Sacosu Turcesc
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
La Sacoş e puţin o măgărie cu crapul , deoarece ei vând peştele sub acoperirea pescuitului . E prea mult 130.000 pentru crap din Ungaria pe care-l iau cu mult mai puţin . De aici se câştigă , nu din taxă . Majoritatea duc un peşte doi acasă .
Deasemenea am observat o atitudine puţin ofensivă faţă de balta de la Sacoş , pe forum . Dacă nu ai timp şi vrei să prinzi un peşte , să te bucuri de un dril , nu prea ai alte posibilităţi . Nu văd ce e rău în asta , chiar dacă peştii sunt proşti . E o alternativă la Bega şi la Timiş , pentru cine stă rău cu timpul .
Şi nu sunt chiar aşa uşor de prins . Duminica , când e ful , ai trăsătură dimineaţa şi seara , dacă ai un loc bun . Peste săptămână , marţi . miercuri , poţi face partide bune . La deschidere 2,3 luni s-au prins la match pe lângă mal . După , nu a mai mers , s-au tras departe , mai ales în balta 2 , sunt în mijloc la stuf şi vin greu spre mal , mai ales Duminica .
Şi nu ştiu dacă nu mai sunt şi vechituri din fosta generaţie !
Deasemenea am observat o atitudine puţin ofensivă faţă de balta de la Sacoş , pe forum . Dacă nu ai timp şi vrei să prinzi un peşte , să te bucuri de un dril , nu prea ai alte posibilităţi . Nu văd ce e rău în asta , chiar dacă peştii sunt proşti . E o alternativă la Bega şi la Timiş , pentru cine stă rău cu timpul .
Şi nu sunt chiar aşa uşor de prins . Duminica , când e ful , ai trăsătură dimineaţa şi seara , dacă ai un loc bun . Peste săptămână , marţi . miercuri , poţi face partide bune . La deschidere 2,3 luni s-au prins la match pe lângă mal . După , nu a mai mers , s-au tras departe , mai ales în balta 2 , sunt în mijloc la stuf şi vin greu spre mal , mai ales Duminica .
Şi nu ştiu dacă nu mai sunt şi vechituri din fosta generaţie !
- Cucu Ionel
- senior member
bre, fratilor, stiti ceva despre "regimul" de anul asta la Sacos? tot 15 Ron/zi? S-a deschis? Tot 13 Ron/kg de peste? Nu ca m-ar interesa, eu nu mananc peste, dar mai duceam la prieteni, daca-mi cereau. La Real e crap viu cu vreo 7 Ron/kg...
Ati prins careva la boilies pe Sacos? Eu am dat numai la porumb si rama neagra, cu rezultate mai bune decat vecinii, dar sincer vreau sa incerc si altceva:)
Ati prins careva la boilies pe Sacos? Eu am dat numai la porumb si rama neagra, cu rezultate mai bune decat vecinii, dar sincer vreau sa incerc si altceva:)
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
PS: Nu ca zic, da' vreau sa spun ca mi-s ingrozit de ideea ca puzderia de puiet iesit anu' trecut din icre si care anu' asta-i cat palma o sa inceapa sa manance porumb...:( unde mai pui ca si anul trecut ne agasau ciortanii de 1-1,5 kile. Nu c-ar fi ceva monstri p-acolo, dar orisicat, ceva la 4-4,5 kg tot erau, de-a prins pana si fie-mea de 10 ani...:)) Deci: Ce sfat imi dati pentru selectarea crapilor in functie de dimensiune? boilies de 18-20mm-s ok?
Eu zica ca acum in primavara, la inceputul sezonului sa o iei mai usor, adica cu bile ceva mai mici 14-15mm.Chiar daca te va agasa ciortanul cred ca ai mai multe sanse asa decat cu bile ceva mai mari.Si daca vrei sa eviti cat decat ciortanul pune 2 bile de 14mm si vei vede ca te vor lasa in pace.Eu in perioada asta dau doar cu o bila de 14mm ca momeala iar nada pastura. Stiu ca e o tehnica care atrage ciortanul dar imi place sa am actiune. Si-asa unde pescuiesc eu nu sunt foarte multe exemplare peste 10kg. Oricum mai bine sa prinzi intr-una (chiar si ciortani3-4kg)decat sa stai pe scaun sa te uiti ca curca-n lemne la lansete. 

Carpfishing... A way of life!
Nu am dat decat la porumb cu succes . Nici nu au avut treaba cu boiliesul , desi am dat de fiecare data . Cred ca trebuie putin invatati , dar daca dai pe un loc azi maine s-ar putea sa nu-l mai prinzi liber .
Am inteles ca a scazut pretul la crap , e 10 lei , dar oricum e mult . Marea problema este ca e destul de multa iarba , ai vazut ca multi arunca tare si nu conteaza unde ajunge montura , cat mai departe sa fie . De obicei caut un loc fara iarba , langa o tufa de vegetatie . Si nu mai dau pe acolo sambata si duminica !
Am inteles ca a scazut pretul la crap , e 10 lei , dar oricum e mult . Marea problema este ca e destul de multa iarba , ai vazut ca multi arunca tare si nu conteaza unde ajunge montura , cat mai departe sa fie . De obicei caut un loc fara iarba , langa o tufa de vegetatie . Si nu mai dau pe acolo sambata si duminica !
