Folosesc doua tipuri de balize: cel din teava de PVC (gen Atropa, dar Home-made) si cel din lemn care se poate folosi foarte usor. E detaliat de catre Steve Briggs cred in ALP.
In timpul pescutului la crap, si in general la pescuitul de fund, una dintre problemele cele mai arzatoare este sa arunci inapoi montura unde ai nadit, un vad care ti se pare acceptabil. Sunt cazuri in care reusita unei partide de spescuit se rezuma la distante de cativa metri, de la locul de "sedere" a crapilor. De acea daca este posibil marcati zona nadita.
Flacoanele legate de diferite greutati sunt deja a trecutului.
Iata care sunt principiile de realizare a balizelor din teava.
Acest marker este izolat pe ambele capete, la partea joasa are o greutate. Cel mai mare avantaj este ca pestele nu se poate incurca in ele, markerul se va inclina intr-o parte, iar dupa ce linia principala va aluneca liber si usor markerul revine la pozitia initiala, cea verticala, putem continua drillul in continuare.
Atentie sa nu infingeti markerul in namol, deoarece va functiona exact ca un tarus, pestele va putea sa se icurce in agatatura creata chiar de noi.
Teava necesara se poate cumpara din magazine de instalatii electrice. Eu am folosit cea de dim. 13 cu un perete mai gros. De ce nui unul mai gros? Va avea o flotabilitate prea mare, si nu veti putea sa-l fixati pe fundul apei, iar pe un timp cu furtuna markerul s-ar putea sa se deplaseze (pe lacurile mari este cea mai mare problema- valuri)
Partea inferioara se fie de culoarea inchisa, sa nu sperie pestii (nu cred ca are vreo importanta, dar al meu e maro si n-o sa-l vopsesc in alb

).
Puneti o contragreutate atat de multa incat sa fie usor de manuit, dar sa nu fie influenta de acctiunile valurilor.
Este necesar (chiar esential) sa izolati partea superioara cu un dop de pluta sau de plastic sau ce vreti voi. Eu am dat o gaura in dop asa il voi putea folosi si pe timp de noapte.
Partea ce va iesi din apa sa-l faceti vizibil cu banda reflectorizanta, am gasit in magazine de piese auto.
Transportul la balta este iarasi esential, de aceea eu l-am taiat in mai multe bucati (4) de 1.5 metri, fixate intre ele cu un stift de bronz.
Spor la treaba si nu lasati markerul in apa.