Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
Vizitator
Ioane m-ai spart ; daca atit ai inteles din pescuitul sportiv la crap - si anume lanseurile lungi - e inutil sa ne mai batem gura

-
Musaro Adriano
- veteran
salut carpkiller, se foloseste salteua pe malul obligator (este mai mare salteua mea de receptie de patul meu), si de pilda eu am luat salteua de cantarit/eliberat FOX care in interior este focuta dintr- un material care pare ceara si nu scuote mucoasa de pe corpul pestele lasand asa intact crapul. Asa te am esplicat dece cateva pescar eliberasa cu salteua. Important este eliberarea si cum este focuta (oxigenarea, masage la burtica din cap spre coada, desenfectarea eventual rana de la carlig sau o rana veechie etc.) ?
Ps. Se scrie foarte mult de tecnica, de echipament si momeli dar iata ca un articol despre cum se "manevrasa" crapul de cand e scos din apa pana la eliberare imi se pare mai interesant. Numai bine
-
carpkiller
- veteran
Asta este si motivul ptr. care am deschis acest topic. Putina lume este interesata de eliberarea pestelui. Este o chestie nu numai de educatie cum spunea cineva mai sus ci si de etica. Eu am fost invatat ca pestele ajunge in farfurie, deci la mine poveste cu eliberatul tine mai mult de mila fata de bietul animal decat de educatie.
Dar dc. tot ma hotarasc sa eliberez un peste si aici nu este vorba numai de mine, vorbesc la modul general atunci trebuie s-o fac dandu-i pestelui o sansa reala de supravietuire.
-
Danoc
- junior member
Legat de utilizarea saltei pt eliberarea crapului, imi permit sa formulez si eu cateva opinii. Cred ca in primul rand depinde de dimensiunea pestelui. Un ciortan poate fi usor manevrat si tinut in mana, dar ce ne facem cand avem un crap de dimensiuni mai mari? Este mult mai bine pt peste de a fi pus pe o saltea umezita anterior, decat sa fie pus direct pe pamant sau tinut in brate in timp ce acesta se zbate. Se evita astfel luarea mucusului de pe suprafata pestelui ( echivalentul unei arsuri serioase in cazul omului ) sau ranirea acestuia in incercarea de a-l prinde. Sa avem in vedere si concursurile unde este necesara cantarirea capturilor, deci pestele trebuie sa fie manevrat mai mult timp.
Legat de pescuitul sportiv: consider ca in primul rand trebuie respectate legile in vigoare + un comportament civilizat atat fata de peste, cat si fata de parteneri si natura.
-
Daniel Costache
- veteran
-
Mai nea Carpkilere m-ai emotionat pana la lacrimi

cand am citit cum eliberezi tu saracul crap care face imprudenta sa puna botu la momeala ta tocmai din mila pe care ti-o inspira acesta

. Daca ai sa continui cu aberatii dinastea maine-poimaine ai sa postezi ca te-ai lasat de pescuit tocmai din mila care ti-o provocau saracele rame pe care le bagai in carlig pentru a prinde pe saracul crap pe care sa-l eliberezi din nou tot din mila, iar pe noi n-ai sa ne mai aburesti fara nici un pic de mila si remuscari.
Parerea mea este ca eliberarea survine tocmai din dorinta noastra de
a prinde mai mare si mai mult si alta data decat din mila si respectul pe care il avem fata de animale, pesti, musculite, ramulite, gandacei si alte bacterii convietuitoare, daca 'ntelegi ce vreau sa zic.
Fara suparare, dar cu mila
Daniel Costache
Salutari din Miami
-
carpkiller
- veteran
Bre Daniele, eu nu aburesc nimic ! Care-i problema ta ? Sa stii ca mie imi plac f mult animale. Am un ciobanesc german(nelipsit la pescuit), 6 piranha, papagal, pisica iar in vara asta vreau sa-mi montez in curte si o jmecherie din aia pt. porumbei.Pentu mine ciortanelul....ala mic de tot pana in 600g este ca un catel lovit de masina... vai soarta lui. Este pacat sa-l omori si nu-l omor din mila nu din dorinta de a respecta legea sau ceva de genul asta.Si asta este un aspect important, dar nimic nu m-ar opri sa-l subtilizez in portbagaj.Nu zic ca nu omor pesti (si stiu ca aici ma contrazic cu ce ziceam mai sus), dar selectiv. Oricum consider ca este putin ciudat sa fiu pescar si sa ma duc de fiecare data sa-mi cumpar peste cand vreau sa mananc.
-
Daniel Costache
- veteran
-
Sincer imi pare rau ca nu ai inteles nimic din ceea ce am vrut sa
evidentiez (cu toate ca tot ce era de retinut este scris cu caractere ingrosate).Totusi imi cer scuze pentru tonul abordat dar am avut o zi proasta, dovada este faptul ca e 3 si eu inca nu pot sa dorm.
Ca veni vorba de animale si eu cresc 3 caini de mai bine de 8 ani dar nu am gasit nici o legatura intre ei si pescuit. Poate doar faptul ca dalmatianul (de fapt este o femela) mai sare in apa si sperie pestele (asta cand o iau cu mine)
Noapte buna si mai vorbim
Domnule Ucigator de Crapi.
P.S.
Din pacate unii omoara pestele iar eu nu ma omor dupa peste

Salutari din Miami
-
carpkiller
- veteran
@Daniel
Eh... tot omul mai are o zi proasta, nici eu ieri nu am fost f bine dispus.
Oricum ce credeai tu ca n-am inteles am inteles f bine dar, din pacate nu cred in asta pt. ca se aplica in prea putine locuri.
Chiar dc pescarul face o fapta buna...tot in plasa ajunge si in cele din urma ramane cu speranta ca poate vine mai mare sau cu multumirea ca a facut o fapta buna.
Fir intins pana aproape de rupere !