Lungimea rigului
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- boosterman
- veteran
Lungimea rigului
Cat de importanta este lungimea unui rig? Intreb asta deoarece pana nu de mult pescuiam cu riguri lungi de 10-15 cm cu care am avut rezultate bunicele. Un pescar mai intelept mi-a recomandat lungimea de 20-25 cm pe care am folosit-o dar fara rezultate spectaculoase. Mentionez ca am pescuit pe aceeasi balta cu acelasi tip de boiles.
Lungimea rigului si implicit alegerea acesteia este importanta si o faci in functie de configuratie substratului unde pescuiesti(fund malos sau nu) dar si in functie de tipul de montura folosit,spre exemplu daca folosesti o montura stiff rig(rigida),automat vei incerca sa o faci cat mai scurta cu putinta ptr. a obtine o rigiditate cat mai mare si a lucra mai bine.
Exemplele sunt multe si cred ca majoritatea sunt cunoscute de toti,.........ca o concluzie lungimea e importanta
dar trebuie aleasa in functie de mai multi factori si nu ptr. ca a spus x sau y sa o faci ptr. a avea rezultate mai bune.
Exemplele sunt multe si cred ca majoritatea sunt cunoscute de toti,.........ca o concluzie lungimea e importanta

Explicatile is multe si variate...eu personal am avut rezultat cu ambele tipuri de riguri, si lungi si scurte.
Ca sa inlaturi orice dubiu, mergi pe balta si testezi. Faci monturi identice folosind aceleasi materiale si aceeasi momeala...totul sa fie identic in afara de lungimea rigului. Asa vei observa singur care este mai eficient si in ce conditii.
Respecte
Ca sa inlaturi orice dubiu, mergi pe balta si testezi. Faci monturi identice folosind aceleasi materiale si aceeasi momeala...totul sa fie identic in afara de lungimea rigului. Asa vei observa singur care este mai eficient si in ce conditii.
Respecte

Razvan Grindean
- carp addicted-
- carp addicted-
- boosterman
- veteran
Merci mult pentru timpul acordat, asta era si parerea mea dar asteptam o confirmare de la cineva cunoscator in materie, apropo am probat shot rigul afisat de tine si am avut succes.mattrriixx scrie:P.S.
Dupa mai multe teste...eu am ajuns sa folosesc riguri scurte cam in orice conditii. Mi se par mult mai eficente, din cauza rigiditatii...