Fara a avea pretentia ca lucrez in domeniul stiintei, cunostiintele mele imi spun ca particularitatile morfologice, ecologice, fiziologice, comportamentale etc sunt cele care grupeaza fiintele in specii, subspecii, rase etc. Cu alte cuvinte, daca oamenii ar semana cu crapii suficient de mult la nivelul acestor caracteristici (particularitati), zoologia ne-ar incadra poate cel mult in aceeasi specie. Din pacate, pentru pescari, nu ne inrudim cu pestii dincolo de subincrengatura vertebratelor.
Avem in comun cu crapul doar regnul animal, increngatura si subincrengatura. Clasa, ordinul, familia,genul si specia sunt cu totul altele fata de om. Acum sa judece fiecare cat de mult semanam cu crapul. Ca sa fortez putin nota, cred ca este destul de posibil ca un extraterestru sa semene mai mult cu noi, decat un crap. Cel mai mult ne apropiem de pesti in stadiul de fat, si atunci doar in primele cateva luni.
Se poate sa ai dreptate in privinta nuantelor, nu sunt de meserie, insa cred ca e destul de evident ce am vrut sa spun. Sunt prea mari diferentele ca sa putem compara un peste cu noi, la orice nivel.