proteine / aminoacizi

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

andrei senzor
junior member
Mesaje: 42
Membru din: 16 Noi 2007 15:46

Mesaj de andrei senzor » 03 Feb 2008 00:47

nu se poate spune ca este doar special conceput pentru asta.

specificatii:

Developed 12 years ago the attracts go from strength to strength. If you put one thing in your bait put 30ml of ATTRACT in!

A superb blend of organic compounds, food baits containing attracts leak that ‘eat me’ food signal, easily digested the carp keep on coming back for more. They can also be used as a food bait dip for pop-ups. Drop then in, the longer there in the better.
APCR

Avatar utilizator
vladut mateianu
veteran
Mesaje: 503
Membru din: 23 Ian 2008 13:50
Contact:

Mesaj de vladut mateianu » 03 Feb 2008 21:20

Atractul SBS contine extract de splina, are rolul de a ajuta digestia, deci este si un bun purgativ...Testeaza-l si o sa vezi ce fantani arteziene sar din crapi dupa cateva ore... :D

Avatar utilizator
cornelserbu
senior member
Mesaje: 314
Membru din: 16 Oct 2005 18:35
Localitate: Bucuresti

Mesaj de cornelserbu » 04 Feb 2008 19:29

da ce, stau cu curu-n sus ??? :lol: :lol: :lol:

Avatar utilizator
laurkro
senior member
Mesaje: 403
Membru din: 25 Aug 2007 23:04
Localitate: medias
Contact:

Mesaj de laurkro » 04 Feb 2008 20:24

Asta a fost buna... :P :P :P

Avatar utilizator
marian_oprea
member
Mesaje: 126
Membru din: 15 Sep 2007 21:55

Mesaj de marian_oprea » 07 Feb 2008 02:46

1. Crapul nu are stomac, fata de mamifere si pestii rapitori, pentru a produce acidul clorhidric, prin urmare pepsina; pepsina,tripsina si chemotripsina, ultimele doua secretate de pancreas, sunt enzimele care descompun proteinele in aminoacizi. Lipsa unei enzime importante (pepsina) face din crap un animal care nu asimileaza prea bine proteinele, o mare parte din continutul de proteina al nadelor noastre nefiind folosita. Degeaba ne batem capul cu nade care contin multa proteina, pentru ca nu prea conteaza in final!
Singurul lucru pe care l-au putut face firmele de nade au fost sa ii serveasca crapului in loc de proteina bruta, proteina descompusa direct, adica aminoacizi. Asta este motivul pentru care alergam toti dupa extractele naturale sau hidrolizati, datorita continutului mare de aminoacizi. Faptul ca folosim in nada extract de scoica cu buza verde sau extract de drojdie, nu are nimic a face cu scoica sau drojdia, ci cu structura aminoacidica a fiecaruia.
Pe scurt, proteina bruta este prea putin importanta, extractele naturale, sunt excelente!

2. Enzimele precum tripsina, chemotripsina sau pepsina nu pot fi utilizate in prepararea boiliesurilor. Cei care incearca sa le foloseasca introducand in reteta de boilies diferite medicamente digestive precum trifermentul, trebuie sa stie ca acestea sunt extrem de sensibile la temperaturi mari, cum sunt cele din timpul fierberii. Chiar daca un produs ( ex: CSL-ul, Minamino, Nutramino, Pure Liver Extract etc) contine enzime active (pe unele produse este recomandata tinerea lor la frigider), acestea devin inactive in timpul fierberii. Valoarea produselor obtinute din ficat, splina, mucoasa gastrica, pancreas sau prin diferite procese de fermentatie, rezida doar in continutul de aminoacizi, neinfluentand cu nimic sistemul digestiv al crapului.

