EHCL, nu Hci, pentru ca e un hidroclorit. Te rog nu te apuca iarasi sa cauti definitii pe netcata bh scrie:...gen hci betaine(50gr!!!) o gasesti de la 350-in sus !!!!...

Lichidele nutritive le poti inlocui cu drag cu ficat (preferabil de pasare) pasat. Sau carne de scoica. E o intreaga nebunie chestia asta cu solutiile alternative, naturiste si ieftine (eu am trecut prin ea, m-a tinut vreun an jumatate). Dupa ce mi-am facut damblaua, m-am intors la origini, adica la mixuri si bile ready-made, etc. etc. De ce? Pentru ca, nefiind un institut de cercetari, nici un club de pescuit, nici Bill Cottam, Tim Paisley, Jim Gibbinson sau Kevin Knight si nici actionar la Nutrabaits, Solar, Mainline sau mai stiu eu cine am ajuns la concluzia ca ma costa mult mai ieftin sa ma bazez pe fainuri, ingrediente, etc. cu un randament garantat, testate de-a lungul anilor de unii mult mai meseriasi ca mine, in conditii si in locuri extrem de variate. Atunci cand am garantia ca boilies-ul este ok si partida nu evolueaza in directia dorita de mine, ma uit la montura, sau la tehnica, sau la tactica abordata si incerc sa le corectez. Altfel, pot face totul perfect si pestele nici macar nu mai e prin zona, speriat de nebunia culinara pe care i-am oferit-o.
Pentru ca n-am chef de polemici inutile, in cele de mai sus nu se regaseste nici un sfat. Nici nu sunt vreun "meserias", ba dimpotriva, de multe ori ma apuca disperarea cat de putine stiu si inteleg vis-a-vis de pescuitul specializat al crapului cu mijloace moderne (unii prefera carpfishing