Albele

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
mirciulica
junior member

Albele

Mesaj de mirciulica » 28 Aug 2005 15:22

Am fost pe aceasta balta de vineri de la pranz invitat fiind de un coleg de serviciu. Din spusele prietenilor lui am aflat ca este peste mult si mare in acesta minunata balta.
Iata-ne vineri pe la pranz cu 2 masini full de bagaje pe balta cu pricina. Intai trebuie sa mentionez ca drumul este sub orice critica, sa rup masina si alta nu!
Paznicul, o minune de baiat, a venit la nici 5 minute dupa ce am oprit masinile solicitand taxa. 750mii/om/zi, asta dupa ce in primavara a fost 1 milion, apoi 500 mii (nu mai venea lumea), apoi 700 mii acum 750 mii, buna baiat si patronul.

Am fost incurajati de minunea de paznic dintr-un inceput

"Aici prinde cine stie, si numai la bomba" (ca tot eram la aceasta discutie).

Ma rog, ne intindem tabara pe o zona mai putin populata (erau zeci de pescari) si ma apuc de nadit cu boiliesuri. Cativa pescari s-au apropiat, unii curiosi, altii nervosi, sa vada de ce dadeam cu pietre in balta. Le explic ca nu sunt pietre ci boiliesuri, adica o momeala pentru crap si sa-i fi vazut cum se minunau! Cum frate, dai cu astea aici in balta? Cat costa astea? Milioane? Si le arunci ca nebunul in apa? Si alte discutii asemanatoare. Colegul meu s-a apucat de nadit cu racheta (porumb+ grau+ canepa). Atunci a inceput o adevarata revolutie pe balta. Toti pescarii au inceput sa dea vina pe Viorel (colegul meu) pentru insuccesul ce va urma peste noapte.

"Fratzioareeeeee nu mai azvarli cu aia in balta ca ne nenorocestiiiii, nu mai prindem nimic pana maine, tu nu vezi ca ai rascolit toata baltaaaaaaa!" :shock:
Nu am inteles ce anume rascolise Viorel cert este ca a venit paznicul in mare viteza sa ne roage sa ne potolim ca deranjam "pescarii vechi", unii pritenei cu dl Preotu, el padrone de balta. Am intrebat, nevinovat, daca putem planta si raspunsul a fost clar NU, chiar in timp ce eu priveam spre unul dintre protestatanti cu iesea cu o barcuta gonflabila cu firele taras dupa el.
"Eeee! Dansul e prieten cu dl Preotu, are voie." Imi arunca paznicul jenat. "Da' daca sunteti baieti subtiri la noapte ....."

Ma pun de acord cu Viorel ca nu avem nevoie de plantat si ne multumim cu cat putem lansa, oricum malul opus era la mx 120-130m.

Am stat pana azi (duminica) la ora 11 dupa care am plecat din cauza chefurilor care se incinsesera in jurul nostru. Un taximetrist si-a chemat familia (venita cu inca 2 masini) si au organizat repede un gratar si niste manele cu usile si portbagajele deschise, sa simta toata balta izul de petrecere.

Deci de vineri dela 2 pana duminica la 11 nu am avut nici o trasatura la boilies. M-am incapatanat sa tin 2 lansete pe boilies in ciuda sfaturilor amabile ale paznicului care ma indemna sa dau cu porumb de pe cocean si, mai ales, ale vecinilor de pescuit care veneau si se interesau permanent de performatele uimitoarei momeli. Unul dintre ei era chiar cunoscator, vazuse un reportaj la televizor despre aceste boiliesuri, stia el ca sunt bune dar pe alte balti nu aici.
Celelate 2 lansete le-am avut pe porumb, am avut o singura trasatura (cred) sambata noaptea, un bip-bip-bibibip si atat.
Viorel care a cedat nervos sambata dupaamiaza si a inceput sa dea cu rame, cu mamaliga, cu paine framantata ... da' cu ce nu a dat, a prins 4 carasi.
Nu am vazut sa prinda nimeni vreun crap desi noaptea parca am mai auzit cate o balaceala, probabil nu i-au declarat pentru a-i lua acasa.
Paznicul ne-a zis duminica dimineata ca "cineva" a luat unul de 13 kg in capatul opus al baltii (mi-e greu sa cred).

