LIVADA , BIHOR

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
silviu_ms
senior member

Mesaj de silviu_ms » 18 Aug 2011 09:41

Felicitari Radu, la mai mare !....a dracu peste ...mai mult pe mal o stat la poze in ultimele 2 luni :lol: !

radu73
junior member

Mesaj de radu73 » 18 Aug 2011 11:26

Da Silviu asa este.Oricum sper ca la sfarsitul lui septembrie sa mai fac o partida.

maximarian
new member

Mesaj de maximarian » 18 Aug 2011 20:46

Felicitari Radu pentru capturi!
Dupa cum zice si Silviu care l-a recunoscut primul... :lol: ...se pare ca-i place la poze pe mal.

silviu_ms
senior member

Mesaj de silviu_ms » 18 Aug 2011 21:24

mai am in 12 sept 5 zile..sper sa nu mai vina inca odata :lol: ...oricum chiar si un orb ar observa ca virgula, crapul mare e foarte teritorial...
( vezi locul unde a fost prins) :mrgreen: ..cat despre nada cred ca e mai putin importanta( a fost prins la 4 bile total diferite si un pop-up :roll: )

radu73
junior member

Mesaj de radu73 » 18 Aug 2011 21:30

Da silviu a fost prins in acelasi loc.Eu oricum cred ca am avut ceva somni mari pe vad,erau ceva dalme pe substrat cu o diferenta de 30-50 cm mai adanca apa fata de colegul meu(flaviu).Mi sa agatat de vreo 5 ori montura si a trebuit sa merg cu barca sa o scot in larg(ca de e criza sa nu las montra de 25 ron in apa) :lol:
Numai bine

Jonny Leordean
member

Mesaj de Jonny Leordean » 28 Aug 2011 20:56

Intru cu mare intarziere sa va povestesc partida de pe Livada , abia acum am intrat si eu in casa, doar ce m-am intors din concediu.Dupa cum spuneam , am facut o rezervare din data de 15 pana pe 19 pe locul care din cate am inteles se numeste ,,la fligorie" e locul din fata acelei cabanute de lemn care are frigider si luminita care mi-au prins bine de numa numa :))Lasand palavrageala, ajuns luni undeva la ora 16, am instalat tot eram destul de entuziast desi Radu si amicul sau mi-au cam taiat din elan cand mi-au spus ca pestele nu vrea sa muste , ei erau deja acolo de 5 zile .Nu stiu cati dintre voi ati pescuit pe acel loc insa pot sa spun ca pentru mine a fost o adevarata provocare, multi spuneau ca locul asta ori da peste de rupe ori nu da nimic.Inaintea mea a fost un baiat din cluj un pescar bun care prinde constant pe livada, imi spunea Dan, insa intr-o saptamana nu a reusit sa scoata NIMIC.Exact cand am ajuns eu el o plecat de pe acel loc.Am observat ca era mult namol in capatul acela de balta si asta mi-a cam dat de gandit.Dupa instalare,am inceput cu sondatul.......... am dat de o groapa in fata stanga undeva la 80 de m de mal unde am pus dealtfel si baliza si am inceput sa nadesc.A fost o nada pe baza de fishmeal, peleturi bile sparte cat si seminte amestecate.Dupa prima lansare am avut parte si de o ,, plecare " la doar 5 min insa spre ingrozirea mea aveam de a face cu somnul pitic.Daca stiam ca e asa ceva pe balta alegeam cu totul alta nada si bile insa nu am stiut si am avut ceva bataie de cap. Excluzand ploaia de somotei ce a urmat la orice bila , mica mare , cate 2 , 3 etc pe la ora 1 noaptea a intrat si primul ciortan , undeva la 5 kg.In prima noapte am avut parte doar de cativa ciortani pana in 4 kg.A doua zi am schimbat strategia, observand ca bilele se scufundau f mult in namol odata cu plumbul, am pus forfacele la o dimensiune de 40 cm si am intrat pe popupuri creatie proprie , atat simple cat si compuse snowman cu niste bile tari de 20 .Dupa ce am schimbat monturile si bilele am scapat de somnul pitic insa si de ciortan,.Marti peste zi nu am luat nimic,insa stateam linistit stiind ca bilele aromate cu ardei iute si piper stateau neatinse de somotei.Marti noaptea au inceput sa intre si crapii mai batrani , am inceput cu un comun de 10 kg, unul de 14 si spre dimineata un amur la 8 kg toti prinsi la popupuri.Miercuri peste zi doar cativa ciortani nimic semnificativ.Spre seara am lansat toate monturile in afara patului de nada si am asteptat era ultima seara.Pe la vreo 3 dimineata am avut o captura, am reusit sa o aduc pana in mal sa o vad bine insa apa mica a facut ca firul sa dea intr-o scoica cred si a cedat.Din experienta zic ca pestele era undeva la 18 kg insa atat timp cat nu l-am cantarit e ceva relativ, apoi pe la 5 dimineata un alt crap , o oglinda undeva la 15+ aceasi soarta, adusa pana in mal , firul a atins ceva si s-a dus.Apa in mal era f mica si cred ca motivul pentru care firul a cedat sunt scoicile dar asta e.Joi dimineata am adunat si am plecat destul de dezamagit ca nu am reusit sa aduc pe saltea nimic prezentabil, cei adusi fiind sub 15 nu i-am fotografiat, sperand la ceva mai mare, insa nu a fost sa fie, sa speram ca data viitoare, anul viitor.Oricum tinand cont la cum a mancat pestele pe balta in acele zile de canicula a fost Ok si la locul pe care am stat a fost o partida buna.Una peste alta am fost multumit si am ramas placut impresionat de tot ceea ce inseamna Livada de Bihor cu tot ce cuprinde ea.,,oameni si prieteni in acelasi timp de nota 10.Va doresc numai bine si fire intinse la maxim!
Emotion, passion, la peche c'est tous ça
Imagine
Joo Carp Team - 0637872536

