Frecventa Humminbird RF15?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Frecventa Humminbird RF15?
Stie cineva frecventa wireless a sonarului (smartcast RF45) modelul american (ratusca verde).Multumesc anticipat
Multumesc,dar ma intereseaza frecventa transmisa de sonda(ratusca) catre unitate(care cred ca este de ordinul Mhz) cea de 115Khz este frecventa cu care sonda citeste fundul apei,adancimea etc.Nu am gasit aceasta informatie online si nu sunt in posesia unui osciloscop pentru a masura aceasta valoare.
115 kHz e frecventa ultrasunetelor folosite. Frecventa inalta, pentru transmisia radio la distanta e in banda 430 MHz pentru ratusca portocalie, cu destinatie Europa. La cele verzi, am inteles ca frecventa e putin mai inalta, si ca s-ar suprapune peste ceva frecvente folosite in aviatie, motiv pentru care-s interzise in Europa. E aiurea, puterea de emisie e undeva la max. 3-5mW, ca la un breloc de telecomanda pentru inchiderea centralizata a masinii. Oricum, frecvente de genul ala greu le poti vizualiza pe osciloscop, iti trebuie ceva ultraperformant, cele obisnuite merg pana la 10-25 MHz. Daca mai ai rabdare 2-3 saptamani, am sa-ti spun frecventa exacta si lungimea ceruta pentru antena, asta dupa ce primesc RF15-le meu din State.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
OK,frecventa pentru versiunea USA este 916.5Mhz iar lungimea antenei se poate calcula aici: http://www.crompton.com/wa3dsp/hamradio/antcalc.html