Oltenita
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
ola! am fost la oltenita la pescuit. Dunarea e in scadere. scade vazand cu ochii. apa tulbure. si nici o trasatura. mai mult: e un jeg de apa. cred ca tot ce vine din bucuresti se duce acolo. scoti firul cu tot felul de gemotoace de ate si fire de par(cred ca sunt resturi din canalizare). am fost pe digul de ciment de pe langa o fabrica dezafectata. drumul e bun peisajul frumos si atat. e bine ca poti sa intri cu masina pana langa tine. peste nu prea si nici nu ma mai duc niciodata acolo.o sa incerc in viitor mai in aval mult poate mai dispare din mizerie si poate sunt si niste locuri mai bune. oricum apa e f. mica si fara praguri sau ceva; cand zici ca ai dat de un prag de fapt e o craca, un papuc sau orice altceva decat prag. deci presupun asta este unul din motivele pentru care nici nu se prinde nimic. un localnic spunea ca luase 5 kg de peste (nu a spus ce) undeva langa o teava de canalizare ce se varsa in dunare. poate stiti voi locuri mai bune si facem o lista cu ele. oricum cat mai departe de oltenita insa nu chiar la galati!
Cel putin intre Oltenita si Ulmeni - primul sat in aval - este mizerabila din cauza Argesului care , dupa ce colecteaza Dambovita la Budesti , se varsa in Dunare putin in amonte de Oltenita. De asta eu prefer locurile din amonte de varsarea Argesului, Chirnogi, Dunarica..,. sau in aval de Ulmeni, de la Spantov pana la Dorobantul.
tinand cont ca dunarea este crescuta si de multi dintre noi cei de pe forum nu se cunosc cotele normale, scazute ale dunarii pe zone pot cei care le cunosc sa ni le impartaseasca si noua? de ex. oltenita este in scadere acum insa tot are cota 460. care ar fi cota normala la care se poate pescui la oltenita. eu am fost cand era cota 240 si in scadere 20cm malul se vedea ca lumea insa pe portiunea de plaja se vedea ca de-abia se retrasese de o zi doua apa de acolo. acum presupun ca fiind cota de 460 sigur e apa pana-n mal sus