Cat se poate arunca cu o racheta buna
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Cat se poate arunca cu o racheta buna
Salutare de obicei ma duc pe balti in care plantatul este interzis si folosesc racheta ptr a nadi porumbul sau alte momeli gen seminte... . As vrea sa stiu cu ce spod si racheta ati ajuns cel mai departe in metri , si ce mulineta ati folosit , eu persinal masurat cu countmeter am aruncat 95 m cu o racheta subtirica si lunga ... de 10 lei . Astept raspunsuri
in primul rand iti trebuie un bat de spod cat mai bun ca sa arunci departe.cu rachetele de la korda(cele cu gauri) poti arunca sigur pana la 110-115 metri.ca sa poti arunca cat mai departe nu o umple plina nici nu indesa nada.rachetele subtirele de care spui tu sunt intr-adevar pt distanta.ca sa mearga cat mai departe trebuie echilibrate(ma refer aici la cu ce sunt uncarcate).oricum in primul rand trebuie sa vezi cat poti arunca cu betele tale si doar dupa aceea sa arunci cu racheta.nu are rost sa arunci cu racheta la 140-150 de metri si cu lansetele de pescuit la 100 sau 120....
Tocamai acum mi-am luat o racheta Korda cu capu galben si o sa ma duc pe balta sa o incerc , am observat ca nu este perfect echilibrata , sta putin de tot intr-o parte cand o tin de sus , ma duc sa arunc cu ea si masor cu counterul sa vad cat pot da . Cu lansetele mele arunc in jur de 115-120 m fara mari probleme , daca as arunca atat si cu racheta ar fi perfect. Oricum nu am bat de spod si de asta am intrebat , ptr ca vreau sa-mi achizitionez unu si nu stiu pe care .
aaaaa...si nu la asta ma refeream cand am spus echilibrata.(deci sa stea perfect dreapta).
atunci cand nadesti de exemplu cu boilie raman spatii goale in racheta.de aceea pune in racheta si niste seminte...de preferat sa incepi cu ele,la mijloc boilie si dupa aceea din nou seminte.asta ptr rachetele alea subtiri si lungi ptr aruncari la distanta.

-
- junior member
Cat se poate arunca cu o racheta e o chestie foarte relativa, relativa la batul cu care arunci, la racheta pe care o folosesti si in primul rand la cat de priceput esti in aruncari.
Am fost si l-am vazut pe Mark in aruncari si pot sa iti spun ce am vazut acolo: cu un spod-rod de la Free Spirit cred si cu o racheta de la Korda a dat in jur de 140 de metrii. A schimbat racheta cu un Gardener mai aerodinamica si s-a dus lejer la 180 de metrii. Dar desigur, aici e vorba de Mark Hutchinson
!
Am fost si l-am vazut pe Mark in aruncari si pot sa iti spun ce am vazut acolo: cu un spod-rod de la Free Spirit cred si cu o racheta de la Korda a dat in jur de 140 de metrii. A schimbat racheta cu un Gardener mai aerodinamica si s-a dus lejer la 180 de metrii. Dar desigur, aici e vorba de Mark Hutchinson