LIVADA , BIHOR

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
dudi
member

Mesaj de dudi » 16 Ian 2009 22:30

Propun sa se faca un nou sondaj pt permiterea intrarii pe apa cu barca. Parerea mea este ca ar fi mult mai bine pt toata lumea sa se interzica intratul de orice fel cu barca pe lac(fara momit, fara plantat, fara balizat...).Eu unul am trecut prin o multime de situatii neplacute in legatura cu barcile pe lac, iar la ultima partida acolo s-a umplut paharul si am hotarat sa nu mai pescuiesc la Livada cata vreme vor fi situatii la care am fost expus.E o adevarata nebunie ce se intampla cu barcile pe Livada si situatia asta va indeparta pescarii de crap de acolo(cred eu).
Asta fiind parerea mea, as vrea totusi ca si restul pescarilor sa-si spuna opiniile, intr-un sondaj.

dudi

dinu profesoru
senior member

Mesaj de dinu profesoru » 16 Ian 2009 23:17

@dudi
stai sa inteleg,deci tu vrei sa se faca un sondaj din care sa rezulte cati pescari sunt pro sau contra nadirii sau plantarii balizelor cu barcile mari cu visle?
Barcutele telecomandate(navomodelele) sunt interzise am mai spus-o,cauza principala a fost ca de multe ori au ajuns cu nada unde nu trebuia,sau pierdut,le-a luat vintul...etc si au creat mult haos,dar de nadirea cu barca mare cu visle nu s-a plins nimeni inca.Oricum cine vrea sa-mi trimita un MP cu optiunea pe care o are si apoi mai vedem.

dinu profesoru
senior member

Mesaj de dinu profesoru » 16 Ian 2009 23:25

@alex
daca am zis am zis,ca doar suntem ardeleni... sau nu?
Fa si tu ceva anu asta sa schimbi poza aia cu crapu de 10 kile,chiar nu ai prins mai mare anul trecut sau ti-o cazut tie ala cu tronc?...

alex_mures
veteran

Mesaj de alex_mures » 16 Ian 2009 23:27

cred ca dudi sa referit la cei cu barcile care intra pe balta sa dea la spinning sau somn,parerea mea este ca barca cu vasle e binevenita si pt. momit si pt. a baliza locul dar sa se foloseasca cei numai care opteaza pt. C&R.
Va dati seama dn Dinu momesc un loc si vin cei cu barcile care dau la rapitor si stau cu orele exact peste locul momit ....cum sa ma simt(dvs. cum ati proceda in locul meu)
Crap Livada 10 kg
TGM Carp Team

dinu profesoru
senior member

Mesaj de dinu profesoru » 16 Ian 2009 23:41

@alex
ai dreptate dar problema este putin mai complicata decat pare.
Eu personal sunt pescar jumate crap,jumate rapitor,chiar nu pot sa ma impart.Cand am concesionat balta,am populat-o si cu crap si cu rapitor,nu m-am gandit ca se va ajunge aici...eu pe acest forum am intrat ca pescar si doar un sir lung de intamplari a facut sa se ajunga aici.
Pana la urma situatia la concret este ca acum am cunoscut oameni adevarati si intre crapisti dar si cativa pescari de rapitor(iar potentialul baltii este mare si la somn,stiuca,unde chiar exista exemplare mari)si chiar i-mi vine greu sa privez de dreptul de a pescui la spining cativa baieti de treaba.In principiu o mica rezolvare ar fi ca lunile februarie si noiembrie sa ramana exclusiv pt.spining(sau dovedit a fi si cele mai bune),dar mai astept sugestii.

dudi
member

Mesaj de dudi » 16 Ian 2009 23:42

In situatia de fata(regulamentul actual), se pot crea confuzii si interpretari fata de intratul cu barca, de aceea eu propun SA NU SE MAI INTRE PE LAC CU NICI UN FEL DE BARCA, SUB NICI UN PRETEXT.
Atunci nu vor mai fi nici un fel de discutii si ar fi mult mai usor pt toata lumea.

dudi

alex_mures
veteran

Mesaj de alex_mures » 16 Ian 2009 23:58

nu e o idee rea cea cu lunile februarie si noiembrie ...parerea mea
PS orice hotariti Dn Dinu lacul Livada ramane una de xxx din Romania :D
Crap Livada 10 kg
TGM Carp Team

M@tr|X|
veteran

Mesaj de M@tr|X| » 17 Ian 2009 03:40

Parerea mea este ca nu poti interzice accesul pe lac cu barca (spinning); cu toate ca sunt pescar de carp si de multe ori m-au "deranjat" aceste barci, nu pot sa fiu de acord cu interzicearea lor pe balta...ar fi discriminare. Ce pot sa propun este ca pescarii de spining sa respecte pescarii de crap si sa nu pescuiasca peste patul lor de nada...peste fire. Am filmat o chestie de asta si nu este foarte placuta in calitate de pescar de crap.
Deci repet, nu se poate sa privezi un pescar sa aiba acces pe o balta atata timp cat este in balta pestele care il cauta...dar sa existe un respect reciproc intre pescari.

Parerea mea....
Razvan Grindean
- carp addicted-

claudiu77
member

Mesaj de claudiu77 » 17 Ian 2009 10:09

dudi scrie:In situatia de fata(regulamentul actual), se pot crea confuzii si interpretari fata de intratul cu barca, de aceea eu propun SA NU SE MAI INTRE PE LAC CU NICI UN FEL DE BARCA, SUB NICI UN PRETEXT.
Atunci nu vor mai fi nici un fel de discutii si ar fi mult mai usor pt toata lumea.

dudi
si eu sint de acord :!:
CS Ovidius

mario_kempes10
senior member

Mesaj de mario_kempes10 » 17 Ian 2009 12:54

Nu cred ca trebuie interzis intratul cu barca pentru cei ce pescuiesc la spinning, atata timp cat balta are potential pentru acest tip de pescuit, dar cu conditia ca acesti pescari sa dea dovada de bun simt si sa nu intre in zona nadita si marcata de cei care pescuiesc la crap.
Tot asa nu cred ca trebuie interzis intratul cu barca pentru cei care pescuiesc la crap, pentru asi putea pune baliza ( care va putea fi vazuta de cei care pescuiesc la spinning ), si intratul o data dimineata si o data seara pentru nadire nu cred ca deranjeaza mai mult ca cei cu spinningul, daca nu, macar sa se permita intrarea o data pentru a pune baliza si o data cand scoti baliza, iar nadirea sa se faca cu racheta, cobra, catapulta...., iar daca vreun obraznic va intra in raza nadita si in firele vreunui crapist , ne adunam mai multi si incepem nadirea cu catapultele pe capul lui. :mrgreen: ( Este doar o parere ). :D
Imagine "TAURUS CARP TEAM"

Scrie răspuns