Zau; Mihesul de Campie
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Am fost la Zau in mai multe zile, pana duminica inclusiv.Am fost acolo cand au inceput apele sa creasca, mi-a ajuns pana la cort, suportii cu lansetele erau in apa pana la genunchi, insa de prins am prins.Nici un crap mai mare de 3 kg, insa pana la 0.5 kg si carasi multi.A mancat bine fata de altadata.Nu este o balta de prins crap mare.Despre inundatii, ce sa zic?Taureniul este intr-o situatie jalnica, s-a scapat mult peste pe vale, si s-au incurcat pestii in lacuri, insa Zaul nu a fost afectat decat in f mica masura.Pe Taureni insa a fost dezastru: am trecut in multe zile pe acolo, am vb si cu cei de la conducere si ce am vazut a fost demn de spectacol: erau zeci de oameni pe vale, fiecare incercand sa prinda fitofagii ce sareau in draci din apa cate 3-4 odata.Paznicii nu faceau fata, nici macar jandarmii, care ii imprastia, apoi veneau iarasi.Nu mai spun de pescuitul la grebla: erau tot asa zeci de "oameni" ce greblau primul lac(cum vi de la Ludus).Nu s-a rupt nici in dig, insa au fost scoase calugarele(grilajele de tabla cu gratii), pt a putea sa se scurga apa, insa odata cu apa au iesit si o mare parte din pesti.La zau, langa deversor au fost puse mai multe navoade(doua), cea ce a tinut pestii in lac.Deci Zaul nu a fost f afectat si s-a prins mai bine decat de obicei.Duminica deja apa scadea f mult, cred ca spre seara deja ar fi putut ajunge la nivel.Cand am plecat eu, pe la 14:00, apa era in matca si scazuse cam 0.5 m(adancime).Insa nici pestii nu prea au mai tras.Cu masina nu se poate intra pe partea cu dealul.Numai daca vb cu ciurdarii sa te traga cu caii.Nu va riscati sa mergeti pe partea aia, decat dac stiti bine ce faceti, eu am asistat la niste scene de cosmar...
inca ceva: au fost pescari care nu au prins mai nimic(din spusele lor), asa ca s-ar putea sa fi mers numai in zona in care am fost eu(desi ma indoiesc).
dudi
inca ceva: au fost pescari care nu au prins mai nimic(din spusele lor), asa ca s-ar putea sa fi mers numai in zona in care am fost eu(desi ma indoiesc).
dudi
Demn de un spectacol de groaza!dudi scrie: demn de spectacol: erau zeci de oameni pe vale, fiecare incercand sa prinda fitofagii ce sareau in draci din apa cate 3-4 odata.Paznicii nu faceau fata, nici macar jandarmii, care ii imprastia, apoi veneau iarasi.Nu mai spun de pescuitul la grebla: erau tot asa zeci de "oameni" ce greblau primul lac
Istoria se repeta.

Pacat de Taureni, din cate stiu de acolo se repopuleaza si Zaul cu puiet.
Orice momeli am folosi, pana la urma tot la viermisori ajungem !
Fac scandal daca te vad cu barca, insa atat.In cele mai nefericite cazuri(daca e si seful de ferma) iti iau barca.Eu am asistat la o confiscare, insa au fost si foarte multe situatii in care am fost prins eu sau altii pe lac si nu s-a intamplat nimic.De fiecare data am fost de acord cu ei, nu m-am certat, i-am incuviitat si au plecat.
dudi
dudi
Nu au cadru legal de a confisca o barca sau orice altceva.
Nu trebuie sa va lasati intimidati ca vin cu ideile lor.
Ca sa poata sa ia o barca (in cazul de fata) trebuie sa aiba clar specificat pe bilet (pe spate) sau linga bilet un regulament de pescuit.
Am "patit-o" acum la Faragau. Am mers prima oara la pescuit la Faragau, si eu sunt obisnuit ca sa platesc la lac.
Ei bine, aflu cand ajung la lac, ca de fapt la intrarea in Toldal, este un bar micut "Pescarul", unde se cumpara biletul zilnic si aici primesti si o hartie unde ai voie sa pescuiesti si un mic regulament.
Tin sa spun, ca nu am platit taxa din simplul motiv ca nu aveau la ei paznicii chitantier si m-au invitat sa ma duc inapoi 2 sate sa iau chitanta, iar eu le-am poftit sa imi aduca ei chitanta aici sau la intrare in Toldal sa puna mare si tare TAXA DE LAC, PLATA AICI!
Nu descriu aici aceasta intamplare ca sa va luati si sa nu platiti taxa, o voi plati data viitoare si eu, ca acum stiu. Ideea e ca unii patroni nu gandesc cu capul ... dar cer ca pescarii sa stie toate regulile lor NEAFISATE.
Nu trebuie sa va lasati intimidati ca vin cu ideile lor.
Ca sa poata sa ia o barca (in cazul de fata) trebuie sa aiba clar specificat pe bilet (pe spate) sau linga bilet un regulament de pescuit.
Am "patit-o" acum la Faragau. Am mers prima oara la pescuit la Faragau, si eu sunt obisnuit ca sa platesc la lac.
Ei bine, aflu cand ajung la lac, ca de fapt la intrarea in Toldal, este un bar micut "Pescarul", unde se cumpara biletul zilnic si aici primesti si o hartie unde ai voie sa pescuiesti si un mic regulament.
Tin sa spun, ca nu am platit taxa din simplul motiv ca nu aveau la ei paznicii chitantier si m-au invitat sa ma duc inapoi 2 sate sa iau chitanta, iar eu le-am poftit sa imi aduca ei chitanta aici sau la intrare in Toldal sa puna mare si tare TAXA DE LAC, PLATA AICI!
Nu descriu aici aceasta intamplare ca sa va luati si sa nu platiti taxa, o voi plati data viitoare si eu, ca acum stiu. Ideea e ca unii patroni nu gandesc cu capul ... dar cer ca pescarii sa stie toate regulile lor NEAFISATE.
Cele bune,
Valics Lehel
Valics Lehel