comunitate de pescari

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

roger
member

comunitate de pescari

Mesaj de roger » 14 Iul 2004 11:25

dragii mei
dupa o perioada in care am asistat si , mai rar,am participat la diverse discutii va scriu doua randuri in legatura cu niste ganduri care ma bantuie.cred sincer ca gradul de amatorism este invers proportional cu greutatea pungii.nu poti sa experimentezi ,nu poti sa participi la anumite concursuri(care fara discutie aduc experienta) etc-ceea ce poti face este sa te informezi.cand spun experimentezi ma gandesc la fericirea de a avea un arsenal de scule bune pe care sa-l innoiesti periodic.in sfarsit mai e si timpul de petrecut pe balta.e o regula de aur care zice ca daca nu exersezi n-ai cum sa progresezi.cu siguranta toti ni-l dorim(timpul liber) dar nu toti il avem.
asadar sunteti(suntem?)o comunitate pestrita cu "burgezie" si "proletariat" in care chiar daca nu poate fi vorba de o lupta de clasa poate da Domnul sa asistam la o echilibrare de jos in sus macar la nivelul cunostintelor teoretice.e si asta un real castig pentru unii dintre noi.

p.s.scoaterea in evidenta a discrepantelor mari(adeseori prea des!)dintre "batranii baltilor" si prescolarii lor poate sa induca o anumita frustrare.cred ca e clar pentru toata lumea care e calea catre performanta.

bursucu
junior member

Mesaj de bursucu » 14 Iul 2004 14:09

Desi, unii dintre obisnuitii acestui forum, or sa te contrazica, eu sunt de acord cu tine.

Mihai Vasilescu
member

Mesaj de Mihai Vasilescu » 14 Iul 2004 14:42

Nu cred ca nimeni nu trebuie sa se simta jenat ca nu stie cutare lucru. Daca nu intrebi, nu afli. Asa ca fiecare e bine sa fie constient de cunostintele lui si sa intrebe acolo unde are probleme sau sa dea sfaturi acolo unde se considera cunoscator. Ceilalti sunt liberi sa urmeze sau nu acele sfaturi. Unii pescuiesc peste 100 de zile pe an la crap, altii doar 2-3 zile. Asta e, fiecare cu programul lui, cu bugetul lui, cu pasiunea lui. Nu trebuie desconsiderat nimeni, si cred ca nici nu s-au prea aratat mesaje de acest gen.

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 14 Iul 2004 15:00

Era mai simplu daca ziceai ca gradul de profesionalism e direct proportional cu greutatea pungii..dar ma gandesc ca cuv "profesionist" a fost vehiculat de atatea ori in ultimu timp ca nu ai prea vrut sa se interpreteze gresit! Ai dreptate, oamenii care au bani au si mai mult timp liber, orice s-ar zice! Si daca nu au , pot face rost de el, pt ca majoritatea sunt proprii lor stapani! Sculele si legatura lor cu banii e mai mult decat evidenta..
Dar sa nu uitam ca asta nu este un lucru tocmai rau! Carpfishingul prin definitie este un sport scump cu ascendent in foarte scump! Ce vreau eu sa spun (si cred ca asta ai vrut sa spui si tu) e ca as dori sa se faca o omogenizare a claselor, a celor pasionati , dar fara posibilitati prea mari materiale, cu a celor care au si pasiune si ceva bani! Asta vad eu unul in lumea asta a pescuitului la crap: o comunitate in care sa poata ascede oricine, si in care cei care au bani sa testeze produse si metode, ca mai apoi sa imparataseasca concluziile si celor care nu-si permit un test de produs.
De asta respect persoane ca Adriano Musaro, Cezar Bibu, Val pangica,Iliuta Goean,Vlad Pavlovici (sau Paplovici daca ne luam dupa Adriano :D :D :D ),etc pt ca au bunavointa sa impartaseasca din experienta lor! Si asta te face sa fii un mare pescar in acceptiunea mea..restul este praf in ochi si satisfacere de orgolii, mai mult sau mai putin personale!! Eu unul le multumesc celor de mai sus... Fir intins!

Ps: Nu vreau sa se inteleaga ca as fi vrut sa spun ca toti cei enumerati mai sus sunt plini de bani..sau poate sunt , dar asta nu e treaba mea si nici nu reprezinta subiectul topicului! www.xxx.ro/rapitor
Ultima oară modificat 24 Sep 2012 13:44 de către caaron, modificat 1 dată în total.

Mihai Vasilescu
member

Mesaj de Mihai Vasilescu » 14 Iul 2004 15:09

caaron scrie:De asta respect persoane ca Adriano Musaro, Cezar Bibu, Val pangica,Iliuta Goean,Vlad Pavlovici (sau Paplovici daca ne luam dupa Adriano :D :D :D ),etc pt ca au bunavointa sa impartaseasca din experienta lor! Si asta te face sa fii un mare pescar in acceptiunea mea..restul este praf in ochi si satisfacere de orgolii, mai mult sau mai putin personale!! Eu unul le multumesc celor de mai sus... Fir intins!

