Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
Laurentiu
- new member
SALUT.In data de 29-05-04 am agatat in carlic frumuselul crap cu o greutate de 4kg.Acest crap a fost prins la patratel de mamaliga,bomba fiind plantata anterior pe un pat de boabe de porumb.Drill-ul a durat cca 10 min.Ce mai,o experienta de neuitat tinand cont ca este prima mea captura in materie de crap.

Va doresc sanatate si obisnuitul FIR INTINS >>>>>>>>>>>>>>

-
Boghy
- junior member
Salut Laurentiu.Felicitari pentru captura.Dar pana acum ce pesti ai prins daca zici ca asta e prima captura in materie de crap??
In cautare de aventura!Fir Intins.
-
caaron
- veteran
Laurentiu presupun ca esti tanar ori ca varsta ori ca exp in pescuit. In nici unu din cazuri nu ar fi bine sa te deprinzi cu bomba despre care vorbesti. Ai sa vezi de-a lungul timpului daca o sa mai pescuiesti cu bomba ca multi pesti din pe cei care vei vrea sa-i eliberezi( sper sa vrei) nu or sa mai poata fi eliberati pt ca acele bombei inafara de cel care il are in gura vor fi infipte prin ochi burta spate.. in cazul asta eliberarea lor e inutila. Asa ca te sfatuiesc sa citesti pe unde poti despre pescuitul crapului si cu toate ca ti se va parea mai putin probabil sa prinzi un peste la un ac decat la 6 gandestete ca esti mai sportiv si esti mai aproape de spiritul care ne face sa fim pescari ci nu braconieri sau din aceia care fac din pescuit o afacere( pleaca cu zeci de kg de peste de pe balta cand au o zi buna). Gandeste-te poate vei mai vrea sa pescuiesti si peste 10 ani. Si atunci din cauza felului lacom al multor pescari ca sa ai parte de partide frumoase va trebui sa platesti bani grei( milioane poate pt 12 ore de pescuit) unor proprietari de balti care vor profita de pe urma felului deplorabil in care se afla si probabil( sper sa nu) sa vor afla majoritatea apelor din romania. In rest fir intins si nu uita: stiu ca e greu dar Catch & release!!
-
cisi
- new member
-
In ce loc sa intamplat evenimentul ?
Niste detalii ( locatie, taxe, se da noaptea etc
Fir intins
-
mirceas
- veteran
-
boghy, nu stiu de ce te iei de saracu' om pentru ca e fericit ca a luat un crap de "doar" 4 kg... sunt destui care sunt novici in ale crapului si cu toti am avut un astfel de inceput.
eu de exemplu anu' asta inca nu am trecut de bariera de 3 kg dar asta si pentru ca nu am fost atat de mult pe balta ca in alti ani, din lipsa de timp. asa ca laurentiu m-a batut la kg...

si crezi asta inseamna ca e prima oara cand dau la crap sau ca nu ma pricep?! e usor sa mergi in balti suprapopulate ca cele din jurul Bucurestiului si sa scoti crapi capitali... lucrurile se schimba atunci cand pestele nu e asa mult, dar totusi mare, si trebuie sa iti pui mintea la contributie la il determini sa vina la tine.
laurentiu, ceea ce nu inteleg eu totusi este daca l-ai prins la patratica sau la bomba?! ori una, ori alta...
fir intins!!
-
Boghy
- junior member
Salut Mirceas.Cred ca ai inteles gresit mesajul meu.Eu nu m-am luat de nimeni pentru ca nu imi permit asa ceva.Pur si simplu l-am felicitat pentru captura si l-am intrebat ce fel de pesti a prins inainte.Poate a fost pescar de rapitor si a fost atras de pescuitul crapului,asta vroiam sa stiu.
FIR INTINS!
-
mirceas
- veteran
-
salut boghy, imi cer mii de scuze, uneori din exprimare nu poti sa deduci prea bine tonul "ironic" sau "sincer". nu vroiam sa par asa dur...

pai poate ca e novice in ale pescuitului in general... de asta o captura de 4 kg i se pare mare. la rapitor pescuitul poate fi spectaculos si foarte interesant daca il practici cum trebe'... asa ca un drill de 10 minute la crap nu foarte mare este ceva mai putin interesant pentru un iubitor al pescuitului la rapitor.
pe mine pescuitul la crap ma calmeaza in general, iti permite o relaxare mai mare, in schimb cel la rapitor este cel care da multa adrenalina.
fir intins!
-
Boghy
- junior member
Ai dreptate Mirceas.Pescuitul la rapitor este un pescuit activ in care faci multa miscare,pe cand cel la crap este un pescuit mult mai relaxant(si la crap faci miscare daca te apuci sa nadesti la greu).Si eu prefer pescuitul la crap dar nici o partida de rapitor nu strica din cand in cand(asta daca ai unde).
Fir intins!
-
Laurentiu
- new member
SALUT.Multumesc Caaron pt sfat si chiar o sa citesc despre intrebuintarea bombelor.Poate ca stii ca sunt la inceput,si de aceea iti multumesc pt sfaturile acordate.
Boghy-inainte de a descoperi ce" satisfactii" iti aduce pescuitul crapului,obisnuiam sa pescuiesc caras,uneori platica pe Dunare,am incercat si la ten dar nu prea am avut succes.dupa ce am descoperit crapul,pot sa spun ca am renuntat aproape definitiv la pescuitul altor specii de pesti(mai putin carasul).
Cisi-Balta se afla in comuna Gogosari,jud.Giurgiu,la 3km departare de un sat numit Ralesti.Pot spune ,in gluma,ca nici cu harta nu poti ajunge acolo

deoarece intampini in drumul tau foarte multe bifurcari de drum.Acest lucru ti-l poate confirma si prietenul meu Pedros cu care am si plecat spre acea balta dar n-am ajuns la ea

.
FIR INTINS----->>>>
-
crapslz
- junior member
:))
Bun
Fir intins ;)