Combinatie pentru nada

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Cezar Bibu
member
Mesaje: 251
Membru din: 09 Oct 2003 22:23

Mesaj de Cezar Bibu » 31 Mai 2004 17:35

Daca vei citi cu atentie articolele de pe site,o sa vezi ca pot functiona si amestecurile f bine.Important e sa nu exagerezi cu procentajul unora din componente.De asemenea,sunt f interesante si traducerile din Aventuri la pescuit,chiar daca unele sunt(nici nu prea se poate altfel)si ...comerciale.

Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesaj de Musaro Adriano » 01 Iun 2004 02:05

cezar, dece nu ne scrii si tu ceva mai tecnic si original? asa invatam de la maestri. Dar nu de degetaru de piele 'BOMBONICA TA' ceva secrete!! :lol: :lol: :lol: Nuami bien

caaron
veteran
Mesaje: 813
Membru din: 20 Mai 2004 17:45

Mesaj de caaron » 01 Iun 2004 02:18

Fratilor ce parere aveti despre o aroma de scoica adaugata la o nada de porumb care a fost indulcit cu zahar intr-o cantitae rezonabila?! mie nu-mi prea place ideea pt ca nu mi se pare naturala aroma de scoica combinata cu ce a de zahar. Adica intrebarea e asta: conteaza naturaletea nadei(momelii) sau totul tine de cei place crapului? Ma gandesc ca nici Frankfurter sauseges nu-i prea naturala da prinde bine ca si multe altele de altfel. Aaaa.. si inca ceva: aroma de scoica pe care o adaug are o concentratie mare de betaina( cred ca vreo 70%). Mai are sens sa adaug in nada ca liant sau in punga solubila un atractant pe baza de betaina de la Dynamite bait ?? Nu are efecte contrare celor dorite o concentratie prea mare de aminoacizi? www.xxx.ro
Ultima oară modificat 19 Sep 2012 15:27 de către caaron, modificat 1 dată în total.

Cezar Bibu
member
Mesaje: 251
Membru din: 09 Oct 2003 22:23

Mesaj de Cezar Bibu » 01 Iun 2004 11:10

Adriano,pt. inceput,lumea trebuie sa inteleaga ca noi ne cunoastem destul de bine,si nu e nevoie sa corespondam prin intermediul forumului.Drept care,pt. stimularea discutiei intre toti cei care sunt interesati,incerc sa-ti raspund.Poate ca voi intra putin si inspre topicul de polemici,dar asta e..
De la inceput,asta cu “maestri” e putin umflata.Sau era o ironie mascata…
“Bombonica” cu degetarul de piele e cit se poate de reala.M-am taiat de mai multe ori la deget in timp ce aruncam de zeci de ori pe zi cu inaintas textil,asa ca trebuia gasita o solutie.Nu toata lumea isi permite achizitionarea unor solutii de firma,si incercam sa le adaptam,nu?Fac o paranteza acum si pt danr:cum ai calcula,e greu sa-ti incropesti o baterie completa pt. pescuitul crapului,subliniez,al crapului,cu doar 10 milioane.Sincer!
Despre o chestie originala,draga Adriano,ma indoiesc ca ti-as putea da o solutie clara.Sunt atitia specialisti inaintea noastra,clasici ai carpfishingului,care au experimentat materiale,substante,monturi,si asta de zeci de ani.Avem norocul acum sa citim despre ei in reviste din Romania sau pe Internet.Noi nu trebuie decit sa le adaptam la conditiile noastre de pescuit.Cu reusite sau cu esecuri,important e sa experimentezi pina ajungi la un ,hai sa-I zicem un optim care te satisface la un moment dat.Tu spui doar,asa de plastic,ca in pescuit 2+2=5!
Pescuiesc cu niste scule medii dpdv calitativ,despre amestecul de seminte pe care-l folosesc s-a scris(te rog eu nu ma pune sa scriu daca pun 5,39 kg de porumb si 2,73 l de apa,intr-0 galeata de 11,72 de l,ca mi se pare deplasat,zau!),mix-ul pt boiliesuri mi-l fac singur,la care adaug aditivi,arome de cea mai buna calitate intr-adevar,boiliesurile mi le-am facut si cu mina pina sa-mi cumpar masa de rulat,incerc sa folosesc auxiliare-cirlige,conectori,varnisuri,etc- cit mai bune(atentie nu cele mai scumpe intotdeauna!),de fapt nu e nici un secret!Ca putem discuta despre forma cutare a cirligului X,sau despre cit de prinzatoare este montura Y,astea oricum sunt discutii,nu se va ajunge niciodata la un consens.Pina la urma,de-asta e frumos pescuitul!
Si apropo de originalitate.Nu toata lumea are timpul si banii necesari in a acumula niste date,cunostinte,trucuri si a le pune intr-un tot unitar…
In rest,pe balta,frate!

Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesaj de Musaro Adriano » 01 Iun 2004 14:11

nu inteleg dece anumite persoane i place sa intepa dar nu i place sa fii intepat ,si, dece dom. CEZAR care intradevar credeam cal cunosc dar mam inselat, sa incalzit destul de mult la o simpla frasa scrisa de mine.
O FI vorba aia romana care zice ca prietenul despretuieste crapul vecinului (iartama am vrut sa scriu CAPRA).O fi,..
Oricum nu inteleg raspunsul tou, ca, find ca ai zis ca la alp sunt articole 'comerciali' am crezut ca stii mai mult si detaliat despre anumite tecnici de pescuit , pentru acest am cerut o esplicatia mai profesionala, un ajutor, de fapt, si lam cerut pe forum pentru ca informatile tale atat de profesionali si pretiose sa fie utile pentru toti si nu doar pentru mine.
PE BALTA FRATE??????
Pe balta: sto be balta destul de mult(4 zile pe septmana cel putin,dac puteam statam si mai mult), cat mai mult ma permite busunarul meu si sotiie, si tu stii unde ma gasesti.
FRATE?????
Nuami bien

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 01 Iun 2004 14:31

Pentru Caaron - eu zic sa ai mare grija cu betaina - pentru ca eu m-am intzepat odata rau de tot cu o super concentratie de betaina . Eu zic ca foarte putina lume ( de la noi ) stie cum functioneaza cu adevarat si mai ales - in ce concentratie trebuie pusa in momeala sau nada . Eu sunt reticent si poate o concentratie mai slaba e mai buna - pina la aflarea secretului . Poate Adriano sa stie teoretic - dar practic ma indoiesc ca este detinatorul vreunei formule de dozaj - numai pentru betaina ! Un dozaj pe care il am eu scris pe borcanelul meu de betaina este cel de 1/4 lingurite de ceai - la 500 grame de mix . Farmacie curata - deci prudenta ! !

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 01 Iun 2004 14:35

Ce aveti fratilor ????? Daca soia aia a mea v-a incins asa de mult - mai bine imi bagam un batz in cur !!! Sau vorba unui cunoscut - si se aplica inn cazul meu - perfect - "Vulpea cind nu are ce face - se linge in cur pina isi face rana " . Ma oftic cind vad postarile voastre ! Imi place sa cred pentru mine ca nu e de la postarea mea !!

Avatar utilizator
patabum
senior member
Mesaje: 441
Membru din: 22 Sep 2003 17:55

Mesaj de patabum » 01 Iun 2004 14:40

@Caaron:
Mai nene, da-o' Frankfurteru' aminoacidului betainii (da' numa' de la Dynamite Baits) mele de treaba! Pune mana pe 10-15 Kg de porumb, baga-le-n galeata, pune 1/2 Kg de zahar peste ele, acopera-le cu apa, pune capacul si lasa-le la inmuiat 2-3 zile. Mai pune ceva grau si canepa. Du-te nene pe malul apei, cauta un loc potrivit, nadeste-l bine si stai 2 zile sa vezi ce iese!

Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesaj de Musaro Adriano » 01 Iun 2004 14:40

Adriano este detinatorul la formula de dosaj de betaina pe care il foloseste, adica cea de la nutrabait, Nu stiu tu ce fel de firma folosesti.
oricum un lucru e sigur si stiut: Betaina nu trebuie incalzita sau fierta (este valabila pentru orcare firma) pentru ca se destruge valor ei aminocidiac si ia un gust amar nada sau boiles care ar fii si te strica partida de pescuit. al doila rand betaina pute si este de granulatia medie cu culoare alb/murdar.
Ex. cea pe care am vasut eu in cutia de la richwort era alb ca faina si mirosea frumos: ai folosit cumva din asta?
numi bine val

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 01 Iun 2004 15:09

Adriano - lasind la o parte ironia fina cu ce firma folosesc eu - lumineaza -ma si pe mine cum folosesti betaina in mix ( si iti dau vreo 3 firme mari - SBS , Nutrabaits , Solar care anunta ca mixul lor are betaina ) ? Oare mixul de la aceste firme nu se fierbe ? Citam de pe siturile acestor fime

SBS - "An ideal high leakage boilies for those Euro trips. Some of the catches this year have been staggering. Mid protein, Betain HCI, New generation taste and search enhancers, VitaminŠ and the SBS Original Flavour Range makes these boilies a catch above the rest."

Carp Hunter - "For 10 big eggs/1 kg mix, add 6 spf. oil & 100 grs. fresh yeast.
I've had good results with this:

10 ml Cipro Banana Royal
5 ml DD Betain
2 ml KM Strawberry Crush
15 dr. Nutrabaits Arouser
1 teasp.. Nutrabaits Cajoler
5 ml DD Sweetener"

SBS din nou - " SBS Catcher mixes contain – flavour – colour – enhancers – vitamin/mineral supplement and a proven blend of easily digested human food grade ingredients.

You can also increase the catching power of you mix by adding SBS liquid foods, natural attractors and oils to your eggs.

Any of the SBS natural extracts, e.g. liver powder, robin red, seaweed kelp powder, green-lipped mussel, brewers yeast and betain HCL, can also be added to increase nutritional and digestible food values in your mix. "

Nu am mai mult timp sa mai caut retete de la surse super de incredere - dar sa stii ca mai citim si noi !! Justifica afirmatia ta - ca betaina nu se pune in mix- pentru ca la fierbere devine mixul amar ! Astia chiar nu stiu ce vind ? Eu iti apreciez cunostiintele dar nici noi nu suntem niste prosti - sa inghitim ca pelicanii orice ne spune Adriano pe site . No offence ! Fir Intins

Scrie răspuns