- in orice lac exista cu mult mai multi crapi intre 2-10 kg , decit din cei din 2 cifre ( plagiat , Cezar Bibu

- numarul de partide de pescuit pe care le faceti , exclusiv , pentru crapi mari este infinit mai mic decit partidele de pescuit pe care le faceti , de placere sau in cadrul unor concursuri , unde trebuie sa prinzi crap mult si des , macar 2-3 kg sa aiba , sa intre la cantar .
- foarte multi dintre voi folosesc nade inca bazate pe porumb , cinepa , amestecuri de diferite seminte , boilies ready made de dimensiuni mici , solubile , etc - alcatuind in general paturi de nada de dimensiuni mediu - generoase . Retetele pe care le folositi in prepararea boilesurilor home - made sunt destul de "sarace" , pentru un pescuit in forta si pe timp lung ( 4-5 zile pe balta ) . Exista multe ready made-uri ( SBS , Grange CSL Mainline , Trigga , RH Monster Crab , multe de la Nash , CC Moore , etc ) care sunt apriori mai generoase pe termen mediu si lung decit majoritatea retetelor pe care le-am vazut aici . Nu sariti ca nu jignesc , vreau sa explic coerent un fenomen ! ( suflu si in ciorba acum !

- totala absenta din postarile voastre facute pe acest 3 pagini de topic , cu privire la posibilitatea folosirii pop-up ( ca atare - nada izolata ! ) . Pop-upul este o arma tactica foarte importanta pentru un pescar de crap si trebuei sa stie sa o foloseasca si ca atare si in combinatii gen om de zapada , echilibrate critci , bila mare - bila mica , samd .
- ar mai fii citeva dar fac postarea greu de citit
In concluzie - lasind la o parte banalitatile de genul - crapul mare maninca in afara patului de nada - va sugerez citeva idei :
- asigurati-va ca acolo unde pescuiti exista crapii pe care ii cautati si verificati daca exemplarele prinse sunt crapi romanesti su cteno ( aici e alta discutie si poate am sa o dezvolt odata )
- construiti un pat de nada , dar nu exagerati cu nadirea ( 1-3 kg de nada sunt suficiente ) Alegeti cel mai bun loc pentru nadit - acolo unde vi se pare ca sta pestele . Nu alegeti locuri proaste sa va aruncati nada .
- plasati intotdeauna 1-2 lansete cu o momeala mai generoasa ( depinde de voi cit de mare ) pe patul de nada . Vara la miezul zilei aveti mari sanse ca daca trage la una din astea , sa fie un crap de de 2 cifre
- jucati-va cu 1 lanseta pe linga patul de nada ( 3-4 metri ) . Mie imi place sa am un om de zapada pe lanseta asta - bila mare scufundabila si pop-up care sa nu treaca de 10 . De gustibus

- aruncati o lanseta absolut izolata - preferabil pop-up cu saculet solubil ( care sa includa nada ) eventual si la 20 metri de locul nadit .
- vara schimbati lansetele la ora 11.00 si lasati-le in apa pina la 17.00 . Din 4 sigur trage una si are peste mare . Sigur daca are si balta pe care pescuiti acest gen de crap .
- folositi nade bogate nutritiv si de calitate . Crapi mari stiu si ei ce e bun si ce este facatura
- folositi pentru pop-up - monturi cu fir rigid - gen stiff
- pentru nadele de fund folosesc monturi cu Silkworm de 25 lb - maxim 18 cm , carlige Korda Wide Gap de 4 ( cu varnis si anti tangle ) , bile de 18-24 .
- aveti rabdare si nu sperati ca in 12 ore aceasta metoda va da rezultate . Vorbim aici de partide de macar 48 ore .
La acest mod de pescuit sa va asteptati sa prindeti la o partida de pescuit de 2-3 zile , pe o balta buna , macar 4-5 crapi de peste 10 kg . Mai mult nu s-a inventat sau eu nu stiu cum se face altfel . O metoda sa prinzi NUMAI crapi mari eu nu stiu sa existe . Sau , ma rog , exista varianta pescuim pe Orient , stam 3 saptamini si am luam 3 crapi - unul de 18 , unul de 20 si unul ne rupe ca era prea mare . Dar eu nu cred ca asta va intereseaza .
Si gata ca deja am spus prea multe