Cit de eficiente sunt boillesurile ???
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- member
Ai mai multe sanse sa prinzi crap cu mamaliga si/sau porumb in lapte. Deseori eu prindeam crap la porumb/mamaliga iar vecinii mei (de balta) care pescuiau cu boillesuri nu prindeau nimic. Chestia cu complexitatea boillesurilor si a metodelor de pescuit cred ca e un moft si transforma pescuitul intr-o tampenie.
Asta este parerea mea - nu am pretentia ca le stiu eu pe toate.
Asta este parerea mea - nu am pretentia ca le stiu eu pe toate.
CATALIN - BRAILA
-
- member
Posibil si la noi in Dobrogea si in special in baltile apropiate de mare sunt zile cind poti sa pui si porumb uscat in ac , ca guvidele nu te lasa in pace si nu are mai mult 50 g . Dar de obicei exptiile intaresc regulaAndrei Tianu scrie:@danj - da- si carasul avea maxim 100g, o marunteau pana o dadeau jos din carlig.
-
- member
La selectivitate si porumbul este mai bun decat mamaliga. Intradevar boilesurile au un mare dezavantaj : trebuie sa educam pestele pentru a-l obisnui cu aceasta momeala sau se folosesc pe balti unde deja este obisnuit cu ea. Totusi scopul principal pentru care au aparut a fost selectivitatea.
Sunt de acord ca sunt si multe exceptii, dar nu destule.
Sunt de acord ca sunt si multe exceptii, dar nu destule.
Corect asa esteAndrei Tianu scrie:Dan nu uita te rog de unele balti din Dobrogea unde racul toaca tot ce-i dai.
Hai sa nu ne abatem prea mult de la subiectul acestu topic care se vrea unul de argumente pro si contra boilles vs mamaliga , argumente care sa vina din experienta noastra indiferent ca suntem fani boillesuri sau mamaliga