darvari, 19-21 august

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
MihaiC
new member

darvari, 19-21 august

Mesaj de MihaiC » 24 Aug 2005 13:17

Am pescuit in weekend-ul trecut la cabana 4, de vineri, de pe la 19.30 si pana duminica la 15.30. In total, cam 44 de ore de pescuit efectiv. Mai pescuisem pe acelasi loc cu o saptamana inainte, cu rezultate bune, zic eu – puteti vedea si niste poze in album.
Inainte sa va dau detalii “tehnice”, vreau sa spun 2 cuvinte despre loc – e un loc relativ usor, cu putina agatatura in fata si in dreapta, cam la 40 – 50 m de mal. Pentru ca locul e destul de ingust, asteptati-va ca majoritatea pestilor agatati in larg sa traga stanga sau dreapta si sa “parcheze” in perdelele de stuf intre care este taiat locul. La inceput chestia asta ne-a disperat, fiind convinsi ca vom pierde peste dupa peste. Cu toate astea, ni s-a dovedit fix contrariul – cu rabdare si cu un sfat de la domnul Oana am reusit sa-i scoatem pe toti, fara exceptie.
Am dat doar la boilies-uri home-made de 20 mm, folosind exclusiv mixuri si ingrediente Solar. Mai precis, am facut 2 posturi – pe unul dintre ele am nadit cu Club Mix cu Squid & Octopus, iar pe celalalt am nadit cu Red Herring cu Fresh Smoked Salmon.
Pe langa faptul ca ne-am propus sa testam in paralel cele 2 tipuri de bile, o alta concluzie pe care am cautat s-o tragem de pe urma acestei partide a vizat carligele si firele de forfac. Mai precis, am folosit doar carlige ESP Big T Raptors, numarul 1 si 2, legate cu Amnesia transparent de 20 lbs, respectiv Mantis cu camasa (nedecojit), de 25 lbs.
Cu parere de rau, va anunt ca n-am putut sa tragem nici o concluzie clara. Mai exact, am prins la fel de bine si la Club Mix, si la Red Herring, si in stanga, si in dreapta, si aproape, si departe, si la Amnesia, si la Mantis :D
Bilantul la sfarsitul celor 44 de ore a fost: 45 de crapi, cantarind in total 193,4 kg, adica o medie de 4,29 kg. Dintre cei 45, unul singur a cantarit sub 3 kg, mai exact 2,7. Grosul prezentarilor s-a situat in intervalul 3 – 4,5 kg, iar “varfurile” au fost: 6 kg, 2 x 6,5 kg, 7,5 kg, 2 x 8 kg, 9 kg si 11 kg. Toate capturile au fost crapi comuni, cu 2 exceptii: “oglinzi” de 3, respectiv 8 kg.
In plus, dupa ce vineri noaptea n-am dormit deloc, pentru ca aveam prezentari continue, din cel mult 20 in 20 de minute, sambata noaptea am cam clacat. Jurnalul meu de bord n-a inregistrat nimic intre 12.45 si 07.00, dar am certitudinea ca asta ni se datoreaza exclusiv noua. Pur si simplu n-am mai avut puterea sa nadim si sa pescuim cum trebuie, asa ca am aruncat lansetele la “fie ce-o fi”, cu cate un stringer, si am dormit bustean :oops:
Pe scurt, cam asta ar fi povestea unei partide foarte reusite pentru noi. Ii multumim domnului Oana pentru ospitalitate si sfaturi. Balta e minunata si excelent intretinuta, iar crapi ca la Darvari eu nu am mai vazut pana acum – plesnesc de sanatate si au niste demaraje, atat in larg, cat si la minciog, ceva de speriat!
In final, imi permit sa dau un singur sfat celor care intentioneaza sa pescuiasca dupa crap la Darvari: lasati la o parte porumbul si mergeti cu incredere pe boilies-uri de buna calitate. Va asigur ca veti avea fire la fel de intinse ca si noi!
blunted on reality.

Scrie răspuns