Nelamuriri
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- junior member
Nelamuriri
Salutare.
Am 2 intrebari pentru voi dragi pescari:
1. La o lanseta cu spigot, cele 2 parti trebuie sa se imbine pana spigotul nu mai este vizibil?
Am 2 lansete UK Carp Eliminator (imbinare cu spigot) si nici una nu am putut s-o imbin astfel incat spigotul sa nu mai fie vizibil. La ambele ramane aprox. 1 cm in care se vede spigotul asta dupa ce am presat destul de bine cele 2 bucati are lansetelor.
Este normal asa ceva?
2. La un montura cu leadcore (Sufix Heavy Core 35lb), atat cu safety clip cat si cu plumb in-line (90, 100 gr.), cu rig de aprox. 12-13 cm (Sufix Herculine 20lb), de cateva ori intr-o zi, am gasit rigul incalcit dupa plumb dupa recuperare (fara peste).
Oare sa fie de vina lungimea rigului? Sau altceva?
Multumesc anticipat de raspunsuri,
Catalin.
Am 2 intrebari pentru voi dragi pescari:
1. La o lanseta cu spigot, cele 2 parti trebuie sa se imbine pana spigotul nu mai este vizibil?
Am 2 lansete UK Carp Eliminator (imbinare cu spigot) si nici una nu am putut s-o imbin astfel incat spigotul sa nu mai fie vizibil. La ambele ramane aprox. 1 cm in care se vede spigotul asta dupa ce am presat destul de bine cele 2 bucati are lansetelor.
Este normal asa ceva?
2. La un montura cu leadcore (Sufix Heavy Core 35lb), atat cu safety clip cat si cu plumb in-line (90, 100 gr.), cu rig de aprox. 12-13 cm (Sufix Herculine 20lb), de cateva ori intr-o zi, am gasit rigul incalcit dupa plumb dupa recuperare (fara peste).
Oare sa fie de vina lungimea rigului? Sau altceva?
Multumesc anticipat de raspunsuri,
Catalin.
Este normal sa ramana o distanta intre cele doua segmente, la mufarea cu spigot. Nu incerca sa le unesti ca le strici. Acesta distanta a fost lasata pentru a elimina jocul din mufe, pe masura ce spigotul se toceste cele doua segmente se vor apropia.
Si eu am tot Eliminator 3.9m 3,5lb, pot sa-ti spun ca ai facut o alegere buna.
-
- junior member
Multumesc pentru raspuns Paul. Eu le am pe cele de 3.60, 3lbs, azi am pescuit cu ele prima data, sunt foarte multumit de ele mai ales ca am folosit plumbi de 100 gr. fara sa mi se para ca am fortat lansetele.PaulP scrie:Este normal sa ramana o distanta intre cele doua segmente, la mufarea cu spigot. Nu incerca sa le unesti ca le strici. Acesta distanta a fost lasata pentru a elimina jocul din mufe, pe masura ce spigotul se toceste cele doua segmente se vor apropia.
M-ai linistit cu distanta dintre tronsoane la mufarea cu spigot. Merci.
Catalin.
- distanta ramasa intre segmente este normala,nu este nici o problema daca spigotul ramane vizibil,stai linistit;
- firul folosit de tine este un multifilament moale,chiar daca lungimea lui este destul de mica,12-13 cm,nu poti scapa de incurcaturi in totalitate.......incearca sa stopezi firul inainte de contactul plumbului cu apa ptr. a da posibilitatea rig-ului sa se intinda.Poti folosi momitor sau daca nu vrei pune putina pastura pe plumb si carligul cu momeala folosita ingroapa-l in ea,in felul acesta scapi de incurcaturi.
Pentru a micsora sau elimina in totalitate problema incurcaturilor incearca sa folosesti fire multifilament cu camasa,monofilamente rigide sau montura combi,un amestec de monofilament rigid cu un multifilament suplu.
- firul folosit de tine este un multifilament moale,chiar daca lungimea lui este destul de mica,12-13 cm,nu poti scapa de incurcaturi in totalitate.......incearca sa stopezi firul inainte de contactul plumbului cu apa ptr. a da posibilitatea rig-ului sa se intinda.Poti folosi momitor sau daca nu vrei pune putina pastura pe plumb si carligul cu momeala folosita ingroapa-l in ea,in felul acesta scapi de incurcaturi.
Pentru a micsora sau elimina in totalitate problema incurcaturilor incearca sa folosesti fire multifilament cu camasa,monofilamente rigide sau montura combi,un amestec de monofilament rigid cu un multifilament suplu.

- al_crapone
- junior member
.
Sau, pune pe carlig un pufi solubil
si vei vedea ca nu se mai incurca la aruncari.
Daca folosesti momitor, infige carligul in pastura la aruncare
Cu spigotul, asa este cum ti-au zis si baietii

Daca folosesti momitor, infige carligul in pastura la aruncare

Cu spigotul, asa este cum ti-au zis si baietii

Century NCS & BBRLC...yammiii 

-
- junior member
Multumesc baieti,
Chiar ma gandeam sa cumpar Sufix Stealth pentru a incerca o montura combi, multumesc Schumi.
Buna si ideea cu pufi pe carlig si pe asta o s-o incerc, multumesc al_crapone.
Acum ca s-au lamurit lucrurile va multumesc pentru sfaturi.
Ca intotdeauna, am gasit aici raspunsuri la orice intrebari, felicitari utilizatorilor crap.ro.
Va multumesc,
Catalin.
Chiar ma gandeam sa cumpar Sufix Stealth pentru a incerca o montura combi, multumesc Schumi.
Buna si ideea cu pufi pe carlig si pe asta o s-o incerc, multumesc al_crapone.
Acum ca s-au lamurit lucrurile va multumesc pentru sfaturi.
Ca intotdeauna, am gasit aici raspunsuri la orice intrebari, felicitari utilizatorilor crap.ro.
Va multumesc,
Catalin.
- al_crapone
- junior member
.
Catalin, du-te la Big xxx la Marian, ( daca nu stii adresa, da-mi mie sau lui MP ) si ia-ti o punga de pufi solubili Gardner - Rigwise, costa 15 ron si iti ajung o vara 

- al_crapone
- junior member
.
@Catalin, lasa Sufix-ul ( nu zic ca nu este ok...) tot la Big xxx gasesti fire Mantis...o sa vezi diferentza

-
- junior member
Re: .
As lasa StealthSkean-ul pentru Mantis dar chiar sa dau un pret de 2 ori mai mare nu-mi permit in acest moment. Poate in viitor da, dar acum in nici un caz.al_crapone scrie:@Catalin, lasa Sufix-ul ( nu zic ca nu este ok...) tot la Big xxx gasesti fire Mantis...o sa vezi diferentza![]()

Catalin.
Re: .
Stai linistit,este bun si Sufix Stealth dar ai grija cand strangi nodul de la vartejul monturii,umezeste-l bine si strange-l cu atentie,altfel vei vedea ca nu rezista camasa de plastic si se rupe,asta este singurul minus descoperit de mine.catalin_marcu scrie:As lasa StealthSkean-ul pentru Mantis dar chiar sa dau un pret de 2 ori mai mare nu-mi permit in acest moment. Poate in viitor da, dar acum in nici un caz.al_crapone scrie:@Catalin, lasa Sufix-ul ( nu zic ca nu este ok...) tot la Big xxx gasesti fire Mantis...o sa vezi diferentza![]()
![]()
Catalin.