Ce culoare pentru plumbi
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- mihai pompiliu
- member
Ce culoare pentru plumbi
am citit acum cateva zile o postare in care cineva spunea ca a folosit plumbi verzi si nu prea mergea dupa ce a schimbat cu plumbi maro a prins mai bine ,acest subiect nu cred ca sa mai discutat voi ce credeti ,care este experienta voastra(nu teorie sau ce ati vazut in filme
) vizavi de culoarea plumbilor avand in vedere ca majoritatea baltilor de la noi au mal pe fund,eu recunosc ca am numai plumbi ,clipsuri , varnisuri verzi si nu cred ca are mare importanta daca plumbul intra in mal nu mai ramane prea mult afara din el incat sa sperie crapul ,anul acesta o sa merg in paralel si cu plumbi maro sa vedem daca exista diferente mari.

- Vlasin Florin
- maniac
Culoarea la: Plumb, atitangle, leadcore, safe zone si forfac cred ca este determinanta pe unele balti, dar nu cred ca se pot defini reguli. Probabil cel mai bine observi detaliile acestea pescuind de mai multe ori pe aceeasi balta. Cred ca e bine sa-ti faci tu propriile reguli de la o balta la alta.
- CrocO-dilu
- junior member
Eu nu cred ca in Romania exista vreo balta pe care pestele sa refize momeala din cauza plumbului,inca. Cred ca mai repede poate fi vorba de o montura incorecta care iese prea tare in evidenta. Crapii nostrii nu cred ca si-au dezvoltat inteligenta in asa masura incat sa refuze o nada buna si apetisanta.Am prins crap cu plumbi neambracati fara probleme.Daca in alte tari se poate pune problema asta din cauza ca se practica de foarte multi ani C&R, cred ca la noi mai trebuie sa treaca ceva ani pana cand sa ne gandim ca plumbul poate speria crapul.Plumbul poate fi asociat de catre crap cu o piatra sau altceva care zace pe fundul apei,nu?La noi sistemul C&R este prea nou si practicat pe prea putine balti pentru ca pestele sa asocieze plumbul cu pericolul.
Parerea mea,no ofence...
Parerea mea,no ofence...

Carpfishing... A way of life!
-
- member
- Pop Florin
- veteran
cred ca aceasta problema s-ar pune doar intr-o apa foarte limpede. Eu inca nu am intalnit aceasta apa, iar pe apele pe care am pescuit sunt convins ca turbiditatea face ca luminozitatea sa fie foarte scazuta.
Pe o anumita balastiera(dabolt 1 prietenii din sm o cunosc) m-am bagat cu ochelari de scafandru ca sa vad cum se prezinta vadul si intr-o apa de 1.80 metri in miezul zilei n-am vazut nimic. La mal apa parea foarte curata, dar daca te scufundai dupa adancimea de 50-60 cm nu se mai distingea nimic.
Am incercat experimentul si pe alte balti, acolo nu mai vedeam nimic dupa adancimea de 30 cm.
Pe o anumita balastiera(dabolt 1 prietenii din sm o cunosc) m-am bagat cu ochelari de scafandru ca sa vad cum se prezinta vadul si intr-o apa de 1.80 metri in miezul zilei n-am vazut nimic. La mal apa parea foarte curata, dar daca te scufundai dupa adancimea de 50-60 cm nu se mai distingea nimic.
Am incercat experimentul si pe alte balti, acolo nu mai vedeam nimic dupa adancimea de 30 cm.
-
- member
nu cred ca la noi are influenta asupra crapului culoarea plumbului apele majoritatea sant cu namol pe fund parerea mea e ca la el a fost diferita greutatea plumbului sau forma si cea ideala nu a fost cea verde am prins si cu plumb verde cand altii cu alte plumburi de alte culori dormeau si altii admirau peisajul dar este parerea mea
Atentie e un non-sens ceea ce ai afirmat pentru ca tu nu crezi ca are influenta si tot tu spui ca ai prins cu un anumit tip iar alti ce nu foloseau acelasi echipament nu au prins deci inseamna ca are influienta.Si eu sunt convins ca are,mai multa sau mai putina dar are.cosmin tg mures scrie:nu cred ca la noi are influenta asupra crapului culoarea plumbului apele majoritatea sant cu namol pe fund parerea mea e ca la el a fost diferita greutatea plumbului sau forma si cea ideala nu a fost cea verde am prins si cu plumb verde cand altii cu alte plumburi de alte culori dormeau si altii admirau peisajul dar este parerea mea
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi