Tehnica, tactica, strategii, tot ce tine de abordarea, strategia si desfasurarea unei partide de crap
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
Cata
- member
Salutare!
Ei Toni ai aruncat.....o privire.....?

Fir intins!
-
razvan.cuc
- member
salut...am citit cu atentie tot ce sa discutat pe acest topic si ma bucur ca a fost deschis

si eu sunt incepator

...as vrea sa va intreb in ce msaura este importantta lungimea monturi si daca este care ar fi ea? eu deobicei folosesc 15cm cam asa...si folosesc carlige nr6 si nr8 (am vazut intr-un film korda

) ...marimea carligelor conteaza si in ce conditi?
Si in legatura cu camuflarea monturi eu folosesc tub transparent pentru protejarea nodului...e ok?
-
mircea2007
- member
fara a vrea sa intru in vreo polemica, eu folosesc in general carlige mari (owner c-1 marimea 1, gamakatsu de 2 si maruto marimea 1 sau 2).
Am prins fara probleme crap, si culmea, si caras mare care a intrat la 3 boabe de porumb. zicand asta, consider ca, asa cum s-a mentionat anterior, ca la noi crapii nu sunt foarte pretentiosi
Fir intins
everything i learned in life, i learned from fishing
-
LaPeste
- junior member
imi spune si mie cineva unde pot gasi sau cum se cheama cauciucul (tubul) ala de se pune deasupra nodului de la ac pe tija sa nu permita rigului sa se invarta pe ac?
http://www.youtube.com/watch?v=ZX7Wu16s ... re=related
Cei care stiu pot sa zica, crapii toti ma stiu de frica.
-
Marius_bn
- veteran
-
Cred ca te referi la tub termo-contractabil, cunoscut sub denumirea de "shrink tube". Il gasesti in orice magazin de profil fie ca e de la Korda sau de la alti producatori. Nu prea inteleg partea asta "sa nu permita rigului sa se invarta pe ac" dar poate detaliezi.
-
mikecarp
- veteran
Si eu cred ca e vorba de shrink tube, dar el nu are ca scop prevenire incurcaturilor. Este pus pe carlig si i se da o anumita forma pt a face carligul sa se roteasca mai repede si sa se agate in gura crapului cand forfacul este aspirat.
Dca vrei sa fii sigur ca nu ti se incurca forfacul baga-l intr-o punga solubila sau pune un stik pe forfac.
Carpfishing... A way of life!
-
LaPeste
- junior member
da aveti dreptate am cautat pe google si asta e denumirea. va multumesc pentru raspuns.
Cei care stiu pot sa zica, crapii toti ma stiu de frica.
-
raducu
- senior member
razvan.cuc scrie:salut...am citit cu atentie tot ce sa discutat pe acest topic si ma bucur ca a fost deschis

si eu sunt incepator

...as vrea sa va intreb in ce msaura este importantta lungimea monturi si daca este care ar fi ea? eu deobicei folosesc 15cm cam asa...si folosesc carlige nr6 si nr8 (am vazut intr-un film korda

) ...marimea carligelor conteaza si in ce conditi?
Si in legatura cu camuflarea monturi eu folosesc tub transparent pentru protejarea nodului...e ok?
De obicei se folosesc carlige mici si monturi "usoare" primavara devreme cand crapul este inca "amortit" si mananca cu mai putina convingere. In rest, carlige mari.
PESCUITUL INSEAMNA ARTA
-
stelică73
- new member
Pescuiesc pe o baltă sălbătică pe care in ultimul timp sa umplut cu plante submerse,s-au format ochiuri in care acum mai prind doar cu match la plută la fund nu mai am nici o trasatură

un sfat pentru o montură,o tehnică să scap cu montura de burieni

multumesc anticipat
-
vmarian
- new member
Salutare !
Am si eu o intrebare in legatura cu montura Whity pool, prezentata in filmul lui Matrix.
Am realizat si eu una, doar ca in loc de fir textil moale, am folosit un textil cu camasa cu scopul de a evita incurcarea rigului in aruncare. Credeti ca am procedat bine, sau modificarea aceasta strica mecanica monturii ?
As pune si o poza dar nu stiu cum !!?