Ce culoare pentru plumbi

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

mihai pompiliu
member

Ce culoare pentru plumbi

Mesaj de mihai pompiliu » 12 Mar 2007 10:40

am citit acum cateva zile o postare in care cineva spunea ca a folosit plumbi verzi si nu prea mergea dupa ce a schimbat cu plumbi maro a prins mai bine ,acest subiect nu cred ca sa mai discutat voi ce credeti ,care este experienta voastra(nu teorie sau ce ati vazut in filme :lol: ) vizavi de culoarea plumbilor avand in vedere ca majoritatea baltilor de la noi au mal pe fund,eu recunosc ca am numai plumbi ,clipsuri , varnisuri verzi si nu cred ca are mare importanta daca plumbul intra in mal nu mai ramane prea mult afara din el incat sa sperie crapul ,anul acesta o sa merg in paralel si cu plumbi maro sa vedem daca exista diferente mari.

Vlasin Florin
maniac

Mesaj de Vlasin Florin » 12 Mar 2007 10:58

si eu dau numai cu plumbi in general de culoare verde,dar si apele unde pescuiesc au in general multa vegetatie,poate e un avantaj,sau poate crapii pe care ii prind sint daltonisti :lol: e greu de spus,indicat ar fi sa pescuim cu plumbi care seamana la culoare cu stratul baltii.

Limax
member

Mesaj de Limax » 12 Mar 2007 11:59

Culoarea la: Plumb, atitangle, leadcore, safe zone si forfac cred ca este determinanta pe unele balti, dar nu cred ca se pot defini reguli. Probabil cel mai bine observi detaliile acestea pescuind de mai multe ori pe aceeasi balta. Cred ca e bine sa-ti faci tu propriile reguli de la o balta la alta.

CrocO-dilu
junior member

Mesaj de CrocO-dilu » 12 Mar 2007 12:29

nu cred sa puna probleme culoarea verde si eu pescuiesc tot cu plumbi verzi.Dar acum ca ai adus in discutie problema o sa incerc si eu alte culori in paralel.Sa vedem ce iese :D
unde nu e crap vai de bete

mikecarp
veteran

Mesaj de mikecarp » 12 Mar 2007 13:28

Eu nu cred ca in Romania exista vreo balta pe care pestele sa refize momeala din cauza plumbului,inca. Cred ca mai repede poate fi vorba de o montura incorecta care iese prea tare in evidenta. Crapii nostrii nu cred ca si-au dezvoltat inteligenta in asa masura incat sa refuze o nada buna si apetisanta.Am prins crap cu plumbi neambracati fara probleme.Daca in alte tari se poate pune problema asta din cauza ca se practica de foarte multi ani C&R, cred ca la noi mai trebuie sa treaca ceva ani pana cand sa ne gandim ca plumbul poate speria crapul.Plumbul poate fi asociat de catre crap cu o piatra sau altceva care zace pe fundul apei,nu?La noi sistemul C&R este prea nou si practicat pe prea putine balti pentru ca pestele sa asocieze plumbul cu pericolul.
Parerea mea,no ofence... :oops:
Carpfishing... A way of life!

Jean Pescaru
member

Mesaj de Jean Pescaru » 12 Mar 2007 13:46

Total de acord!
Dar totusi la noi nu prea exista ape foarte limpezi cum am vazut in unele filme de pe afara,unde s-ar putea sa conteze :idea:
a&j fishing team

Pop Florin
veteran

Mesaj de Pop Florin » 12 Mar 2007 20:25

Culoarea maro mie mi-a dat mai multe rezultate .... vezi si tu !

nick h.
senior member

Mesaj de nick h. » 12 Mar 2007 22:38

cred ca aceasta problema s-ar pune doar intr-o apa foarte limpede. Eu inca nu am intalnit aceasta apa, iar pe apele pe care am pescuit sunt convins ca turbiditatea face ca luminozitatea sa fie foarte scazuta.

Pe o anumita balastiera(dabolt 1 prietenii din sm o cunosc) m-am bagat cu ochelari de scafandru ca sa vad cum se prezinta vadul si intr-o apa de 1.80 metri in miezul zilei n-am vazut nimic. La mal apa parea foarte curata, dar daca te scufundai dupa adancimea de 50-60 cm nu se mai distingea nimic.
Am incercat experimentul si pe alte balti, acolo nu mai vedeam nimic dupa adancimea de 30 cm.

cosmin tg mures
member

Mesaj de cosmin tg mures » 12 Mar 2007 22:52

nu cred ca la noi are influenta asupra crapului culoarea plumbului apele majoritatea sant cu namol pe fund parerea mea e ca la el a fost diferita greutatea plumbului sau forma si cea ideala nu a fost cea verde am prins si cu plumb verde cand altii cu alte plumburi de alte culori dormeau si altii admirau peisajul dar este parerea mea

adi.oprea
veteran

Mesaj de adi.oprea » 12 Mar 2007 23:00

cosmin tg mures scrie:nu cred ca la noi are influenta asupra crapului culoarea plumbului apele majoritatea sant cu namol pe fund parerea mea e ca la el a fost diferita greutatea plumbului sau forma si cea ideala nu a fost cea verde am prins si cu plumb verde cand altii cu alte plumburi de alte culori dormeau si altii admirau peisajul dar este parerea mea
Atentie e un non-sens ceea ce ai afirmat pentru ca tu nu crezi ca are influenta si tot tu spui ca ai prins cu un anumit tip iar alti ce nu foloseau acelasi echipament nu au prins deci inseamna ca are influienta.Si eu sunt convins ca are,mai multa sau mai putina dar are.
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi

Scrie răspuns