chiar nestiind nimic de balta pe care pescuiesti,mi se pare exagerata cantitatea de nada pe care o folosesti ptr o prima nadire...e totusi o parere la general...particularizand,ar trebui sa ti cont de mai multi factori: densitatea populatiei de "albitura"si talia acesteia(ciortan,caras,platica,etc...precum si raci,etc...),densitatea crapului,densitatea populatiei de cteno si talia acestuia,zona in care pescuiesti(e zona de hranire,pasaj de trecere,etc),temperatura apei(rece,optima,calda...) si asa mai departe...apetrea adrian scrie:stiu ca pe tema asta s-a discutat mult si o sa se mai discute si de acum incolo asa ca va pun o intrebare:cun naditi pentru o partida sa zicem de 72 de ore?sau 96 de ore.si cum ar fi si corect o sa imi spun punctul meu de vedere.prima nadire "masiva" se compune dintr-un amestec de boabe de porumb cca 15kg,bolies cca3-4 kg,cinepa cca 1-2 kg,boabele inmuiate apoi nadire de apel cam 10 rachete la 4-5 ore sau dupa fiecare peste vreo 5 rachete montura ori are naditor care contine ce e in nada ori este cu plumb si atunci are saculet.testat si functionat
pe scurt:
ideea de baza este,ca nu mergi la pescuit sa hranesti pestii din balta,cum spunea cineva mai sus,ci sa-i determini sa fie preocupati de hranire...parerea mea este ca porumbul(cu cat este mai bine tratat termic cu atat creste perioada de digerare) nu ar trebui sa depaseasca un maxim 20% din cantitatea de seminte pe care le folosesti...
boilies- ptr inceput suficient 2 kg ptr 4 bete...
nadire de apel-doar daca balta are multa "albitura" sau in cazul in care pestele intra pe vad.
nadire de apel-fara racheta,prea multa balaceala strica...bulgari de nada (pastura+seminte) bine legati(sa nu se sparga in straturile superioare) aruncate cu spod+catapulta
in cazul in care nu ai "albitura" in balta(sau este nesemnificativa),si nu ai avut nici o prezentare,nu are rost nadirea de apel...cel mai bine renadesti dupa 12 -24 ore
daca balta are crap putin,cea mai buna este o nadire cat se poate de silentioasa si izolata(pe fiecare bat in parte)...ideal ar fi plantatul din barca sau cu navomodelul...
mai vorbim...am treaba