Faina in mix-uri
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Faina in mix-uri
Cu riscul de a fi luat peste picior ( m-am obisnuit! ), am o nedumerire mare cat Casa Poporului: din zecile-sutele de retete de mix-uri pe care le-am vazut, iar pe unele mi le-am insusit, lipseste cu desavarsire FAINA ALBA DE GRAU, dar grisul e omniprezent, cu toate ca e acelasi lucru, doar ca e la alta granulatie. De ce?! Are faina ceva care nu se potriveste cu bila?! Ma gandeam ca daca din compozitia mamaligii pt pescuit, nu lipseste niciodata faina, crapul o accepta de secole Pe de alta parte, faina prin fierbere leaga bila la fel de bine ca si oul, si nici nu e asa perisabila. Deci?!
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
-
- member
- Mesaje: 170
- Membru din: 05 Ian 2008 21:40
@Teacher
Citeva considerente pentru care faina alba de griu e folosita mai rar :
- o aciditate crescuta a amestecului de faina cu apa ( nu ai uneori arsuri la stomac daca maninci paine goala ? )
- perisabilitatea marita a amestecului ( coca )
- digerabilitate foarte grea a acestui amestec ( senzatia de cocoloase in stomac dupa ce mainci paine goala )
- dupa fierbere amestecul de faina cu apa devine rigid si casabil si inchide mixul intr-o "carcasa" , greu de inmuiat .
Ca sa-ti dai seama de proprietatile simple ale amestecului de faina cu apa , iti reamintesc ca din aceasta combinatie se prepara apret de rufe , lipici , samd . Nu e chiar ce ne-am dori cu totii sa mincam . La paine se adauga drojdie , emulsificatori , samd ceea ce schimba cu 180 grade situatia initiala . La mamaliga eu o foloseam ca sa fac "patratele" mai dure si sa reziste pe carlig . Alt merit nu i-am gasit .
Citeva considerente pentru care faina alba de griu e folosita mai rar :
- o aciditate crescuta a amestecului de faina cu apa ( nu ai uneori arsuri la stomac daca maninci paine goala ? )
- perisabilitatea marita a amestecului ( coca )
- digerabilitate foarte grea a acestui amestec ( senzatia de cocoloase in stomac dupa ce mainci paine goala )
- dupa fierbere amestecul de faina cu apa devine rigid si casabil si inchide mixul intr-o "carcasa" , greu de inmuiat .
Ca sa-ti dai seama de proprietatile simple ale amestecului de faina cu apa , iti reamintesc ca din aceasta combinatie se prepara apret de rufe , lipici , samd . Nu e chiar ce ne-am dori cu totii sa mincam . La paine se adauga drojdie , emulsificatori , samd ceea ce schimba cu 180 grade situatia initiala . La mamaliga eu o foloseam ca sa fac "patratele" mai dure si sa reziste pe carlig . Alt merit nu i-am gasit .
Un raspuns exact si perfect.Val Pangica scrie:@Teacher
Citeva considerente pentru care faina alba de griu e folosita mai rar :
- o aciditate crescuta a amestecului de faina cu apa ( nu ai uneori arsuri la stomac daca maninci paine goala ? )
- perisabilitatea marita a amestecului ( coca )
- digerabilitate foarte grea a acestui amestec ( senzatia de cocoloase in stomac dupa ce mainci paine goala )
- dupa fierbere amestecul de faina cu apa devine rigid si casabil si inchide mixul intr-o "carcasa" , greu de inmuiat .
Ca sa-ti dai seama de proprietatile simple ale amestecului de faina cu apa , iti reamintesc ca din aceasta combinatie se prepara apret de rufe , lipici , samd . Nu e chiar ce ne-am dori cu totii sa mincam . La paine se adauga drojdie , emulsificatori , samd ceea ce schimba cu 180 grade situatia initiala . La mamaliga eu o foloseam ca sa fac "patratele" mai dure si sa reziste pe carlig . Alt merit nu i-am gasit .
O fi. Dar nu a murit nimeni de o "paine mai alba", ba chiar era un deziderat al nostru, tuturor, pe vremea Marelui, Unicului si apoi Imbalsamatului cu Pb ( o fi fost pescar? )
Probabil e vorba de pelicula impermeabila pe care faina fiarta ar face-o pe o bila, nepermitand iesirea aromelor. Posibil. Dar asta fac si ouale fierte. A verificat cineva dintre voi diferenta? Nu-s carcotas, doar curios!
Probabil e vorba de pelicula impermeabila pe care faina fiarta ar face-o pe o bila, nepermitand iesirea aromelor. Posibil. Dar asta fac si ouale fierte. A verificat cineva dintre voi diferenta? Nu-s carcotas, doar curios!
