cum ar trebui preparate boiliesurile in care introducetzi conservant?...cam cit se lasa la uscat inainte de a fi sigilate?......sa nu se deshidrateze foarte puternic
am o dilema
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Dani Hentiu
- maniac
- Mesaje: 1210
- Membru din: 26 Feb 2004 13:04
- Localitate: DEVA
- Contact:
am o dilema
de unde se poate procura un conservant bun pt boilies?.....prin magazinele de pescuit nu am vazut
cum ar trebui preparate boiliesurile in care introducetzi conservant?...cam cit se lasa la uscat inainte de a fi sigilate?......sa nu se deshidrateze foarte puternic
cum ar trebui preparate boiliesurile in care introducetzi conservant?...cam cit se lasa la uscat inainte de a fi sigilate?......sa nu se deshidrateze foarte puternic
><)))°>-------- Dani
- Dani Hentiu
- maniac
- Mesaje: 1210
- Membru din: 26 Feb 2004 13:04
- Localitate: DEVA
- Contact:
-
- senior member
- Mesaje: 352
- Membru din: 06 Ian 2003 11:24
- Localitate: Bucuresti
Daniel, Carprom are dreptate, exista metode prin care te poti dispensa de conservanti. Deshidratarea. Daca totusi vrei un conservant, Nutrabaits are unul, care se numeste Preservabait. Nu l-am folosit, deci nu fac decat sa-ti semnalez existenta lui, dar n-as avea ezitari sa-l incerc. Gasesti instructiuni pe eticheta produsului. Ken Townley, cel care l-a conceput, recomanda 25ml de conservant la 500 de grame de amestec de baza, dupa care boiliesurile trebuie lasate sa se usuce bine (o saptamana).
- Dani Hentiu
- maniac
- Mesaje: 1210
- Membru din: 26 Feb 2004 13:04
- Localitate: DEVA
- Contact:
Daniel...conservantii sunt un subiect destul de sensibil.Eu am introdus pe piata un conservant crezand ca este un produs care unora le lipseste.Totusi pescarii privesc foarte reticent acesti conservanti.Dupa toate testele mele , sincer iti spun , la pescuit nu am observat diferente intre boilles cu si boilles fara conservant.Ce contine un conservant si care sunt principiile sale...pe scurt - in general cele mai folosite substante sunt Sorbat de potasiu,Benzoat de sodiu, Acid citric -care nu sunt altceva decat un fel de antiseptic -antibiotic impotriva mucegaiurilor,ciupercilor, sporilor, bacililor de putrefactie etc.Ele pot fi folosite fiecare in parte sau amestecate pentru a acoperi un spectru cat mai larg.Neincurajarea in a fi folosit de fiecare pescar nu porneste de la unditarul simplu de crap ci vine tocmai de la producator , inca de cand a fost descoperit conservantul ca substanta ce ii poate intretine afacerea cu boillesuri dea gata.De ce..?...spre exemplu doza uzuala (maxima)de Sorbat de potasiu in alimentatia umana acceptata de forurile internationale pt.controlul aditivilor alimentari este de 1g/kg produse de patiserie,0,3-0,7g/kg bauturi etc....Ori, fiecare producator de nade fierte din lumea asta stie ca pentru a le pastra 6 luni sau 1 an, are nevoie de o cantitate de cel putin 5-7 ori mai mare decat maximul acceptat la om.Tocmai de aceea autorii se feresc sa vorbeasca in amanunt despre substantele conservante, dealtfel E-uri nocive, daca nu sunt folosite controlat si in cantitati reduse..Recomandarea lui Ken Townlei de a usca boillesul dupa ce totusi adaugi 25ml conservant este relevanta.In flaconul de conservant cumparat exista un amestec concentrat de sorbat,benzoat si ac,citric iar in cei 25 de ml este doza optima pentru a conserva pe termen lung dar numai dupa ce elimini umezeala din boilles care inevitabil va produce mai multe mucegaiuri decat poate conservantul sa suprime.
-
- senior member
- Mesaje: 411
- Membru din: 23 Oct 2004 17:52
INTREBARE
Stiind ca benzoat de sodiu si acid citric se gasesc de cumparat,sorbatul de potasiu unde se gaseste?Sorbatul de potasiu poate lipsi?
Orice s-ar intimpla fii om,peste n-ai cum sa devii!
- Dani Hentiu
- maniac
- Mesaje: 1210
- Membru din: 26 Feb 2004 13:04
- Localitate: DEVA
- Contact: