Cum cautam crapul mare ... sau mai mare
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Cum cautam crapul mare ... sau mai mare
Va salut,
Sunt destul de tanar in pescuitul crapului neavand "capturi" mai mari de 3.5kg in acest domeniu ... intrebarea mea este:
Cum as putea reusi sa prind un exemplar mai serios ( stiind ca exista in balta ) daca balta respectiva a fost populata de curand cu crap intre 1.5 si 3 KG ?
Tin sa mentionez ca in balta este crap oglinda, romanesc si cteno. Exemplarele mari dupa cate am inteles ar fi din ultimele doua categori ( romanesc si cteno ).
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Liviu
Sunt destul de tanar in pescuitul crapului neavand "capturi" mai mari de 3.5kg in acest domeniu ... intrebarea mea este:
Cum as putea reusi sa prind un exemplar mai serios ( stiind ca exista in balta ) daca balta respectiva a fost populata de curand cu crap intre 1.5 si 3 KG ?
Tin sa mentionez ca in balta este crap oglinda, romanesc si cteno. Exemplarele mari dupa cate am inteles ar fi din ultimele doua categori ( romanesc si cteno ).
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Liviu
- Dan Pop-Coman
- veteran
Se poate intra la nadit in apa? Daca apa are pana la 1,60m adancime, intri si cauti locurile mai curate, preferabil in vegetatie sau langa buturugi, fara noroi pe fund sau cureti tu un loc si "plantezi" montura cu manuta ta. Peste carlig, punctual, nadesti cu porumb vechi inmuiat si fiert putin, si boilies intregi ori jumatati. Nu mai mult de 2-3 pumni de momeala /carlig!!! Nu pui mamaliga, pastura, seminte mici, pelete, etc, atrag ciortanii! Apa adanca? poti incerca cu barca, dar e mai putin precis si sigur, nu poti pipai fundul. Nu te lasa sa intri deloc? Barcuta telecomandata, racheta de momit, cobra,punga PVA, etc, dar sansele scad mult.
PS: poate-mi trimiti si mie un mp cu locatia baltii...si mergem impreuna
PS: poate-mi trimiti si mie un mp cu locatia baltii...si mergem impreuna

Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
- Dan Pop-Coman
- veteran
Nu este secreta balta doamne fereste .... dece ar fi ?
Am vrut sa evit comentarile de genul: "Am fost io acolo si am spart tot cu ... " sau "Acolo nu merge decat cu ... stiu ca eu sunt record-menu' baltii "
Balta in discutie este Berini 28Km de Timisoara in directia Buzias, dreapta spre Sacosu Turcesc iar dupa iesirea din Otvesti se face stanga ( pentru cei ce nu stiu )
Numai bine,
Liviu
Am vrut sa evit comentarile de genul: "Am fost io acolo si am spart tot cu ... " sau "Acolo nu merge decat cu ... stiu ca eu sunt record-menu' baltii "
Balta in discutie este Berini 28Km de Timisoara in directia Buzias, dreapta spre Sacosu Turcesc iar dupa iesirea din Otvesti se face stanga ( pentru cei ce nu stiu )
Numai bine,
Liviu