Ps: Nu vreau sa se inteleaga ca as fi vrut sa spun ca toti cei enumerati mai sus sunt plini de bani..sau poate sunt , dar asta nu e treaba mea si nici nu reprezinta subiectul topicului!
Subscriu! Toata stima pentru ei si altii ca ei!
Si asta imi aduce aminte de o intamplare care le scoate in evidenta caracterul:
La Cupa Mondiala de la Sarulesti am mers (de la Cluj) special pentru a invata de la concurenti. Strainii au fost in marea lor majoritate foarte amabili, ne-au explicat aproape orice detaliu, erau dispusi sa-si scoata si un bat din apa pentru a ne arata ce si cum (exagerez nitel dar asta era ideea). In acelasi timp majoritatea romanilor erau mari secretosi, reticenti la orice discutie privind tehnica si tactica abordata. Pana la urma sunt lucruri ce tin de mentalitate si de placerea pe care ti-o ofera pescuitul si discutiile despre pescuit. Vad ca apar si la noi tot mai multi pescari dispusi sa-si impartaseasca "secretle" ceea ce nu poate fi decat imbucurator!

roger
member

Mesaj de roger » 14 Iul 2004 16:41

recent s-a discutat pe forum in legatura cu posibilitatea participarii unora dintre cei mai putin pregatiti alaturi de "grei" la diverse iesiri.nu stiu daca e cazul sa-i incurcam(la propriu)pe la concursuri.dar la o partida obisnuita ,fara miza,cred ca foarte multi dintre noi am castiga cat 100 de ore de citit pe forum.

p.s.aceleasi urari de bine celor care duc greul forumului

fir intins tuturor !! :-)

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 14 Iul 2004 17:06

Va multumesc pentru cuvintele frumoase si imi exprim disponibilitatea de a ma insoti oricare din voi la pescuit . Nu sunt mare pescar de crap - am altii cu mult peste mine - dar va asigur ca pe balta se invata mult . Si eu am invatat si inca mai invat de la Cezar , de la Adriano , de la Senzori , samd . Sper ca si ei sa fi vazut la mine sau la colegul meu Adi ceva care sa le fii fost de folos .

Verdete Daniel
member

Mesaj de Verdete Daniel » 14 Iul 2004 17:12

Toata stima si tot respectul pentru cei enumerati mai sus.
Au demonstrat de mai multe ori ca sunt oameni de omenie - lucru rar intalnit in zilele noastre - (pacat ca nu am avut prilejul sa-i cunosc si afirm asta din ceea ce am citit in postarile lor pe acest forum), ca sunt deschisi si impartasesc cu placere din experienta si din cunostiintele lor. Ar fi frumos sa le urmam exemplul, sa facem noi toti la fel ca ei.

Sa auzim numai de bine.
Daniel Verdete

Ioan S.
member

Mesaj de Ioan S. » 14 Iul 2004 19:43

Prieteni, aveti dreptate, cei enumerati mai sus si-au cistigat respectul nostru prin timpul pe care ni l-au acordat, raspunsuri prompte, avizate, sincere si utile.
Cind te afli in fata apei, astepti, cauti si uneori ajungi sa-ti amintesti ... Si sa apreciezi. Si sa intelegi ca ceea ce de obicei numim noroc sau intimplare tine si de pescar (ma rog, de cunostintele sale).

In pescuit s-a ajuns la un nivel la care singur, numai cu propriile cunostinte nu numai ca nu ajungi foarte sus (competitional), dar nu ajungi uneori nici macar pina acolo incit singur in fata pestelui (aflat in cirlig, dar inca in apa) sa poti gindi: Doamne, de-ar fi fost mai mic puteam sa-l scot!

Da, s-a depasit (ca si in alte domenii) faza descoperirilor din bucatarie experimentate pe malul apei. Dar, daca am vorbi de formula 1, nu toti conducatorii auto pot deveni piloti. Ca si acolo, in multimea anonimilor se pierd talente.
Haideti sa ne analizam bugetul anual alocat pescuitului si mai toti cei de aici vom constata ca l-am putea dubla, tripla sau multiplica de cinci ori. Povestea cu "burghezi" si "proletari" e de multe ori o scuza. In cele mai multe cazuri suntem pescari la nivelul la care dorim sa fim.
Nu pledez pentru majorarea cheltuielilor alocate pescuitului ci pentru acceptarea a ceea ce suntem.

Sa ne vedem sanatosi! (neaparat pe malul apei!)

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 14 Iul 2004 19:55

Faza asta cu burgezia si proletarii nu e adevarata . Vorbesc pentru mine si - va garantez ca nu sunt miliardar si chiar ma intereseaza banutii care ii dau pe pescuit . Important este sa-i dai cu folos si pe ceea ce iti trebuie

Scrie răspuns