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
-
- member
- Mesaje: 170
- Membru din: 05 Ian 2008 21:40
Iar par deplasat - dar faina alba de griu a iesit din reteta universala a mixurilor home made , in cercul meu , de peste 4 ani de zile . Urmare testelor facute cu acest ingredient - sigur ca da ! Atit stiu eu la subiectul asta - mai departe nu ma bag . Fiecare isi alege mixul pe care il crede prinzator !teacher64 scrie:O fi. Dar nu a murit nimeni de o "paine mai alba", ba chiar era un deziderat al nostru, tuturor, pe vremea Marelui, Unicului si apoi Imbalsamatului cu Pb ( o fi fost pescar? )
Probabil e vorba de pelicula impermeabila pe care faina fiarta ar face-o pe o bila, nepermitand iesirea aromelor. Posibil. Dar asta fac si ouale fierte. A verificat cineva dintre voi diferenta? Nu-s carcotas, doar curios!
Prin fierbere se depune doar un strat subtire din oul fiert pe exteriorul Boilisului. Pe cind Faina de griu este in toata bila.teacher64 scrie: Dar asta fac si ouale fierte. A verificat cineva dintre voi diferenta? Nu-s carcotas, doar curios!
Dar cine mai fierbe Boiliesul ? Eu le aburesc, prin metoda asta sunt 100% ca nu pierd nici un gram din Ingredient, fie aminoacizi, fie aroma sau vitamelo
-
- member
- Mesaje: 170
- Membru din: 05 Ian 2008 21:40
Fara gluma acum , ca si asa m-am saturat de Razvan asta al vostru - daca vrei musai sa introduci faina de griu in mix - usuca niste paine si da-o prin mixer - o sa ia pesmet de paine - cu asta poti ajusta mixul fara probleme , fara sa ai necazurile sus mentionate . Mai simplu este sa cumperi pesmet de la brutarie si rezolvi lucrarea . Stiu pe cineva care a dat 100 kg de pesmet in apa ( ca atare !) la mansa 1 de calificari Hobaia 2003 si a luat locul 2 in sectorul lui - sigur ca a inglobat in pesmetul ala alte lucruri - gen spartura boilies , pellete , seminte , samd . E o "paine" de mincat la pesmet !teacher64 scrie:O fi. Dar nu a murit nimeni de o "paine mai alba", ba chiar era un deziderat al nostru, tuturor, pe vremea Marelui, Unicului si apoi Imbalsamatului cu Pb ( o fi fost pescar? )
Probabil e vorba de pelicula impermeabila pe care faina fiarta ar face-o pe o bila, nepermitand iesirea aromelor. Posibil. Dar asta fac si ouale fierte. A verificat cineva dintre voi diferenta? Nu-s carcotas, doar curios!
val tu ai incercat sa bagi pesmet in boiles? daca da cu ce rezultateVal Pangica scrie:Fara gluma acum , ca si asa m-am saturat de Razvan asta al vostru - daca vrei musai sa introduci faina de griu in mix - usuca niste paine si da-o prin mixer - o sa ia pesmet de paine - cu asta poti ajusta mixul fara probleme , fara sa ai necazurile sus mentionate . Mai simplu este sa cumperi pesmet de la brutarie si rezolvi lucrarea . Stiu pe cineva care a dat 100 kg de pesmet in apa ( ca atare !) la mansa 1 de calificari Hobaia 2003 si a luat locul 2 in sectorul lui - sigur ca a inglobat in pesmetul ala alte lucruri - gen spartura boilies , pellete , seminte , samd . E o "paine" de mincat la pesmet !teacher64 scrie:O fi. Dar nu a murit nimeni de o "paine mai alba", ba chiar era un deziderat al nostru, tuturor, pe vremea Marelui, Unicului si apoi Imbalsamatului cu Pb ( o fi fost pescar? )
Probabil e vorba de pelicula impermeabila pe care faina fiarta ar face-o pe o bila, nepermitand iesirea aromelor. Posibil. Dar asta fac si ouale fierte. A verificat cineva dintre voi diferenta? Nu-s carcotas, doar curios!
sau recomanzi lucruri netestate?
o fi bun grisu in boilies da pesmetu....
pesmetu potzi sal folosesti ca liant in groundbait (foarte bun) si nu numai ca liant.am vazut oameni care nadesc numai cu pesmet (facut cocoloase) da rezultate....oricum e un liant bun si un bun purtator de arome putind ingloba o gramada de lichide ...(arome.)