bblc vs ultegra 12000 xta
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- apetrea adrian
- senior member
bblc vs ultegra 12000 xta
puteti sa va expuneti parerile pro si contra uneia sau alteia din cele doua mulinete?care sistem de eliberare a firului este mai bun?ce probleme ati avut la vreuna din ele in timp?care ziceti ca ar fi cea mai buna?
- apetrea adrian
- senior member
ULTEGRA
Mie imi p-lace foarte mult ULTEGRA. Silviu, partenerul meu are BBR, deci am pescuit si cu ele. Eu am Ultegra. Am XTE si sunt f multumit de ele. In principiu au aceleasi caracteristici ca si bbr numai ca nu au baitrunner, ceea ce le face cu vreo 200 g mai usoare. Frana rapida p care o au inlocuiesre cu succes baitrunnerul. In plus au si un tambur de rezerva marimea 6000 care are capacitatea de 200 m de fir 0.30(ideal daca nu plantezi).
- apetrea adrian
- senior member
de asta ma interesez si eu de ele sunt mai usoare decit bblc-urile cred ca la fel de bune dar nu m-a lamurit nimeni cum e cu frina aia dubla pe fata.cum functioneaza?la bblc e clar:cuplezi pirghia din spate si trece pe frina de spate(baitrunnerul),cind ivirti de manivela se decupleaza baitrunnerul si intra frina de fata cea de atac.dar la ultegra cum e?nici in magazin nu a stiut vinzatorul cum lucreaza.