Bugeac 04 iulie

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Daniel Costache
veteran

Bugeac 04 iulie

Mesaj de Daniel Costache » 05 Iul 2004 22:39

Cu toate ca rezultatele partidei nu au fost extraordinare vin si postez pentru ca am ramas impresionat atat de balta cat si de calitatea celor care o administreaza.
Pentru cei care nu stiu balta se afla la 140km de Constanta, langa Ostrov, aproape de granita cu bulgarii. Taxa este de 200000/24h, iar paznicii pe langa faptul ca iti explica cu amabilitate ceea ce trebuie retinut si ce nu iti dau si detalii despre configuratia baltii si nu ezita sa-ti raspunda la intrebari.
Bilantul: 6 ciortani intre 1kg si 1,5kg, prima "oglinda" de aproape un kg., nenumarati cteno si ciortanei sub limita eliberati si un romanesc de 5-6kg pierdut in dril ("super-mulineta" la a treia partida cedeaza roata de pe schneck :evil: ). Si nu in ultimul rand multe invataminte de la un pescar bucurestean de vreo 65 de ani :!:
Salutari din Miami

viorel toader
junior member

Mesaj de viorel toader » 06 Iul 2004 09:08

Fii dragut si spune-mi mai multe detalii.Eu am pescuit pe Bugeac acum 20 de ani.Multumesc.

dan juverdeanu

Mesaj de dan juverdeanu » 06 Iul 2004 12:12

Unde ai fost mai exact pe lac mai sus de plopi linga sat?

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 06 Iul 2004 12:32

Apa a fost crescuta mult si este inundata o mare portiune din mal si nu te poti instala cu lansetele. In schimb poti intra in apa cu o undita si faci treba buna in buza stufului (scoteau niste baieti din Bucuresti ciortan dupa ciortan). O alta problema este aceea ca deschiderile in stuf sunt in numar foarte mic iar multe dintre ele sunt acoperite de plaur pana la 15-20m in larg. Mai sunt un locuri bune pe dig dar din pacate erau niste baieti mult prea veseli si nu am vrut sa imi bat capul. Din cate am inteles cele mai bune locuri sunt cele vis-a-vis de ferma dar drumul este destul de inaccesibil. Eu am pescuit imediat in dreapta fermei in primul loc cum intrii pe balta, unde nu prea era curatenie nici pe mal nici in balta (am scos vreo 5kg de sarma) dar asa se intampla cand ajungi ultimul si nu ai de unde alege. Sfaturile mele ar fi, daca va hotarati sa mergeti, sa sondati bine fundul apei pentru ca sunt praguri incepand de la 40-50m, sa lasati o lanseta mai in mal seara si dimineata (partenerul meu a scos vreo trei ciortani frumosi cam de la 30m), sa folositi monturi semiflotante iar ca momeala merg bine pufuletii de marime mica.
Pentru alte detalii intrebari la obiect.
Salutari din Miami

viorel toader
junior member

Mesaj de viorel toader » 06 Iul 2004 14:34

Cu barca este permis?
Ce poti retine si daca este aglomerat?
Daca merge noaptea si daca te poti campa omeneste?
Multumesc!

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 06 Iul 2004 17:55

Nu m-am interesat de barca pentru ca nu o folosesc, dar nici nu am vazut pe cineva folosind-o.
Noaptea poti pescui linistit fara sa te deranjeze nimeni.
Poti sa retii ciortan cam de la 500gr (ochiometric) in sus dar e si mult cteno mic.
De campat ai loc cat vrei chiar pe marginea baltii.
Salutari din Miami

dan juverdeanu

Mesaj de dan juverdeanu » 07 Iul 2004 11:37

Daniel

Simbata noaptea pina duminica pina pe la ora 14 am fost si eu pe lac , eu am fost pentru prima data la Bugeac de asta te-am intrebat unde ai fost exact. M-am asezat linga sat pe stinga foarte aproape de niste plopi mari si in stinga mea erau niste bucuresteni cu vreo 20 de lansete .Din locul in care eram se vedea undeva in dreapta departe un mal inalt (20m-30 m) iar paznicul mi-a zis ca acolo ar fi o cariera de piatra si zona cu crap mare .Rezultatele au fost cam la fel ca la tine dar am avut multe scapari de peste mare.Am avut 3 lansete si-am dat cu mamaliga ,rime,boilles,porumb conservat de tras atras numai la rima , la tine cu ce a mers ? ai dat numai cu cheostec sau si cu bomba ?

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 07 Iul 2004 13:59

Cred ca bucurestenii de langa tine sunt cei patru cu o dacie galbena care se alintau foarte des intre ei si pe mamele lor :lol: :lol: :lol: . Dintre ei eu am discutat mai mult cu nea Marin (un nene morocanos cu mustata care dadea cu 11 lansete de 2,40-2,70 in acelasi timp), pescar cu vechime, de la care am aflat la ce zic ei "gigi-bigi" si o super nada dar numai dupa ce mi-am dat cuvantul ca nu-i voi divulga secretul.
Acolo am vrut si eu sa ma asez dar au intins sambata seara niste unii plasele si asa a trebuit sa dau chiar din dreapta fermei cum intrii cu masina pe balta.
In ceea ce priveste malul despre care vorbesti tu te anunt ca nu ai acces pana acolo cu masina (asta in cazul in care vorbim despre acelasi loc) pentru ca eu am dat ocol lacului sambata seara cand am ajuns in speranta ca voi gasi un loc mai bun si am vazut cam tot ce era de vazut. Malul este foarte inalt pe partea cealalta 8-9m si e foarte riscant de coborat mai ales daca ai mult bagaj.
La rama nu prea a tras si daca da a fost mai mult ciortanica pe care am eliberat-o. Eu am avut succes cu pufulet de marime foarte mica.
Salutari din Miami

gregorio
new member

Balti-Lucianca

Mesaj de gregorio » 08 Iul 2004 13:03

Duminica-04 iulie 2004
Balta frumoasa, maluri super(10 cm inaltime pa malul unde am stat eu), fara valuri...taxa 250000( pe chitantza scria- contravaloare vanzare peste???!). De la ora 0500 pana pe la 10.00 am intzepat4 carasi la 300-400 de grame dar numai in larg, la mal...nimic.
Pe la ora 15...doi salariati au iesit cu barca si au dat de mancare in mijlocul baltii, sub privirile inmarmurite ale "cumparatorilor de peste" :evil: ...politica firmei"B 2 M"(parca asa se numeste).
Pacat de locatie frumoasa de altfel, dar romanul tot roman, daca poate sa te pacaleasca de ce sa nu o faca?
Intrebare: de ce nu sepoate pescui si noaptea pe o balta unde se vede ca-n palma tot malul? :?:

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 08 Iul 2004 19:36

Cand si unde s-a dat mancare la peste sambata pentru ca eu am ajuns pe la 6 si pana duminica seara la 6 nu am vazut decat os singura barca pe tot luciul baltii si asta duminica in jurul orei 11-12?
Salutari din Miami

Scrie răspuns