatorii) sa le lasam DEOCAMDATA in seama si grija profesionistilor cu speranta ca venim si noi din urma
Ma refeream strict la faptul ca un incepator nu are rost sa investeasca, parerea mea, cateva zeci de milioane in echipament de xxx doar pentru cateva partide de pescuit pe an. Sincer cred ca inceputul ar trebui sa fie ca in orice domeniu de la A spre Z, nu? Nu contest calitatea produselor de xxx, dar inafara de nada, haideti (noi incepatorii) sa le lasam DEOCAMDATA in seama si grija profesionistilor cu speranta ca venim si noi din urma

- boosterman
- veteran
pentru Friday ".....am Banax Helicon 5600 NF - cele noi si ieftine. Pescuiesc cu ele de cca.1an pana acum "nu chiar la greu" dar la 2-saptamani am avut o escapada de 12 -24 ore. Pana acum se comporta excelent. Evident depinde cum te porti si cu ele: putin ulei pe la angrenaje, in drill nu trag de ele ca inecatul si...etc...Pana acum raport pret - calitate excelent........."[/quote]
Sincer nu te supara ......
dar cand am spus scule de xxx ma gandeam la daiwa sau shimano nicidecum la banaxuri!
Sincer nu te supara ......

Ultima oară modificat 23 Ian 2008 23:16 de către boosterman, modificat 1 dată în total.