Canepa in nada
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Canepa in nada
Am cumparat ceva canepa ( seminte) natur. Cum o folositi? Prajita tare sau numai putin? Macinata grosier sau fin? Ori fiarta?! Pana acum, am folosit numai canepa gata preparata, prajita sau fiarta, din magazine, iar asta cruda am bagat-o direct in nada, dar nu m-a incantat, banuiesc ca trebuie totusi preparata. Banuiesc ca daca o prajesc, trebuie obligatoriu macinata si framantata in pastura, altfel pluteste
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
Re: Canepa in nada
potzi sa o prajesti sau nu (eu prefer neprajita) dar daca o prajesti fao undeva in curte sau cel putzin cind nu mai e nimeni acasa eu o oparesc (nu o fierb) o pun intro oala ,ii pun o lingura de sare de mare la kg cinepa ii torn apa clocotita sa o acopere bine ii pun un capac si asa ramine sa se raceasca. nu ii pun nici un fel de arome,consider ca aroma ei este cea care trebuie sa predomine,daca o vrei mai "puturoasa" prajesteo sau amesteca prajita cu neprajita.am incercat si cu zahar dar am avut impresia ca mai bine doar cu sare.o folosesc doar in groundbait .teacher64 scrie:Am cumparat ceva canepa ( seminte) natur. Cum o folositi? Prajita tare sau numai putin? Macinata grosier sau fin? Ori fiarta?! Pana acum, am folosit numai canepa gata preparata, prajita sau fiarta, din magazine, iar asta cruda am bagat-o direct in nada, dar nu m-a incantat, banuiesc ca trebuie totusi preparata. Banuiesc ca daca o prajesc, trebuie obligatoriu macinata si framantata in pastura, altfel pluteste
personal o folosesc numai asa atunci cand o folosesc ......
pui canepa la-nmuiat intr-o galeata tot cu apa de cumparat.spun apa de cumparat pt ca cea de la robinet contine clor. se mai poate folosi apa baltii sau raului unde pescuiesti.se lasa canepa la-nmuiat o zi dupa care se fierbe cam 10-15 min de cand da in clocot.ideal este sa urmaresti cand semintele incep sa-ncolteasca.imediat ce se vad primii germeni albi poti lua oala de pe foc.canepa va continua sa-ncolteasca in apa calda si va fi gata a doua zi.nu se pune zahar.
pui canepa la-nmuiat intr-o galeata tot cu apa de cumparat.spun apa de cumparat pt ca cea de la robinet contine clor. se mai poate folosi apa baltii sau raului unde pescuiesti.se lasa canepa la-nmuiat o zi dupa care se fierbe cam 10-15 min de cand da in clocot.ideal este sa urmaresti cand semintele incep sa-ncolteasca.imediat ce se vad primii germeni albi poti lua oala de pe foc.canepa va continua sa-ncolteasca in apa calda si va fi gata a doua zi.nu se pune zahar.
Razvan.D scrie:personal o folosesc numai asa atunci cand o folosesc ......
pui canepa la-nmuiat intr-o galeata tot cu apa de cumparat.spun apa de cumparat pt ca cea de la robinet contine clor. se mai poate folosi apa baltii sau raului unde pescuiesti.se lasa canepa la-nmuiat o zi dupa care se fierbe cam 10-15 min de cand da in clocot.ideal este sa urmaresti cand semintele incep sa-ncolteasca.imediat ce se vad primii germeni albi poti lua oala de pe foc.canepa va continua sa-ncolteasca in apa calda si va fi gata a doua zi.nu se pune zahar.
Se pune o lingura de sare FARA IOD per kg. si zeama NU se arunca, o poti baga in groundbaits.
SAU, daca ai aragaz, prajeste-o( atat cat ai nevoie pt o nadire odata) direct pe balta si amesca-o in groundbaits.
Ai mareeeeeeeeeeeee grija.....A NU SE TRAGE PE NAS
- boosterman
- veteran
- Mesaje: 740
- Membru din: 28 Iun 2006 22:02
- Localitate: Suceava
- Contact: