Salut,
As dori sa-mi achizitionez inca un set de mulinete ceva mai usoare decat cele pe care le am (daiwa infinity XBR) si nu prea stiu ce sa aleg....
as vrea ceva usor si cu BR,si din ce am vazut, Shimano baitrunner XTE-A mi-ar placea cel mai mult....dar intervine o problema....tamburul....
Stie cineva care ar fi diferenta la aruncare intre un tambur mic cum este cel al mulinetelor Shimano baitrunner XTE-A si un tambur LC?
Mulinetele Shimano vreau sa le pun pe un set de Century NG 13' si 3.5 lbs si Daiwa pe Century SP ,cred ca tot 13' si 3.5 (nu le-am achizitionat inca)
Eu ma gandesc ca nu ar fi prea mare deoarece si greutatea este mai redusa si arunci mai usor...asta este doar o parere....
Din ce am vazut pe forumuri ,Vlad de la AVP avea doua seturi de mulinete din care unul era aproape identic cu Shimano baitrunner XTE.
Vlad,ti-as fi recunoscator daca m-ai ajuta in poblema asta. Si cred ca nu sunt singurul care isi pune aceasta problema. Vad ca in ultimul timp,toata lumea vorbeste numai de mulinete cu LC,e chiar asa mare diferenta?
Va multumesc
Diferenta dintre un tabur LC si unul normal
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- senior member
Mihai, tamburul de XTE-A e relativ ok pentru casting daca dai cu fire subtiri, maxim 0,30, in asa fel incat nivelul firului sa nu coboare mult sub buza tamburului in aruncare. Altfel, frecarea creste si distanta scade.
Dar tocmai a aparut un model care pare sa rezolve problema ta: Ultegra XTB. N-am testat-o pe balta, dar comparand-o pe uscat atat cu BBLC, cat si cu XTEA pare sa aiba cate ceva din calitatile ambelor. Latimea tamburului e aproape aceeasi ca la BBLC (poate cu 1-2 mm mai mica), in timp ce greutatea e chiar mai redusa decat la XTEA (570 g.) Diametrul tamburului e ceva mai mic decat la BBLC, deci spirele de fir pe care le arunca spre primul inel vor fi mai prietenoase, daca inelul e de 40. Presupunand ca asezarea firului e buna, cum e de obicei la Shimano, ar trebui sa mearga perfect cu lansete usoare de tip NG.
Uite aici cateva comentarii despre XTB, din ce zice lumea s-ar putea sa fie exact ce cauti : http://www.carpforum.co.uk/Shared/Messa ... &ReadAll=1.
Dar tocmai a aparut un model care pare sa rezolve problema ta: Ultegra XTB. N-am testat-o pe balta, dar comparand-o pe uscat atat cu BBLC, cat si cu XTEA pare sa aiba cate ceva din calitatile ambelor. Latimea tamburului e aproape aceeasi ca la BBLC (poate cu 1-2 mm mai mica), in timp ce greutatea e chiar mai redusa decat la XTEA (570 g.) Diametrul tamburului e ceva mai mic decat la BBLC, deci spirele de fir pe care le arunca spre primul inel vor fi mai prietenoase, daca inelul e de 40. Presupunand ca asezarea firului e buna, cum e de obicei la Shimano, ar trebui sa mearga perfect cu lansete usoare de tip NG.
Uite aici cateva comentarii despre XTB, din ce zice lumea s-ar putea sa fie exact ce cauti : http://www.carpforum.co.uk/Shared/Messa ... &ReadAll=1.
-
- senior member
Din toate punctele de vedere, Ultegra XTB mi se pare mai solida decat Baitrunner XTEA. Nu cred ca raportul de recuperare va fi o problema. Dar trebuie s-o vezi. In catalog, nu i-am dat mare atentie, dar cand am pus mana pe ea si am comparat-o cu celelalte mi s-a parut ca are potential.
La a doua intrebare, depinde cu ce mulineta Long Cast faci comparatia si ce lanseta folosesti. Cu cat lanseta e mai performanta in aruncare, cu atat diferentele vor fi mai mari. Cu cat mulineta Long Cast e mai grea, cu atat diferentele vor fi mai mici. Grosimea si supletea firului conteaza si ele si vor influenta rezultatele.
In cazul NG-ului, ma astept ca Ultegra XTB sa arunce mai mult decat XTEA si cel putin la fel de bine ca BBLC. E cu 220 g mai usoara decat BBLC!
La a doua intrebare, depinde cu ce mulineta Long Cast faci comparatia si ce lanseta folosesti. Cu cat lanseta e mai performanta in aruncare, cu atat diferentele vor fi mai mari. Cu cat mulineta Long Cast e mai grea, cu atat diferentele vor fi mai mici. Grosimea si supletea firului conteaza si ele si vor influenta rezultatele.
In cazul NG-ului, ma astept ca Ultegra XTB sa arunce mai mult decat XTEA si cel putin la fel de bine ca BBLC. E cu 220 g mai usoara decat BBLC!