Combinatie pentru nada
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- member
- Mesaje: 277
- Membru din: 13 Apr 2004 09:58
- Localitate: Mioveni, Arges
Combinatie pentru nada
Salutare tuturor,
Dupa cum v-am mai spus, eu sunt incepator in minunata arta a pescuitului de cap si cer sfaturi si invataturi pentru a ma perfectiona de la niste specialisti.
Care credeti, dupa parterea voastra, ca este cel mai bun si mai "perfomant" amestec de nada care se preteaza cel mai bine in acest sezon (primavara - vara)?
De exemplu, eu gandesc ca ar fi bine sa amestec boabe de porumb vechi cu "ProfiMix-special crap" si aditiv "Profi - crap" si atractant "Profi-crap" si cu boabe de floarea soarelui crude si faina de peste (de fapt, asta am cumparat de la magazinele de specialitate). Ce sa mai adaug in nada?
Sa fierb porumbul eventual cu niste arome? Dar care?
Va rog sa tineti cont de faptul ca balta pe care am mers si vreau sa merg nu este furajata (cel putin asa am auzit de la toata lumea, de la paznic si de la pescari), iar nada cea mai prepoderent folosita este porumbul uscat.
Va multumesc mult pentru ajutor si raspunsuri si va urez FIRE INTINSE!
Cu stima si respect,
Dupa cum v-am mai spus, eu sunt incepator in minunata arta a pescuitului de cap si cer sfaturi si invataturi pentru a ma perfectiona de la niste specialisti.
Care credeti, dupa parterea voastra, ca este cel mai bun si mai "perfomant" amestec de nada care se preteaza cel mai bine in acest sezon (primavara - vara)?
De exemplu, eu gandesc ca ar fi bine sa amestec boabe de porumb vechi cu "ProfiMix-special crap" si aditiv "Profi - crap" si atractant "Profi-crap" si cu boabe de floarea soarelui crude si faina de peste (de fapt, asta am cumparat de la magazinele de specialitate). Ce sa mai adaug in nada?
Sa fierb porumbul eventual cu niste arome? Dar care?
Va rog sa tineti cont de faptul ca balta pe care am mers si vreau sa merg nu este furajata (cel putin asa am auzit de la toata lumea, de la paznic si de la pescari), iar nada cea mai prepoderent folosita este porumbul uscat.
Va multumesc mult pentru ajutor si raspunsuri si va urez FIRE INTINSE!
Cu stima si respect,
Daniel Verdete
-
- member
- Mesaje: 277
- Membru din: 13 Apr 2004 09:58
- Localitate: Mioveni, Arges
- Musaro Adriano
- veteran
- Mesaje: 705
- Membru din: 29 Ian 2003 15:02
- Localitate: torino italy
daniel pot sa probezi doar tu cu fantesia ta multe combinatie pe fir de par:
1) 2 boabe de porumb 2) 1 boaba de porumb si un pufulet de miere3) 2 boabe de porumb cu pufulet sau expandat in mijloc4)1 boiles in misoc la 2 boabe de porumb 5) 2 boabe de porumb cu burete plutitoare in mijloc etc..
Cum vezi pot sa te distresi cum vrei. momesti cu toate cereale pe care le gasesti in comert 'fierte bine' daca vrei mai multe trasature'mai dure' daca vrei putine trasature dar..cele bune!! fir intins si daca ai nevoie sunt aici.
1) 2 boabe de porumb 2) 1 boaba de porumb si un pufulet de miere3) 2 boabe de porumb cu pufulet sau expandat in mijloc4)1 boiles in misoc la 2 boabe de porumb 5) 2 boabe de porumb cu burete plutitoare in mijloc etc..
Cum vezi pot sa te distresi cum vrei. momesti cu toate cereale pe care le gasesti in comert 'fierte bine' daca vrei mai multe trasature'mai dure' daca vrei putine trasature dar..cele bune!! fir intins si daca ai nevoie sunt aici.
- Musaro Adriano
- veteran
- Mesaje: 705
- Membru din: 29 Ian 2003 15:02
- Localitate: torino italy
Timpul de fierbere al porumbului poate varia functie de tipul porumbului, si ma refer aici doar la asta normal, nu la cel de floricele sau la cel jumbo.Unul e mai uscat, altul are bobul mai mare etc.depinde apoi daca intai il fierbi si apoi il lasi la inmuiat sau invers.Daca ai timop suficient sa-l prepari eu as recomanda intai sa-l lasi la inmuiat 24h in apa in care ai pus cel putin indulcitor.Apoi te apuci sa-l fierbi in aceeasi apa pana devine suficient de moale sa-l poti sparge intre degete(atentie pt ce perioada prepari nada-daca vei sta pe balta 3 zile lasa o parte mai nefiarta ca el isi mai trage apa si dupa fierbere), sau iei o boaba, o spargi intre dinti si tre sa aibe boar mijlocul nepatruns.Daca nu ai timp de inmuiat, il pui direct la fiert, il fierbi ceva mai mult, tot povestea cu mijlocul, si il lasi apoi la inmuiat-fermentat.S-ar putea ca dupa vreo 2 zile de stat, pe balta sau i9n casa sa inceapa sa puta ingrozitor dar asta doar pt tine(vezi topicul cu canepa).Fermentatia inseamna ph acid, schimbare de pH in locul nadit si asta in sine e un atractant pt crap.
Cu porumb uscat rezultatele vor fi mai slabe.
Cu porumb uscat rezultatele vor fi mai slabe.