SUMAR:
Nu am foarte mult timp de pescuit, ies cam de 6-7 ori pe an si incerc sa tin pasul cu "lumea", sa fiu la curent cu ce se intampla in lumea pescuitului. Anul acesta am fost pe 3-4 balti printre care si Darvari.
Este o diferenta uriasa intre ce se intampla pe baltile despre care vorbiti si voi aici pe forum - Sarulesti, Darvari, Peris, Tancabesti -(sa le numim Baltile A) si restul baltilor din jurul Bucurestiului sau poate din tara(Baltile B).
Pe baltile A lumea seamana cu ce ar trebui sa fie pescuitul, in schimb pe baltile B zici ca vine sfarsitul lumii. Daca pe baltile A am vazut (auzit) ca se pescuieste cu boilies, se elibereaza pestele, se discuta despre monturi, carlige, retete, saltele de crap etc. Pe baltile B toata lumea vorbea de carlige intoarse pentru bombe, cum sa faci bomba sa nu cada mamaliga din ea, cate kg poti sa cari acasa pe balta X sau Y si cate poti sa mai ascunzi sub scaun, in roata de rezerva, la cat "pun botul" paznicii si alte ineptii.

Oare ce a ajuns pescuitul?

I-am intrebat pe vecinii de pescuit de la Albele daca au auzit de www.crap.ro, au ramas muti de uimire. Ce-o fi aia? I-am intrebat de reviste, Pescar Modern, Aventuri la Pescuit.
"Mai nene lasa-ne pe noi cu de-astea. Noi suntem oameni simpli nu avem noi bani de ce zic aia acolo".
Dar ati citi vreodata o revista de acest gen?
"Nu frate, am vazut in magazine, dar nu am cumparat".

Nu stiu cum vedeti voi aceasta situatie dar pe mine ma socheaza aceasta diferenta uriasa. Parca vorbim de o tara normala si una din padurile Africii, la numai cativa km distanta.

Ma rog ... sper ca nu v-am plictisit.

Mircea Dragu.
<i>Daca fiecare ins ar activa fara gandul recompensei pamantul ar fi un rai.

Mircea Eliade</i>

bivanus
new member

Mesaj de bivanus » 29 Aug 2005 11:35

nu am avut ocazia sa pescuiesc la albele , dar daca ai fi cautat pe forum ai fi gasit mai multe descrieri in care situatia e data exact cum ai gasit-o si tu. cit despre categoria baltilor, sa stii ca nu se opreste la B :wink: daca nu crezi incearca la butimanu sa vezi divizia D :-)
in toate (sau aproape toate) judetele exista situatia asta.sunt balti ingrijite , unde vin pescari cu adevarat sportivi.Daca te intereseaza zona dobrogea (desi a cam trecut perioada concediilor) eu personal apreciez din constanta balta corbul mic si am auzit lucruri bune si despre zarguzon , tibrin si conacu-negresti iar din tulcea amenajarea enisala gasesti mai multe din dobrogea aici http://www.epescuit.ro/pescuit_amenajari_piscicole.htm
din fericire in jud. constanta inca se gasesc citeva locuri in care se pot face capturi frumoase la crap salbatic:
*zona Cernavoda-mai ales la piciorul podului si unde se desprinde canalul Dunare-MareaNeagra
* la iesirea din cernavoda inspre seimeni (se trece podul inspre oras si se urca dealul pe care este orasul.intreabi un localnic si o sa te indrume)
*zona capidava (tot pe drumul care duce la seimeni dar mai departe) unde exista o insulita(se ajunge cu barca, localnicii sunt prietenosi - daca nu ai barca se rezolva)

fir intins si nu pune la suflet prostiile altora ca viata e prea frumoasa
:wink:
got milk? nope, just boilies...

valos
junior member

Mesaj de valos » 29 Aug 2005 18:42

Bravo Mirciulica, sper ca ti-ai revenit din socul pe care l-ai avut, drept sa iti spun am fost si eu odata pe Albele si am jurat ca daca ramine singura balta nesecata mai bine ma apuc de altceva decit sa mai dau la peste acolo, in alta ordine de idei cred ca o sa mai dureze ceva vreme pina ce pescuitul va deveni un sport si nu mijloc de supravietuire, am 30 de ani sper sa mai apuc acele vremuri.
Fire intinse si ai grija unde pescuiesti.

vali

Scrie răspuns