LIVADA , BIHOR

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
DODO27
member

Mesaj de DODO27 » 31 Ian 2010 14:48

zoli1964 scrie:parerea mea este ca toate discutile astea nar mai avea loc daca sar pescui numai pe sistem C&R cu un numar de standuri bine stabilit dinainte. Adica sa fie stabilit exact numarul de pescari care pot pescui in acelasi timp :!:
exact!
la pescuitul in sistem c&r, majoritatea strategiilor de pescuit, pentru partide mai lungi (minim 1 saptamana) pe o balta in care exista mai multe specii de peste (cum este si Livada) sunt facute avandu-se in calcul 3 lansete.
cum mai poti experimenta o nada, o montura....?
sustin ideea lui zoli1964 permitandu-mi totusi sa mai adaug faptul ca (si asta cu parere de rau o spun) mai este foarte mult de munca....pentru a putea compara lacurile de la noi cu cele din ungaria.
eu unul as fi dispus sa platesc dublu taxa de pescuit pe Livada dar sa am macar jumatate din conditiile oferite de lacurile din ungaria.
Pestele care lupta impotriva curentului, moare electrocutat!

dinu profesoru
senior member

Mesaj de dinu profesoru » 31 Ian 2010 20:22

unii stau mai prost cu matematica,10 ron/zi/bat egal 30 lei/bat pentru o partida de trei zile egal 60 lei/2bete in plus pt partida de 3 zile,asta egal 60% plus la tariful de 100 ron/3 zile.
Bineinteles se poate si mai simplu: triplarea tarifului egal injumatatirea pescarilor si bineinteles si a monturilor plasate in lac,dar administratia lacului a incercat de la bun inceput sa incurajeze practicarea pescuitului sportiv modern si etic si tocmai pentru aceea incercam sa practicam un tarif accesibil pt. cat mai multi pescari.

dinu profesoru
senior member

Mesaj de dinu profesoru » 31 Ian 2010 20:33

@dodo 27
lacurile din Ungaria au o traditie de peste 20 de ani,asociatiile de pescari sunt temeinic organizate(la noi este cel putin epoca de piatra din acest punct de vedere),iar constiinta si moralitatea pescarilor...nu are rost sa vorbim.
Dar de cultura generala,care ar fi acele conditii in plus atat de deosebite pe care le ofera lacurile din Ungaria fata de Livada(intreb asta pt. ca si la ei difera mult de la lac la lac si se prea poate ca tie in personal sa-ti fi placut ceva in mod deosebit dar asta nu inseamna ca majoritatea pescarilor ar imbratisa ideea ta),iar in alta ordine de idei anul acesta am avut mai multe echipe de pescari din Ungaria pe Livada,au prins 2-3 pesti mari(15-21 kg) si au fost in culmea extazului!!!

dinu profesoru
senior member

Mesaj de dinu profesoru » 31 Ian 2010 20:42

scuze de anul trecut era vorba,anul acesta nimeni n-a prins nimic,gheata are vre-o 15 cm.

ochirosii
senior member

Mesaj de ochirosii » 31 Ian 2010 20:47

Super,sau strans 3 pagini de comentarii fara ca cineva sa fi incercat cateva partide la 2 lansete :mrgreen: ,baieti,incercati mai intai cateva partide si vedeti ce spune ''mustaciosu'' abea dupa aia sa faceti comentarii. ;-)

mario_kempes10
senior member

Mesaj de mario_kempes10 » 31 Ian 2010 20:48

Pot sa fiu de acord si cu 2 bete , dar cu conditia sa se stipuleze in regulament si ceva in legatura cu sectorizarea locurilor de pescuit. Altfel daca in dreapta mea se pune cineva la 10 metrii , iar in stanga , la fel , si tot asa din 10 in 10 metrii cate 2 bete , ce am facut ???
Imagine "TAURUS CARP TEAM"

ochirosii
senior member

Mesaj de ochirosii » 31 Ian 2010 21:07

la 2 betze distanta ar trebui sa fie undeva pe la 75 m minim (hai 100) intre standuri ,cu 2 betze nu te poti desfasura pe 50 m ca nu ai facut nici o treaba !,in lumea civilizata sant 150-200m intre standuri iar standurile sant doar pe o singura parte a baltii ,dar livada e prea mica pt o asemenea distanta intre standuri ,eu personal as taia standurile de pe partea opusa iar asa toata lumea ar fi cea mai fericita !

dinu profesoru
senior member

Mesaj de dinu profesoru » 31 Ian 2010 22:09

@marius
stai linistit ca se v-or delimita standurile dar numai pe partea cu gardul care este destinata exclusiv pescuitului C&R.
@ochirosii
poate pe malul oceanului Pacific au standurile 150-200 metri,in Europa cel putin nu exista balti consacrate de crap cu asemenea standuri(ar incape exact trei pe partea cu gardul).
Sau poate face carpodrom Abramovici pe Baikal si atunci sigur or fi standuri de 200 metri...

ochirosii
senior member

Mesaj de ochirosii » 31 Ian 2010 22:32

Nu vreau sa deschid o polemica ,dar eu spun ca exista asemenea distanta, de ce ? pt ca am vazut lacuri mici de 4-5 ha cu 4 locuri maxim pe el in care am si pescuit asa ca va rog nu ma contraziceti ,daca va intereseaza va dau si o adresa(sau adrese) unde exista doar 2 locuri pe anumite balti chiar si de 7-8 ha !!!!!! cate un loc pe fiecare mal ,asa ca va rog sa ma lasati in pace cu exemplul dmv cu Pacificul ! :mrgreen: ,balta mica cu pescari pe ambele maluri chiar si la 2 lansete rezultatele vor fi slabe :!:

DOEAT-KR
member

Mesaj de DOEAT-KR » 31 Ian 2010 23:35

cu siguranta e mult mai dificil de aplicat niste reguli normale si civilizate pe beltile din romania. dupa cum am spus cui nu ii convine sa nu mearga ...simplu. Personal nu am fost pe livada pentru ca nu imi place , prea multe dezavantaje din punctul meu de vedere, fiecare alege dupa bunul plac unde pescueste sau cum isi administreaza locatia.

Sunt de parere ca in Romania nu exista o locatie normala care sa ofere conditii decente de pescuit (umbra, casuta , facilitati , acces cu drum care dupa o ploaie sa iti permita iesirea de pe balta, cat de cat o protectie in caz de furtuna, mancare, etc) de aceea comparatiile cu locatii din ungaria sunt inutile.

dar se incearca si incetul cu incetul poate o sa ajungem si noi la un nivel mai normal si cu conditii cat mai aproape de realitate, deocamdata tot in salbaticie pescuim.

sau poate ca unii au pretentii prea exagerate ;-)
Roland K.
Member of CS CRAP ARAD
DOEAT CARP FISHING
www.carplove.ro

Scrie răspuns