Zau; Mihesul de Campie

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

LeHHeL
new member

Mesaj de LeHHeL » 19 Aug 2005 20:12

M-as mira sa poti intra cu masina la pensinsula ... pe jos e OK, cu masina e 1% posibilitatea, sau de intrat intrii de iesit doar cu tractorul :-)
Cele bune,
Valics Lehel

dudi
member

Mesaj de dudi » 23 Aug 2005 17:57

Am fost la Zau in mai multe zile, pana duminica inclusiv.Am fost acolo cand au inceput apele sa creasca, mi-a ajuns pana la cort, suportii cu lansetele erau in apa pana la genunchi, insa de prins am prins.Nici un crap mai mare de 3 kg, insa pana la 0.5 kg si carasi multi.A mancat bine fata de altadata.Nu este o balta de prins crap mare.Despre inundatii, ce sa zic?Taureniul este intr-o situatie jalnica, s-a scapat mult peste pe vale, si s-au incurcat pestii in lacuri, insa Zaul nu a fost afectat decat in f mica masura.Pe Taureni insa a fost dezastru: am trecut in multe zile pe acolo, am vb si cu cei de la conducere si ce am vazut a fost demn de spectacol: erau zeci de oameni pe vale, fiecare incercand sa prinda fitofagii ce sareau in draci din apa cate 3-4 odata.Paznicii nu faceau fata, nici macar jandarmii, care ii imprastia, apoi veneau iarasi.Nu mai spun de pescuitul la grebla: erau tot asa zeci de "oameni" ce greblau primul lac(cum vi de la Ludus).Nu s-a rupt nici in dig, insa au fost scoase calugarele(grilajele de tabla cu gratii), pt a putea sa se scurga apa, insa odata cu apa au iesit si o mare parte din pesti.La zau, langa deversor au fost puse mai multe navoade(doua), cea ce a tinut pestii in lac.Deci Zaul nu a fost f afectat si s-a prins mai bine decat de obicei.Duminica deja apa scadea f mult, cred ca spre seara deja ar fi putut ajunge la nivel.Cand am plecat eu, pe la 14:00, apa era in matca si scazuse cam 0.5 m(adancime).Insa nici pestii nu prea au mai tras.Cu masina nu se poate intra pe partea cu dealul.Numai daca vb cu ciurdarii sa te traga cu caii.Nu va riscati sa mergeti pe partea aia, decat dac stiti bine ce faceti, eu am asistat la niste scene de cosmar...

inca ceva: au fost pescari care nu au prins mai nimic(din spusele lor), asa ca s-ar putea sa fi mers numai in zona in care am fost eu(desi ma indoiesc).

dudi

Macsu
junior member

Mesaj de Macsu » 26 Aug 2005 16:51

dudi scrie: demn de spectacol: erau zeci de oameni pe vale, fiecare incercand sa prinda fitofagii ce sareau in draci din apa cate 3-4 odata.Paznicii nu faceau fata, nici macar jandarmii, care ii imprastia, apoi veneau iarasi.Nu mai spun de pescuitul la grebla: erau tot asa zeci de "oameni" ce greblau primul lac
Demn de un spectacol de groaza!
Istoria se repeta. :-(
Pacat de Taureni, din cate stiu de acolo se repopuleaza si Zaul cu puiet.
Orice momeli am folosi, pana la urma tot la viermisori ajungem !

dudi
member

Mesaj de dudi » 03 Sep 2005 11:06

Cine vine la pescuit la zau sapt viitoare?Ma duc sa stau vreo 3 zile.Dau un nr de tel pt a schimba info si pt o eventuala intalnire.0740-092129

dudi

pop tudor
junior member

Mesaj de pop tudor » 05 Sep 2005 23:40

A mai fost cineva la Zau in ultimul timp? nu stiti se prinde ceva crap? si daca nu sunt prea indiscret cam in ce zona si la ce?si daca stie cineva sa imi spuna daca accesul cu barca este permis sau se face numai in lipsa paznicilor?

fisherman
member

Mesaj de fisherman » 06 Sep 2005 06:43

nu stiu cum se prinde pe zau acum (m-ar interesa si pe mine) dar in ceea ce priveste barca, iti pot spune ca accesul cu barca este interzis. noi am intrat odata seara si am momit cu barca fara sa ne vada baietii, dar ne-au cam luat la intrebari cand au venit si au vazut barca dezumflata sub masina.

dudi
member

Mesaj de dudi » 06 Sep 2005 19:40

Fac scandal daca te vad cu barca, insa atat.In cele mai nefericite cazuri(daca e si seful de ferma) iti iau barca.Eu am asistat la o confiscare, insa au fost si foarte multe situatii in care am fost prins eu sau altii pe lac si nu s-a intamplat nimic.De fiecare data am fost de acord cu ei, nu m-am certat, i-am incuviitat si au plecat.

dudi

LeHHeL
new member

Mesaj de LeHHeL » 06 Sep 2005 21:13

Nu au cadru legal de a confisca o barca sau orice altceva.
Nu trebuie sa va lasati intimidati ca vin cu ideile lor.
Ca sa poata sa ia o barca (in cazul de fata) trebuie sa aiba clar specificat pe bilet (pe spate) sau linga bilet un regulament de pescuit.

Am "patit-o" acum la Faragau. Am mers prima oara la pescuit la Faragau, si eu sunt obisnuit ca sa platesc la lac.
Ei bine, aflu cand ajung la lac, ca de fapt la intrarea in Toldal, este un bar micut "Pescarul", unde se cumpara biletul zilnic si aici primesti si o hartie unde ai voie sa pescuiesti si un mic regulament.

Tin sa spun, ca nu am platit taxa din simplul motiv ca nu aveau la ei paznicii chitantier si m-au invitat sa ma duc inapoi 2 sate sa iau chitanta, iar eu le-am poftit sa imi aduca ei chitanta aici sau la intrare in Toldal sa puna mare si tare TAXA DE LAC, PLATA AICI!

Nu descriu aici aceasta intamplare ca sa va luati si sa nu platiti taxa, o voi plati data viitoare si eu, ca acum stiu. Ideea e ca unii patroni nu gandesc cu capul ... dar cer ca pescarii sa stie toate regulile lor NEAFISATE.
Cele bune,
Valics Lehel

pop tudor
junior member

Mesaj de pop tudor » 07 Sep 2005 00:15

va multumesc mult pt informatii
maine plec la zau si sper sa nu am certuri cu ei insa chiar vreu sa momesc macar cu barca chiar daca nu duc si firele.
am sa mai scriu despre rezultate cand ma intorc
La revedere si fir intins tuturor

Sanyi
junior member

Zau

Mesaj de Sanyi » 07 Oct 2005 13:39

Am informatia ca s-a lasat apa in vederea recoltarii. Este adevarat? :oops: Unde se mai poate pescui?

Scrie răspuns