Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
teacher64
- veteran
-
Salut baieti, am deschis topicul si pe crap-banat, dar n-am primit un raspuns convingator. Deci: rod-podul e necesar sau e doar un moft? Tine cu adevarat "de cald" unui pescar sau frizeaza o leaca snobismul? Vrem sa impresionam vecinii de stand sau ne ajuta cu adevarat la pescuit? Adresez intrebarea, evident, nu profesionistilor cu ambitii de premii la concursuri serioase, ci acelora asemeni mie, care avem timpul liber limitat, bugetul asisderea, dar vrem sa ne facem viata cat mai usoara pe balta, atunci cand reusim sa ajungem. Putem fi numiti "pescari de duminica", pe mine nu ma deranjeaza, e cruda realitate
De fapt, eu personal nu ies in weekend pe balta, e prea aglomerat
Revin: eu sunt multumit momentan de cracanele clasice, pot muta mai usor un bat si pot pune lejer celelalte bete cu varful in apa, atunci cand vreun crap se "vitejeste" pe langa mal, incercand sa ne faca macrameu... Convingeti-ma ca gresesc!
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
-
toni
- member
si eu sunt personal adeptul cracanelor individuale, da totusi mi-am cumparat un sky pod

.....
cred ca si nitel de fitze, dar nu foarte mult ... realmente sunt destule locuri de pescuit in care podul e mult mai practic decat cracanele ....
pontoane, mal pietros, vara cand e pamantul tare ca piatra in unele locuri etc ...
plus ca pe individuale mai greu pui lansetele la un unghi ascutit ......
nu e chiar de tot un moft .... da nici nu mori far el

-
raducu
- senior member
De acord cu Toni.Nu strica sa ai unul fiindca sunt situatii cand te ajuta. Problema apare in momentul in care te hotarasti sa-l cumperi pentru ca cele ieftine mai rar sunt bune iar cele bune mai rar sunt ieftine.

Astfel mai ramane o varianta,sa-l confectionezi si iesi in 40-50 ron dar nu este la fel de frumos in schimb este "sanatos"

PESCUITUL INSEAMNA ARTA
-
jenel
- senior member
-
toni cat ai dat pe el ca ma bate gandu asa usor inspre sky
-
Dan Pop-Coman
- veteran
-
Prefer suportii individuali.Mi se par mult mai practici.Rod-podul mi se pare practic atunci cand se pescueste de pe pontoane,foarte rare la noi
-
jenel
- senior member
-
suporti individuali isi au si ei rostul lor cand te intinzi pe mal si ai vegetatie si ai un loc aici unu la 5m altfel nu prea sunt mai ok ca un rodpod
-
teacher64
- veteran
-
Revin/reformulez intrebarea: In afara cazului in care pescuiesti de pe ponton/mal betonat/mal super-uscat, preferati rod-podul in favoarea suportilor clasici? De ce?! Mie personal un rod-pod, fie si de calitate, mi se pare incomod, daca ai 3-4-5 bete. Imaginati-va un drill atunci cand stanga/dreapta-s ocupate, trebuie sa lucrezi deasupra betelor proprii, ai un oglinda mare care sta cu botu-n jos si face macrameu tot ce prinde in zona. Cum dai jos celelalte bete, fara sa le incurci? Back-lead?
Nu vorbesc de greutatea suplimentara pe care o duci in carca, de multe ori de la masina la locul de pescuit e oarece distanta...:) Imi place sa bricolez, ma mai si pricep, mi-am facut singur o gramada de accesorii, de la sesizoare pana la barcuta telecomandata de momit, deci nu mi-ar fi greu sa fac si un rod-pod, dar nu-s convins de utilitate; nu polemizez cu nimeni, sunt doar curios de avantaje- asta de la cei care au asa ceva si il folosesc cu preponderenta.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
-
Dan Pop-Coman
- veteran
-
E frumos,da bine si cam atat.E parerea mea.In situatia cand pescuiesti de pe pontoane e clara utilitatea lui.Daca uiti sa deschiti frana la o mulineta si vine un crap suparat ,ai toate sansele sa ramai fara rod- pod si betele de pe el.

-
toni
- member
@ dan.
la un rod-pod ca lumea, exclus .....
iar probleme ai la un crap suparat si daca e pe individual si uiti de br sau ai frana mai stransa....
@teacher
se lucreaza pestele foarte easy si la rodpod, crede-ma pe cuvant, iti spun din experienta foarte multor pesti, nu imi dau cu presupusul.
in acelasi timp chiar nu iti sugerez sa-ti iei unul. in 90% din cazuri te vei descurca cu suportii fara probleme. si lansetele le poti pune cu varful in sus si pe suporti.
pana corbului, e clar ca nu e o necesitate stringenta ..... eu mi-am luat pt ca imi permit, si pentru cele 10 % din cazuri neacoperite de suporti....
recunosc si ca o parte din decizie a fost pt ca " da bine " ... dar cu siguranta nu numai de asta .....
nu mai stai sa infigi suporti fata, suporti spate, sa vezi cum stau lansetele bine, parca e mai comfortabil totusi ....
are husa nice in care tii buzz barii cu senzorii pe ele, si cu clipsurile de la eurswingere atasate, pui buzzii, click ai strans , si gata rodpodu .....
e la alegerea ta ......
-
radumatica
- veteran
toni scrie:@ dan.
la un rod-pod ca lumea, exclus .....
iar probleme ai la un crap suparat si daca e pe individual si uiti de br sau ai frana mai stransa....
@teacher
se lucreaza pestele foarte easy si la rodpod, crede-ma pe cuvant, iti spun din experienta foarte multor pesti, nu imi dau cu presupusul.
in acelasi timp chiar nu iti sugerez sa-ti iei unul. in 90% din cazuri te vei descurca cu suportii fara probleme. si lansetele le poti pune cu varful in sus si pe suporti.
pana corbului, e clar ca nu e o necesitate stringenta ..... eu mi-am luat pt ca imi permit, si pentru cele 10 % din cazuri neacoperite de suporti....
recunosc si ca o parte din decizie a fost pt ca " da bine " ... dar cu siguranta nu numai de asta .....
nu mai stai sa infigi suporti fata, suporti spate, sa vezi cum stau lansetele bine, parca e mai comfortabil totusi ....
are husa nice in care tii buzz barii cu senzorii pe ele, si cu clipsurile de la eurswingere atasate, pui buzzii, click ai strans , si gata rodpodu .....
e la alegerea ta ......
Asa este,ai perfecta dreptate,dar
insist pe cele10%din cazurile unde intr-adevar,rod-podul isi face simtita utilitatea...

(maluri pietroase,pante cu inclinatie mare,timp de montare,confort...etc.)

Practica , pe balta se face!!!