Cit de eficiente sunt boillesurile ???

Tehnica, tactica, strategii, tot ce tine de abordarea, strategia si desfasurarea unei partide de crap

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Mihai Vasilescu
member

Mesaj de Mihai Vasilescu » 14 Iul 2004 08:11

Val Pangica jr scrie:Dane - nu evit raspusnul - dar sa mor daca am pescuit vreodata la 2 lansete cu patratica si la 2 cu boiles . Ce vrei sa-ti spun in acest context !
Idem si la mine. Mi s-a mai intamplat sa dau pe doua zone nadite, doua lansete cu boilies si doua cu porumb. Am luat mai bine la boilies.

Cezar Bibu
member

Mesaj de Cezar Bibu » 14 Iul 2004 22:03

Draga danj,puteai sa lasi ghilimelele alea,ca par asa,la misto..
1.Cu boiliesuri bune sansele pt un weekend sunt de 50%,dupa parerea mea.
2.Ai citit,probabil,atitea pareri despre selectivitatea boiliesurilor.Ce-o mai fredonezi cu mamaliga,ca e clar ca poate sa-ti vina si o platicuta de 100 g,deci sigur vei avea mai multe treasaturi,dar nu e imposibil sa vina si un mustacios de 10 kg!In plus de asta,nu mai stai tensionat ca nu mai ai mamaliga in ac,poti lansa la o distanta mai mare,poti folosi nadirea cu solubil,etc

carpkiller
veteran

Mesaj de carpkiller » 15 Iul 2004 03:44

@danj.
Raspunsul la pct. 2 :
Dc apuci sa te dai pe bob si boilies nu mai pui mana pe mamaliga !
Asa ca 2 lansete mamaliga+2boilies este o intrebare teoretica.
Pe o balta necunoscuta eu dau cu 4 lansete la crap (porumb+boilies), dar si cu o a 5-a la bomba (destul de departe de locul nadit pt. crap ca sa nu fac balaceala, dar si fara sa deranjez vecinii)
La mamaliga o sa ai mai multe trasaturi, dar mai mult trasaturi de caras, crapul vine mai greu pt. ca nu apuca.
Cand ma plictisesc de caras la mamaliga(2,3 buc) o trec pe boilies.
Am avut anul asta o partida f misto pe balta Matara(36 ore, dar unde nu o sa mai calc din motive pers.) unde am prins cu o lanseta la boilies intr-o zi mai mult decat cu 4 la porumb.
Nadesc locul pt. boilies cu un ameste identic cu cel din care fac bilutele(cu prastia) + cateva bilute cu cobra+5,6 rachete cu porumb.

Fir intins !

Gabi A
junior member

Mesaj de Gabi A » 15 Iul 2004 09:27

La Matara ai pescuit cu bolii "home-made" sau cumparate? Ce aroma a mers cel mai bine?

Gabi Astefanoaei

carpkiller
veteran

Mesaj de carpkiller » 15 Iul 2004 11:26

La Matara am pescuit cu boiliesuri home made cu nutrabaits- nutrafruit sau cu aroma de peste . A mers f bine chiar in capul baltii, dinspre digul ce desparte Matara de Mariuta. Atentie acolo este f multa vegetatie!
Nu iti recomand aceasta balta, eu am avut noroc, dar se joaca la apa in draci si este atat de aglomerata incat acum 2 saptamani mai ca m-am luat la bataie cu un vecin care in culmea disperarii a venit sa pescuiasca langa mine (vedea ca prind), iar cand nu am fost atent mi-a taiat sfoara de la juvelnic (l-am recuperat dar....... :evil: )

Gabi A
junior member

Mesaj de Gabi A » 15 Iul 2004 11:52

Vorbesti de balta de 200 de mii sau de balta lui Victor Surdu de 400?
Daca era vorba despre cea de 200, intradevar se cam joaca apa si tb sa ai si ceva noroc sa-ti intre crapul. Eu personal am prins numai ciortan nu mi-a dat nici un crap anul asta acolo.

Gabi Astefanoaei

dan juverdeanu

Mesaj de dan juverdeanu » 15 Iul 2004 13:57

Cezar Bibu scrie:Draga danj,puteai sa lasi ghilimelele alea,ca par asa,la misto..
1.Cu boiliesuri bune sansele pt un weekend sunt de 50%,dupa parerea mea.
2.Ai citit,probabil,atitea pareri despre selectivitatea boiliesurilor.Ce-o mai fredonezi cu mamaliga,ca e clar ca poate sa-ti vina si o platicuta de 100 g,deci sigur vei avea mai multe treasaturi,dar nu e imposibil sa vina si un mustacios de 10 kg!In plus de asta,nu mai stai tensionat ca nu mai ai mamaliga in ac,poti lansa la o distanta mai mare,poti folosi nadirea cu solubil,etc
Cezar
Scuze pt ghilimele , departe de mine intentia DE MISTO , chiar nu mi-a venit in minte in acel moment cum sa ma adresez si acelor pescari care au rezultate fff bune si pot sa ne ajute pe noi astia care punem intrebari.Este adevarat de multe ori intrebarile noastre pot fi stupide ridicole .

dan juverdeanu

Mesaj de dan juverdeanu » 15 Iul 2004 14:03

@carpkiller

Multumesc

carpkiller
veteran

Mesaj de carpkiller » 15 Iul 2004 14:17

@Gabi A
Vorbesc de balta din stanga podului, Matara, (a lui Surdu-400mii)
Este mare hotie acolo! Mai bine te duci in dreapta pe Mariuta si acolo daca-l cinstesti pe nea Costica se duce noaptea cu barca si iti nadeste locul din furajul propriu. Este super de treaba, daca stii cum sa-l iei. Odata (anul asta-noaptea) am ramas fara tigari pe balta si l-am trimis sa-mi cumpere (cu masina mea) si pt. aprox 1 ora am fost paznic pe balta Mariuta. :wink:

@danj
Cu placere si sper sa-ti fie util ce am scris eu acolo!

Gabi A
junior member

Mesaj de Gabi A » 15 Iul 2004 14:27

Balta lui Surdu a mers bine primele 7-10 zile din momentul deschiderii, tragea crapul si la undita in mal. Sincer chiar nu stiu ce s-a intamplat acum cu balta ca nu prinde nimeni nimic.

Gabi Astefanoaei

Scrie răspuns