SFAT
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- senior member
SFAT
Abia am sosit din Bazinul Mare Sulina si am pierdut trei crapi (zic eu foarte mari-chiar daca sint subiectiv) datorita ruperii de la nod a forfacului din partea de sus ,nu de la cirlig.Am folosit intii forfac de la FOX:"ILLUSION SOFT LINK de 0,35 la 15 lbs,apoi am folosit "POWER PRO MICRO FILAMENT LINE de 0,16 de 50 de lb.Pur si simplu s-a rupt forfacul.
Caut un fir textil foarte moale,invizibil in apa,foarte rezistent la nod ,sa reziste la 50 de lb.Puteti sa ma indrumati in acest sens?Ce folosesc la forfac baietii la concursuri?
Caut un fir textil foarte moale,invizibil in apa,foarte rezistent la nod ,sa reziste la 50 de lb.Puteti sa ma indrumati in acest sens?Ce folosesc la forfac baietii la concursuri?
Orice s-ar intimpla fii om,peste n-ai cum sa devii!
Re: SFAT
De ce Textil foarte moale ?PANAIT CEZAR scrie: Caut un fir textil foarte moale,invizibil in apa,foarte rezistent la nod ........Ce folosesc la forfac baietii la concursuri?
Nu stiu ce folosesc unii sau altii la concursuri, dar te-as sfatuii sa incerci un Stiff Rig "fir de par" legat cu Korda
- Pop Florin
- veteran
Ave Cezar (nu m-am putut abtine
) , suna frumos , imi place sa gasesc un pescar care incearca firele Fox , iti propun sa incerci Fox Mask , este un foarte rezistent forfac , textil , intr-adevar are o camasa protectoare dar se poate indeparta si ramane un textil destul de moale .
Il folosesc de un timp si pot spune ca nu am avut surprize de rupere .
FIR INTINS

Il folosesc de un timp si pot spune ca nu am avut surprize de rupere .
FIR INTINS

- Daniel Costache
- veteran
Florine dar zii si cat e rola
si parca nu-ti mai vine a rade
si eu mi-am luat doua trei fire de talente dar tot cu sufix pescuiesc si probleme mari nu am avut. pe cele mai scumpe le pun si eu cand ies in oras, sa fac impresii
si ca veni vorba de sufix pot spune cu mana pe inima ca in tei ani (peste 100 de zile de pescuit la crap) de zile de cand folosesc firele lor nu am avut nici o ruptura a forfacului.

si parca nu-ti mai vine a rade

si eu mi-am luat doua trei fire de talente dar tot cu sufix pescuiesc si probleme mari nu am avut. pe cele mai scumpe le pun si eu cand ies in oras, sa fac impresii

si ca veni vorba de sufix pot spune cu mana pe inima ca in tei ani (peste 100 de zile de pescuit la crap) de zile de cand folosesc firele lor nu am avut nici o ruptura a forfacului.
Salutari din Miami
-
- member
@daniel costache
pai puteai sa pescuiesti si 200 de zile, ca tot nu se rupeau. In general, trebuie sa fie supuse la niste eforturi si firele astea ca sa se rupa. Prin eforturi a se citi crapi !
redevin serios,
@carprom,
parca stiff-ul nu prea se combina bine cu scoicile sau cioatele de prin Dunare...
@tizule,
tu vrei si invizibil, si 50 lb, si rezistent la nod(apropo, esti tu convins ca nodurile erau bune, sau ca le-ai mai refacut dupa vreo agatatura?), si moale si tare, greu de gasit toate astea intr-un singur fir.
Pentru pescuitul la Dunare(sau pe balti cu puternice colonii de scoici cum ar fi sarulestiul) eu iti recomand un fir care e destul de vechi pe piata mondiala,si care e folosit si ca inaintas de multi : Kryston Quick Silver , hai sa zicem , de 35 lb. Iti garantez ca e deajuns !
pai puteai sa pescuiesti si 200 de zile, ca tot nu se rupeau. In general, trebuie sa fie supuse la niste eforturi si firele astea ca sa se rupa. Prin eforturi a se citi crapi !

redevin serios,
@carprom,
parca stiff-ul nu prea se combina bine cu scoicile sau cioatele de prin Dunare...
@tizule,
tu vrei si invizibil, si 50 lb, si rezistent la nod(apropo, esti tu convins ca nodurile erau bune, sau ca le-ai mai refacut dupa vreo agatatura?), si moale si tare, greu de gasit toate astea intr-un singur fir.

Cezar, daca zici ca s-a rupt de la nod, eu l-as suspecta de acte de sabotaj. Ce fel de nod faci, il umezesti bine cand il strangi, se intampla sa se decojeasca?
Eu ti-as recomanda firele de la Kryston, are si o gama mai mult decat variata. Snake-bite imi place foarte mult, dar numai de fitze mi-am luat si Ton-up de 85 lb, asta numai cand pescuiesc la salupe

Eu ti-as recomanda firele de la Kryston, are si o gama mai mult decat variata. Snake-bite imi place foarte mult, dar numai de fitze mi-am luat si Ton-up de 85 lb, asta numai cand pescuiesc la salupe

EFM
Carping Club
Carping Club