Pune frate pe rig o bila de 30 sau 2...si cand o fi...e numai EL

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Corect, bila mare nu inseamna neaparat crap mare. Poti sa ai o platica surpriza de mai mare dragulsebas scrie:...Nu mereu, asa am zis si eu si pana la urma tot la alea mici si vesele a intrat...
Vali, prea tzii si tu cu ursu'Vali Vesa scrie:Corect, bila mare nu inseamna neaparat crap mare. Poti sa ai o platica surpriza de mai mare dragulsebas scrie:...Nu mereu, asa am zis si eu si pana la urma tot la alea mici si vesele a intrat...
nick h. scrie:nu exista balta fara structuri, cel putin eu pana azi n-am gasit-o si har domnului am vazut ceva balti si de la noi si din alte parti.![]()
strategia care mi-a dat cele mai bune rezultate cand am vrut sa selectionez crapul pe balti de genul celor descrise de tine a fost de a pescui in afara paturilor de nada foarte consistente.
in afara lor dar nu la intamplare. incep pescuitul pe patul de nada, si dupa ce am scos cateva buc. si mi-am dat seama de unde vine pestele si cum pot sa-l interceptez incep sa-mi plasez betele izolat in afara patului de nada pe care il intretin in continuare pentru ciortan care sa aiba ce "roade".
de obicei plasez betele in evantai ca sa nu dea mai intai de fire, intrucat e "crima" sa nu ai firele intinse daca vrei captura.
revenind la bile, cele de pe rig din afara patului de nada vor fi mai tari(dar nu de la uscare) si fara aroma sau cu aroma f.putina.
nu mizati pe bile mari, carlige mari, prezentari grosiere, toata montura va fi cat mai fina si discreta.
Am avut partide in care diferenta a facut-o trecerea de la un carlig 6 la un 8 pentru captura, in timp ce la ciortaniada pe patul de nada era indiferent ca dadeam cu nr.1, 2, sau 4, sai IQ de 25 lbs, sau 20 lbs, sau 15 lbs.