Am fost ieri, de la 11( dimineata ploua) pana seara, am dat alternativ intre baltile 1 si 3. A mers slab, vreo 8-9 bucati la 3 pescari, majoritatea in balta 3, intre 2-4 kg/buc. Si numai la rama neagra, o singura muscatura la porumb, si NIMIC la boilies, cu toata c-am nadit cu seminte/boilies sfaramat in punga PVA. Pret: 15 Ron pescuitul, 10 Ron/kg crap, eu nu am retinut nimic.
PS: e mult mai curat ca in toamna 2006, iarba inca nu a apucat sa creasca, se pare.
PS: e mult mai curat ca in toamna 2006, iarba inca nu a apucat sa creasca, se pare.
...imi pare rau ca nu am vazut postul mai devreme.Deci, ma numesc nutzu_z pe forumuri si Sabau Nelu e numele meu complet.Am simtit o mica doza de ironie in chestia cu pestii mofturosi sau pescarii slabi.Nu are rost sa dezvolt mai mult dar pot sa argumentez subiectul cu urmatoarele:Tilea Gabriel scrie:E ok Adi dar e singura , asta e ideea .Si din pacate da , are dezavantajul de a fi mica .Nici mie nu imi convine sa fac in medie 230 km pt. o partida de pescuit dar sunt obligat .nutzu_z scrie:vlasin florin scrie:din pacate trebuie sa ii dau dreptate colegului meu gabi,in materie de balti,in timis e jale mare............................... pacat![]()
![]()
si in viitor nu se vede nimic bun.
Dar Cornesti2 nu e ok? Eu zic ca e o balta buna tinand cont si de populatia piscicola de acolo.Singurul dezavantaj e ca nu e foarte mare.
Am auzit ca au fost cam mofturosi crapisorii tai anul asta ori pescarii slabi ?
-nu sunt pescar de crap si nu am nici cel mai mic feeling vis-a-vis de rodpoduri, boilies-uri , plumbi pierduti si toate celelalte.Asta nu inseamna ca nu respect stilul de pescuit!! DAR... in momentul in care aud de capturi "capitale" de genul 5-6 kg cum se iau la Sacosu' si vad cat multumiti sunt oamenii de aceste capturi, ma minunez.Este ca si cum eu, ca pescar de stationar, m-as multumi cu niste obleti mai mari in loc sa tind spre platicile de 2 kg pe care le prind cand ma duc la Sarulesti.Pur si simplu imi trece un zambet prin coltul gurii cand ma mai plimb pe la Cornesti pe balta a doua si ii vad pe baietii de acolo cum au capturi de 10-12-15 kg , capturi pe care ei le considera normale.
-cat despre pestii mofturosi sau pescari slabi o sa te rog sa ma ajuti cu macar un exemplu de pescar care a avut o perioada constanta timp de doi ani pe aceeasi balta, la aceeasi gama de greutate, 10-15 kg!!!
Nu o sa poti si aici iti spun si de ce: 1- crapul mare isi schimba obiceiurile. 2- Nu cred ca un pescar de crap se poate adapta intr-un timp foarte scurt la noile preferinte ale crapului sau la mofturile lui deoarece din cate stiu pescuitul la crap iti necesita partide indelungi si multa inspiratie in descoperirea noii formule de nada sau modelului de bile care sa ii fie pe plac, mai ales ca nu prea cunosc multi crapari cu bani,in Banat ,dispusi sa cheltuie mici averi pe mai multe modele de boilie pt a afla in scurt timp noua reteta care place crapului! Perioada in care crapul isi schimba obiceiul si timpul in care pescarul se adapteaza se poate numi o perioada mai slaba dar nicidecum nu putem numi un pescar ca fiind slab, tinand cont de performantele lui din trecut!
In rest ... va urez fir intins!
...toata treaba'i din protzap!!!
- Vlasin Florin
- maniac
nutzu_z a scris.
nu sunt pescar de crap si nu am nici cel mai mic feeling vis-a-vis de rodpoduri, boilies-uri , plumbi pierduti si toate celelalte.
asta am inteles,nu ai nicio treaba cu pescuitul crapului.
nutzu_z a scris.
Nu cred ca un pescar de crap se poate adapta intr-un timp foarte scurt la noile preferinte ale crapului sau la mofturile lui deoarece din cate stiu pescuitul la crap iti necesita partide indelungi si multa inspiratie in descoperirea noii formule de nada sau modelului de bile care sa ii fie pe plac, mai ales ca nu prea cunosc multi crapari cu bani,in Banat ,dispusi sa cheltuie mici averi pe mai multe modele de boilie pt a afla in scurt timp noua reteta care place crapului!
acum nu mai inteleg,incepi sa dai lectii despre pescuitul crapului......
scuza-ma ca-ti spun,dar esti incoerent in exprimare si creezi confuzie.
Fara suparare.
nu sunt pescar de crap si nu am nici cel mai mic feeling vis-a-vis de rodpoduri, boilies-uri , plumbi pierduti si toate celelalte.
asta am inteles,nu ai nicio treaba cu pescuitul crapului.
nutzu_z a scris.
Nu cred ca un pescar de crap se poate adapta intr-un timp foarte scurt la noile preferinte ale crapului sau la mofturile lui deoarece din cate stiu pescuitul la crap iti necesita partide indelungi si multa inspiratie in descoperirea noii formule de nada sau modelului de bile care sa ii fie pe plac, mai ales ca nu prea cunosc multi crapari cu bani,in Banat ,dispusi sa cheltuie mici averi pe mai multe modele de boilie pt a afla in scurt timp noua reteta care place crapului!
acum nu mai inteleg,incepi sa dai lectii despre pescuitul crapului......
scuza-ma ca-ti spun,dar esti incoerent in exprimare si creezi confuzie.
Fara suparare.