radu73
junior member

Mesaj de radu73 » 29 Aug 2011 00:18

Bravo Jony
Sper sa ne mai revedem si cu alta ocazie.
Numai bine
PS:apropo la bilele lasate de mine ai prins ceva?

Marcosar
junior member

Mesaj de Marcosar » 29 Aug 2011 00:44

salutari;nu stiam ca somnul pitic s-a inmultit pe Livada de fapt eu nu am avut probleme cu ei nu am prins nici macar unu.Lasa Jonny poate data viitoare.Apropo de canicula nu stiai ca in RO vara nu_i ca iarna? :lol: Numai bine

Jonny Leordean
member

Mesaj de Jonny Leordean » 29 Aug 2011 07:49

radu73 scrie:Bravo Jony
Sper sa ne mai revedem si cu alta ocazie.
Numai bine
PS:apropo la bilele lasate de mine ai prins ceva?
Nu am avut curajul :)) Dupa prima noapte de pescuit am schimbat tot a doua zi, am lasat bilele alea deoparte atat ale mele cat si ale tale si am trecut doar pe bile iuti si piperate.Probabil si namolul ala a facut sa se adune atata somotel in acea parte de balta.
Emotion, passion, la peche c'est tous ça
Imagine
Joo Carp Team - 0637872536

attila_cj
senior member

Mesaj de attila_cj » 01 Sep 2011 17:47

Salutare tuturor
Am avut si eu o partida frumoasa pe livada,care a inceput numai cu stangul,pana de cauciuc,caldura insuportabila,cu greu am gasit un loc pe lac,toate locurile "bune" erau ocupate,pana la urma m-am pus pe partea cu filigoria,dupa limba spre capatul lacului,fund tare,plin de scoici,apa foarte mica la mal,si-a facut aparitia somnul pitic devora tot.Majoritatea pestilor l-am prins noaptea,ziua nu prea am avut activitate,cred ca din cauza caldurii extreme(44 grade la umbra).Per total a fost o partida reusita,am reusit sa prind 5 buc peste 10 kg,cel mai mare masurand 15 kg,+unul pe care nu l-am putut cantari,mi s-o gatat bateriile din cantar,si pestele era foarte bataios(crap sui).Eu am estimat undeva la 10-12 kile,sa vedem si ce spun pescarii experimentati.pestele respectiv mi-o dat batai mari de cap,in afara ca era si foarte bataios,a tras dupa el markerul+o montura cu vreo 10 m\ de fir(drillul a durat vreo 25 de min),plus am prins foarte multi pesti intre 6 si 9 kg,plus ciortanii pe care nici n-am adus la mal,l-am dat drumul din minciog.
Atasez si cateva poze nu tocmai reusite
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Crapul sui despre care am povestit mai sus

Imagine
Un apus superb

Imagine
Imagine

captura,care saracul a suferit un accident