Avatar utilizator
vladut mateianu
veteran
Mesaje: 503
Membru din: 23 Ian 2008 13:50
Contact:

Mesaj de vladut mateianu » 07 Feb 2008 08:33

De aici rezulta ca solubilele(nefierte !) sunt net superioare boiliesurilor tari.... ;-)

Avatar utilizator
teacher64
veteran
Mesaje: 768
Membru din: 03 Mar 2007 12:25
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de teacher64 » 07 Feb 2008 10:08

vladut mateianu scrie:De aici rezulta ca solubilele(nefierte !) sunt net superioare boiliesurilor tari.... ;-)
Tocmai voiam sa intreb kestia asta, cand am vazut postarea! :D
Sa inteleg ca daca bagam stimulenti digestivi gen Triferment, Zymogen, etc, in bile nefierte, avem sansa de a creste randamentul bilelor noastre? Nu ar fi mai bine sa bagam asa ceva in compozitia NADEI, bineinteles nefiarta? Si revin la problema dozajului: care credeti ca ar fi doza maxima admisibila in nada a unor asemenea aditivi? La om, supradozarea cu enzime e extrem de periculoasa, putand duce la tulburari digestive majore si persistente!
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

Avatar utilizator
marian_oprea
member
Mesaje: 126
Membru din: 15 Sep 2007 21:55

Mesaj de marian_oprea » 07 Feb 2008 12:02

Exact, solubilele sau diferitele variante de a fierbe cat mai putin boiliesurile, sunt ideale.
Introducerea enzimelor direct in nada se mai loveste de un impediment major:aceste enzime lucreaza intr-un mediu acid, in special pepsina, care are nevoie de acid clorhidric pentru a se activa din pepsinogen (pepsina inactiva) in pepsina. Sincer, nu cred ca exista o solutie pentru a rezolva deficienta crapului. Si pe de alta parte, cand avem rezultatul de-a gata - aminoacizii din extracte, de ce sa ne chinuim cu toate combinatiile savante?!

PANAIT CEZAR
senior member
Mesaje: 411
Membru din: 23 Oct 2004 17:52

Inexact

Mesaj de PANAIT CEZAR » 07 Feb 2008 21:06

Marian, trebuie sa te contrazic,un pic.De sute de ani,crapul nu maninca aminoacizi pe tava,tot proteina bruta ingurgiteaza.Scoica aia mica care-i place la nebunie,si cu care se hraneste aproape tot crapul salbatic,dupa ce-i sparge cochilia ,ramine in gura cu proteina bruta,nu cu aminoacizi.Si maninca citeva sute de scoici,nu una doua.Maninca pina-i da tripsina pe nas ca are concurenta,el nu se joaca vrea sa supravietuiasca.Cind baga proteina bruta in el nu stie ca are stomac sau nu si nici nu ne intreba pe noi.
In crescatorii unde crapul este furajat cu cereale ,nu-i fierbe nimeni mincarea.Tot proteina bruta maninca.Si din contra,ii mai baga si betaina si lisina incit maninca proteina bruta de se umfla.
Cantitatea de proteina bruta pentru mincarea crapilor intr-o crescatorie ajunge pina la 45%.Ce aminoacizi?
Din contra,cind se fierbe boiliesul,bila devine mai digerabila,proteina desfacindu-se in lanturi de aminoacizi.
Scoica cu buza verde sau extractul de drojdie contin numai aminoacizi liberi?Tot proteina bruta contin.
Din afirmatiile tale o sa inteleaga incepatorii ca numai trebuie sa construim un mix pe proteina bruta,fiind de ajuns sa punem in mamaliga extrase lichide de ficat.Vad ca in acest topic a cazut si teoria recunoasterii nutritive.Sintem tari.
Sint de acord cu tine in ceea ce priveste sensibilitatea unor produse la fierbere,dar sa stii marile firme introduc tripsina in nadele pentru crap,lucru cert,indiscutabil si real.La ei de ce nu se distruge tripsina la fierbere?
Orice s-ar intimpla fii om,peste n-ai cum sa devii!

Val Pangica
member
Mesaje: 170
Membru din: 05 Ian 2008 21:40

Mesaj de Val Pangica » 07 Feb 2008 21:20

M-ati spart cu chimia ! De acum incolo imi cumpar mixuri de firma si respect retetele ca sa nu mai cad in pacatul de am baga intr-o alchimie de acest gen .

Scrie răspuns