Da, stiu locul, eu ii zic "la insula"
Pasul- ma refer la ce pas ai dat, parca ai spus ca dai la pluta (adica cat e apa de adanca), eu din cate-mi amintesc are in jur de 2 metri adancime la vreo 8-10 metri de mal
3 zile pe Dunare
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- junior member
am stat pe o stanca in mal la stainga de :insula : cred ca stii stanca ca se vede bine cand ii scazuta apa ,am dat de pe ea la un metru de ea apa avea cam 3 metrii eu am prins crapii pe la ora 15 dar cu o seara inainte am dat acolo cu rama sa vad ce misca ca tot sarea acaolo si am avut o trasatura frumoasa cu ridicare de pluta sti tu cum ridica pluta crapul ,si contra in gol a fost carligul cam mic ca dadeam la caraseii sa am pt biban
-
- new member
Cubul mare de mamaliga pe Dunare nu da mereu rezultate. Spre deosebire de balti in Dunare nu prea-l ciuguleste ala micu. Se mai intimpla, da' rar. Anul tecut am luat 30 de bucati ciortan cu niste cubulete de 0.5cm/0.5cm iar altii de Dimbovita si Buzau de linga n-au luat nimic, se uitau si faceau mamaligi crezind ca asta e solutia. Cind nu maninca bine, patratelele mari nu ajuta la nimic, trage slab, e curent, nu te prinzi (mai ales daca nu esti invatat pe Dunare). Si nu se respecta mamaliga mare ciortan mare :) Oricum, foloseste cirlige bune nu prostii ca scapi de rupi daca nu-s de calitate.
- tudorgabriel
- veteran
Raspuns
Argumente si pro si contra:in 1992 ,pe Dunare ,in zona Isaccea am asistat la un regal de crap la cub de mamaliga ;se pescuia la cub de dimensiuni obisnuite , cam de 10 mm ; cineva a avut inspiratia sau stia din experienta si a marit dimensiunea;toti de pe mal au zis ca exagereaza
au urmat 3 crapi cam in 30-40 min
9 kg . 11 kg si trofeul 13.5 kg
respectivul nu avea nici o captura pana in acel moment
sigur,cand crapul este mofturos raspunde bine si la cuburi mai mici;cubul de dimensiuni mai mari ramane totusi selectiv cu precizarea ca nu apare platica mare in zona...daca are 3-4 kg ofera un drill adevarat
fir intins 

Si eu am observat ca uneori e bine sa faci cubul mai mare,dar imi veni o idee si l-am facut in forma de cilindru,eu il denumisem "pastila".cam 8 mm inaltime, acul fiind infipt central,adica pe inaltimea cilindrului,varful fiind cam cu 2 mm ascuns,iar diametrul cam de 15 mm.rezultatele au fost peste asteptari.
Carasi in Dunare la lanseta prindeam foarte rar, doar atunci cand imi iesea mamaliga ceva mai moale.alti pescari prindeau carasi dar folosind mai multe carlige de numar mai mic legate de un arc.eu nu m-am obisnuit cu sistemul asta.
Carasi in Dunare la lanseta prindeam foarte rar, doar atunci cand imi iesea mamaliga ceva mai moale.alti pescari prindeau carasi dar folosind mai multe carlige de numar mai mic legate de un arc.eu nu m-am obisnuit cu sistemul asta.
it's not the destination,it's the journey