Pastrare porumb?!
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- member
- Mesaje: 277
- Membru din: 13 Apr 2004 09:58
- Localitate: Mioveni, Arges
Pastrare porumb?!
Salut tuturor,
Fiind iarna, avand mai mult timp liber si ca sa-mi treaca de dorul pescuitului, m-am hotarat sa prepar niste porumb pentru carlig.
Cum as vrea eu sa procedez:
- sa pun boabele de porumb la inmuiat vreo 24 - 48 ore;
- sa le fierb cu putin colorant pana crapa putin boabele;
- dupa care sa le scurg si apoi sa le pun la uscat vreo 24 ore;
- apoi puse la borcane (de 800 g) peste care sa torn: aroma + lichid nutritiv + apa pana acopera boabele cu vreo 2 degete.
O fi bine pana aici?
In continuare, cea mai mare problema ar fi ca nu stiu cum sa le pastrez ca sa ramana asa cum le-am pregatit eu!!!!
Voi cum procedati? Mai adaugati (sau eliminati) si altceva din ce am scris eu mai sus? Eventual sa pun si un conservant sau altceva? Ajutati-ma, va rog mult!
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Cu stima,
Fiind iarna, avand mai mult timp liber si ca sa-mi treaca de dorul pescuitului, m-am hotarat sa prepar niste porumb pentru carlig.
Cum as vrea eu sa procedez:
- sa pun boabele de porumb la inmuiat vreo 24 - 48 ore;
- sa le fierb cu putin colorant pana crapa putin boabele;
- dupa care sa le scurg si apoi sa le pun la uscat vreo 24 ore;
- apoi puse la borcane (de 800 g) peste care sa torn: aroma + lichid nutritiv + apa pana acopera boabele cu vreo 2 degete.
O fi bine pana aici?
In continuare, cea mai mare problema ar fi ca nu stiu cum sa le pastrez ca sa ramana asa cum le-am pregatit eu!!!!
Voi cum procedati? Mai adaugati (sau eliminati) si altceva din ce am scris eu mai sus? Eventual sa pun si un conservant sau altceva? Ajutati-ma, va rog mult!
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Cu stima,
Daniel Verdete
Ai putea ca borcanul sa-l sterilizezi, asa cum face bunica cu compoturile, fara conservanti, nada 100% naturala. Am si eu un borcan cu porumb, cred ca are peste 6 luni si nu prezinta semne de mucegaire sau degradare. Acelasi procedeu il folosesc cei de la Dynamite Baits pentru conservarea porumbului in cutii/bidoane insa au un ingredient care produce un soi de ceara peste porumb. Oare ce o fi?
-
- member
- Mesaje: 277
- Membru din: 13 Apr 2004 09:58
- Localitate: Mioveni, Arges
Marius, multumesc de raspuns.
Borcanul care spui ca il ai de 6 luni, unde il tii? In frigider, pe balcon la racoare, la temperatura camerei etc?
Si inca ceva: bun, am inteles, pentru pastrare il sterilizez, dar dupa ce desfac borcanul nu se strica boabele (incep sa fermenteze, se "impute" apa etc)?
Borcanul care spui ca il ai de 6 luni, unde il tii? In frigider, pe balcon la racoare, la temperatura camerei etc?
Si inca ceva: bun, am inteles, pentru pastrare il sterilizez, dar dupa ce desfac borcanul nu se strica boabele (incep sa fermenteze, se "impute" apa etc)?
Daniel Verdete
-
- member
- Mesaje: 277
- Membru din: 13 Apr 2004 09:58
- Localitate: Mioveni, Arges
Marius, ma intereseaza strict porumbul pentru carlig, pentru momeala, nu cel pentru nadit.
Vreau sa fac mai mult acum, sa il pastrez in borcane mai mari (de 800g) si sa iau din el cand plec la pescuit, in borcanele mai mici si urmatoarea data iar sa iau si tot asa pana se termina.
Exista oare vreo solutie la problema mea?
Vreau sa fac mai mult acum, sa il pastrez in borcane mai mari (de 800g) si sa iau din el cand plec la pescuit, in borcanele mai mici si urmatoarea data iar sa iau si tot asa pana se termina.
Exista oare vreo solutie la problema mea?
Daniel Verdete
-
- member
- Mesaje: 277
- Membru din: 13 Apr 2004 09:58
- Localitate: Mioveni, Arges