Ce lansete,monturi,folosim la crap pe Dunare?

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

cornel G
junior member

Mesaj de cornel G » 06 Mai 2007 19:05

Inca va mai astept cu sfaturi si orice informatie.Va multumesc anticipat si va doresc fire cat mai intinse!

apetrea adrian
senior member

Mesaj de apetrea adrian » 06 Mai 2007 19:31

1) de obicei nu
2) depinde de tine
eu folosesc (depinde de zona) un momitor si un plumb plat pe aceeasi montura cu un singur cirlig

supercarpio
junior member

Mesaj de supercarpio » 09 Iun 2007 18:48

Eu am pescuit de citeva ori la Dunare si pescuiesc mult aici pr Riurile St. Lawrence si Merrimack. Conditiile sunt similare. Sfaturile mele:

Lansete de putere 3.5 lb, fir textil (PowerPro de 50 lb), cu forfac de 30 de lb (tot texitl or hybrid). Forfacul de 30 de lb te ajuta la agataturi sa nu pierzi toata montura ci numai forfacul... Montura plumb pierdut (safety clip) semi-fixa si plumbul greu si cit mai plat sa reziste curentului. 4-5 boable de porumb fiert si aromat pe firul de par este momeala care a dat randamentul cel mai mare pentru mine. Nu ai nevoie de fineturi cum ar fi bambine ori swingere ori fir mono de sub 0.35 mm. Cirlige tepene, gen Nash Fang X ori similar. Cind a pus-o crapul a pus-o, nu-i nici un dubiu. Alarme sau clopotei pentru semnalizare in special in timpul noptii ori daca vrei sa tragi un pui de somn pe mal. Nu uita sa pui baitrunnerul pe ON ca altfel bye-bye scule :)

Numai bine is fir intins.

-Marius
-Marius-

Catch Photo and Release (CPR).

cornel G
junior member

Mesaj de cornel G » 11 Iun 2007 14:20

Multumesc ptr raspuns si fire cat mai intinse iti doresc!

msimarian
junior member

Mesaj de msimarian » 12 Iun 2007 08:21

eu pescuiesc cu bete de 3,5 lb,mulinete de capacitate mare si obligatoriu cu baitrunner,fir mono de o,40 de la trabucco,foarte elastic si rezistent,plumb de 120 de grame culisant,plat si un singur carlig mare,1\0-2\0,4-5 boabe de porumb uscat pe rig.carligul se leaga cu fluorocarbon IQ de la korda,25 lb,pentru a nu pierde si plumbul in cazul in care se agata si se prinde de firul principal prin intermediul unui antirasucitor cu agrafa deasupra caruia pun o bila de cauciuc.avantajul firului rigid de la korda este ca montura nu se incalceste niciodata,lucru care se mai intampla in cazul firelor textile suple.
FIR INTINS!

gusti
senior member

Mesaj de gusti » 19 Iun 2007 21:57

in curent bagi momitor + pb plat de 100 sau placa mare.depinde de inspiratie restul e noroc.(cei al tau ii pus deo parte) ;-)

cornel G
junior member

Mesaj de cornel G » 20 Iun 2007 19:12

Multumesc ptr raspunsuri,deja am pus in practica sfaturile primite,urmeaza sa apara si crapul. Fire intinse va doresc si mai astept alte sfaturi!

wilddanube
member

Mesaj de wilddanube » 20 Iun 2007 21:06

Pentru Marian, daca vrei sa prinzi crap.
NU:
- baitrunner
- plumb mai greu de 60 gr

msimarian
junior member

Mesaj de msimarian » 25 Iun 2007 08:34

baitrunnerul il folosesc deoarece am avut ocazia de a face baie dupa bete :oops: ,dar il folosesc strans tare,la limita plecarii betelor :mrgreen: ce nu inteleg este cum poti sa pescuiesti cu plumb de 60 de grame in curentul de pe sf.gheorghe!de multe ori,in unele locuri,chiar si 100 de grame era putin,curentul scotea carligul in mal sau prin tarare il agata de fund.poate ma lamuresti cu problema asta,m-ar bucura sa pot pescui cu plumbi mai mici ;-) mai protejez putin betele!
FIR INTINS!

cornel G
junior member

Mesaj de cornel G » 26 Iun 2007 11:24

Si eu am pescuit pe bratul Ara,in zona cu ,curent moderat iar plumbul de 100g era purtat de apa pana la primul prag sau agatatura. Mentionez ca plumbul era plat de forma triunghiulara. Am incercat si cu plumb de 60g plus momitor dar dupa ce nada era spalata de curent,montura era carata pana in prima agatatura. Fire intinse va doresc si multumesc tuturor ptr raspunsuri!

Scrie răspuns