Cit de eficiente sunt boillesurile ???

Tehnica, tactica, strategii, tot ce tine de abordarea, strategia si desfasurarea unei partide de crap

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Cezar Bibu
member

Mesaj de Cezar Bibu » 15 Iul 2004 16:48

@danj,e asa de relativa asta cu rezultate fff bune...Ramine oricum valabila diferenta neta intre boilies si mamaliga,cu care,dealtfel,pescuiesc destul de mult cind merg pe Dunare sau in Delta

Danubian
junior member

Mesaj de Danubian » 16 Iul 2004 09:46

Ai mai multe sanse sa prinzi crap cu mamaliga si/sau porumb in lapte. Deseori eu prindeam crap la porumb/mamaliga iar vecinii mei (de balta) care pescuiau cu boillesuri nu prindeau nimic. Chestia cu complexitatea boillesurilor si a metodelor de pescuit cred ca e un moft si transforma pescuitul intr-o tampenie.
Asta este parerea mea - nu am pretentia ca le stiu eu pe toate.
CATALIN - BRAILA

mugurel
member

Mesaj de mugurel » 16 Iul 2004 09:49

Totusi la selectivitate nu se compara.

dan juverdeanu

Mesaj de dan juverdeanu » 16 Iul 2004 10:16

@KTLIN1974

Stii ca cei care pescuiau cu boillesuri respectau regulile de nadire impuse de aceasta momeala?
boilesuri de calitate?mod de prezentare a momelii (fir de par etc) timp alocat pescuitului?
mersi

dan juverdeanu

Mesaj de dan juverdeanu » 16 Iul 2004 10:22

mugurel scrie:Totusi la selectivitate nu se compara.
Adica?
ai pus in ac patratica de 15-20 mm latura si a venit caras mic de 500 g sau platicuta de 100 g?
ti-a deranjat cineva mamaliga pina s-a hotarit crapul sa puna gura pe ea ?

mersi de raspuns

Andrei Tianu
member

Mesaj de Andrei Tianu » 16 Iul 2004 10:30

@danj - da :cry: - si carasul avea maxim 100g, o marunteau pana o dadeau jos din carlig.

dan juverdeanu

Mesaj de dan juverdeanu » 16 Iul 2004 10:49

Andrei Tianu scrie:@danj - da :cry: - si carasul avea maxim 100g, o marunteau pana o dadeau jos din carlig.
Posibil si la noi in Dobrogea si in special in baltile apropiate de mare sunt zile cind poti sa pui si porumb uscat in ac , ca guvidele nu te lasa in pace si nu are mai mult 50 g . Dar de obicei exptiile intaresc regula

Andrei Tianu
member

Mesaj de Andrei Tianu » 16 Iul 2004 10:50

Dan nu uita te rog de unele balti din Dobrogea unde racul toaca tot ce-i dai.

mugurel
member

Mesaj de mugurel » 16 Iul 2004 11:04

La selectivitate si porumbul este mai bun decat mamaliga. Intradevar boilesurile au un mare dezavantaj : trebuie sa educam pestele pentru a-l obisnui cu aceasta momeala sau se folosesc pe balti unde deja este obisnuit cu ea. Totusi scopul principal pentru care au aparut a fost selectivitatea.
Sunt de acord ca sunt si multe exceptii, dar nu destule.

dan juverdeanu

Mesaj de dan juverdeanu » 16 Iul 2004 11:20

Andrei Tianu scrie:Dan nu uita te rog de unele balti din Dobrogea unde racul toaca tot ce-i dai.
Corect asa este

Hai sa nu ne abatem prea mult de la subiectul acestu topic care se vrea unul de argumente pro si contra boilles vs mamaliga , argumente care sa vina din experienta noastra indiferent ca suntem fani boillesuri sau mamaliga

Scrie răspuns