Peste mare la varga

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Andrei Tianu
member

Mesaj de Andrei Tianu » 29 Sep 2004 11:54

se pare ca ati uitat ceva - totata lumea care a povestit ca a scos peste mare la undita cu fir subtire a facut-o PRIMAVARA - oare din cauza ca apa fiind rece, nici pestele nu avea chiar atat de multa vlaga ?? :roll:
- plus ca este lucru stiut ca primavara se da cu fire subtiri pentru ca pestele este mai circumspect.
Sa-mi spuna si mie cineva cat de des a luat un crap peste 4 kg la fixa cu fir subtire in August :!:

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 29 Sep 2004 17:29

ati prins crap in mal primavara pentru ca acolo se gaseste el in acea perioada, cand apa incepe sa se incalzeasca treptat iar el se pregateste pentru a depune icrele. In alte perioade ale anului crapul migreaza catre centrul baltii, unde apa este mai rece (vara) sau isi mentine o temperatura mai ridicata odata cu venirea frigului. Asta este cea mai pertinenta explicatie iar asocierea firului cu rata de prindere in mal cred ca este gresita-nu firul subtire cheama pestele in mal ci conditiile climatice
Salutari din Miami

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 29 Sep 2004 17:38

Nick H a uita un singur amanunt - la o competitie serioasa pestele de pina la 2 kg nu se puncteaza ! Ce placere poti sa ai cu un crap care din start stii ca ti-a consumat timp si resurse ?

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 29 Sep 2004 18:26

Sunt competitii in care pestele se puncteaza de la 3kg. Vezi cupa mondiala, boiliesmania etc.

Andrei Tianu
member

Mesaj de Andrei Tianu » 29 Sep 2004 21:06

Daniel dar nu am spus ca firul subtire cheama pestele la mal, am spus doar ca se foloseste fir subtire primavara si normal ca daca atunci este la mal (influentat de conditiile climaterice) ai sanse sa-l prinzi. Nu ma intelege gresit - aia era parerea mea - de ce nu spune nimeni ca a dat cu 0.16 in August si a reusit sa scoata crap peste 4 kg ???

Cezar Bibu
member

Mesaj de Cezar Bibu » 29 Sep 2004 22:13

Dragilor,cu riscul(cum spune si Val)de a-mi pune lumea in cap,pescuitul la crap se face cu lanseta si cu o mulineta bine reglata.Si eu ,ca majoritatea dintre noi,am inceput pescuitul la varga,si e si ala un fel de a pescui,dar e clar ca scoaterea unui crap de 3-4 kg sau mai mare la undita necesita inainte de echipament,o mare doza de noroc.Dovada si exemplificarile,destul de rare,aparute in acest topic.Sa lasam vergii ce-i al vergii-inclusiv ciortanul,dar pentru peste mare,scuzati-ma,exista alte ustensile...

pescarel
junior member

Mesaj de pescarel » 30 Sep 2004 08:53

Pt. Daniel Costache: si vara (toamna) vine in mal, dupa cum observi din cele ce am patit.
Pestii punctabili la competitiile de crap nu prea au legatura, vorbeam de scoaterea la varga fixa, unde senzatiile sunt aparte. Ma indoiesc asupra faptului ca daca voi prinde crap de 20kg cu lansete de 3.5lb pe Sarulesti, voi pierde placerea unui dril cu un ciortan de 2kg la undita!

mugurel
member

Mesaj de mugurel » 30 Sep 2004 10:38

Totusi de ce se incearca sa se reduca pescuitul la notiunea de concurs? Pescuitul se practica din mai multe motive (foame, hobby, afacere, competitie etc.) si concursurile de crap sunt frecventate de o mica parte din cei care stau pe balta cu "batul in mana". Nu zic ca cei care participa la concursuri nu sunt cei mai buni in domeniu, dar pe om il intereseaza cum sa prinda crap cu varga, nu daca acel crap este punctabil sau nu. Daca asta este pasiunea lui si prin asta nu incalca legile care este problema?
Totusi sa nu uitam ca mult mai des se poate pescui ciortan decat crap ca sa nu mai zic crap mare (cata crapi mari s-au prins la ultima mare competitie?).

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 30 Sep 2004 15:58

@ pescarel
e cam departe de subiectul topicului ceea ce scriu dar tot atat de departe este si crapul de mal in apropierea iernii (aici ma refer la cazul baltilor, lacurilor...) cand acesta se retrage catre locurile cu apa mai adanca sau in zona termoclimei in apele cu adancime mare. faptul ca ai prins tu crap sau ciortan pe o anumita balta in mal il poti considera o particularitate a acelui loc de pescuit si in ansamblu un incident izolat, cu titlu de regula generala stand in picioare ceea ce am citit si eu de la altii mai destepti si v-am spus si voua mai sus.
Salutari din Miami

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 30 Sep 2004 16:05

@pescarel
doar ce am citit topicul "iar a rupt" si mi-ai confirma BANUIELILE. motivul pentru care ai luat tu acolo crap mare este faptul ca locul respectiv ii ofera conditii prielnice crapului.
Salutari din Miami

Scrie răspuns