am si eu 2 intrebari
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Eu cred ca nu orice balta poate "inghiti" 8-9kg de boiles-uri la o nadire, chiar daca se vrea sa fie una consitenta de inceput. Nici cantitatea folosita de CristiB pentru 4 zile de pescuit nu se potriveste cu prea multe balti.
Am pescuit de mai multe ori anul acesta pe o balta unde se nadea zi de zi cu cantitati imense de porum uscat, grau ... si alte cereale ieftine. Foarte putini nadeau cu boilesuri sau pelete ( 2 pescari pe care i am vazut la una din iesiri).
Ca urmare a nadirii industriale si de proasta calitate,crapul fugea de zonele nadite, nici carasii nu le frecventau.
Era suficient sa legi cateva boiles-uri pe un fir solubil sau sa arunci cateva rachete de seminte (mai de "calitate" si preparate) intr-un loc ferit al baltii (copaci din apa) si asa aveai sansa sa prinzi ceva.
Cred ca, cantitatea de nada este una din variabilele pescuitului la crap, ce trebuie adaptata in functie de locul de pescuit.
Am pescuit de mai multe ori anul acesta pe o balta unde se nadea zi de zi cu cantitati imense de porum uscat, grau ... si alte cereale ieftine. Foarte putini nadeau cu boilesuri sau pelete ( 2 pescari pe care i am vazut la una din iesiri).
Ca urmare a nadirii industriale si de proasta calitate,crapul fugea de zonele nadite, nici carasii nu le frecventau.
Era suficient sa legi cateva boiles-uri pe un fir solubil sau sa arunci cateva rachete de seminte (mai de "calitate" si preparate) intr-un loc ferit al baltii (copaci din apa) si asa aveai sansa sa prinzi ceva.
Cred ca, cantitatea de nada este una din variabilele pescuitului la crap, ce trebuie adaptata in functie de locul de pescuit.
-
- junior member
- Mesaje: 59
- Membru din: 25 Apr 2004 01:24
locul de care vroiam sa zic este un golf din dunare la intrare ara latimea de vreo 15 m si dupa cateva zeci de metri se deschide si este destul de mare aprox 500de metri lungime si vreo 300 latime am prins de multe ori la mal adica de fiecare data cam 3 -5 ducati de 2-5 kg si vreo 2 rupturi ,asta la 3m de mal am dat cu patratica de mamaliga in carlig dar prindeam doar 0 zi sau cateva ore pt ca la ora 13 sacade apa datorita portilor de fier ,ultima oara mam hotarat sa dau numai la boiles am luat un kg de sensas 18mm de capsune si am momit cu ele si surpriza am luat 1 ciortan de 1 kg si un rateu adica o contra cu frana deschisa la maxim asa fac incepatorii pana se invata uita de frana ,a fost primul meu pescuit la plumb in larg si deasemenea la boiles ,si sunt sigur ca daca ma duc acum si plec vreo 10 kg din retete lui adriano ca este cea mai ieftina ,ii rup de accea vroiam sa aflu cate mai multe despre strategia asta poate ma mai ajuta cineva cu cateva ideei ,va multumesc pt raspunsurile voastre,si mai astept si altele!
-
- junior member
- Mesaje: 59
- Membru din: 25 Apr 2004 01:24
Eu zic ca exista o confuzie cu privire la cit de ieftin este un boilies :
- mixul poate fi facut si din ingrediente ieftine ( si iese un mix destul de bun ) - vezi reteta lui Adriano
- pentru a nu obtine decit o pastura fiarta cu oua - in procesul asta de fabricatie mai exista o etapa - despre care vad ca nimeni nu discuta pe acest Forum .
- etapa asta este etapa adaugarii - aditivilor , atractantilor , uleiurilor esentiale , betaina , arome , etc . De abia cind le pui pe astea in mix obtii boilies .
- pretul atractantilor , aromelor si uleiurilor , aditivilor , etc de firma sunt destul de prohibitive - asa ca eu unul nu mi-as permite sa fac pentru o partida de pescuit ( cazul CristiB ) 30 kg de boilies DE CALITATE !!! - asta este cantitatea pe care am folosit-o la Hobaia in 3 manse !
Eu unul nu pot obtine un boilies de calitate sub 300.000 lei / kg ( asta implica mixul - atractul - aromele - uleiurile - aditivi - etc ) . Sigur ca e mai ieftin decit pretul celor din comert - dar nici ieftine nu sunt . Ca sa fac 30 kg de boilies pentru o partida de pescuit si sa ma coste 9-10 milioane - e cam mult ! - si nu sunt convins ca prin cantitate pot compensa calitatea .
Poate mai discutam si pe alt topic despre ceea ce trebuie sa adaugam mixului ca sa ne iasa boilies si nu mix+oua fierte
- mixul poate fi facut si din ingrediente ieftine ( si iese un mix destul de bun ) - vezi reteta lui Adriano
- pentru a nu obtine decit o pastura fiarta cu oua - in procesul asta de fabricatie mai exista o etapa - despre care vad ca nimeni nu discuta pe acest Forum .
- etapa asta este etapa adaugarii - aditivilor , atractantilor , uleiurilor esentiale , betaina , arome , etc . De abia cind le pui pe astea in mix obtii boilies .
- pretul atractantilor , aromelor si uleiurilor , aditivilor , etc de firma sunt destul de prohibitive - asa ca eu unul nu mi-as permite sa fac pentru o partida de pescuit ( cazul CristiB ) 30 kg de boilies DE CALITATE !!! - asta este cantitatea pe care am folosit-o la Hobaia in 3 manse !
Eu unul nu pot obtine un boilies de calitate sub 300.000 lei / kg ( asta implica mixul - atractul - aromele - uleiurile - aditivi - etc ) . Sigur ca e mai ieftin decit pretul celor din comert - dar nici ieftine nu sunt . Ca sa fac 30 kg de boilies pentru o partida de pescuit si sa ma coste 9-10 milioane - e cam mult ! - si nu sunt convins ca prin cantitate pot compensa calitatea .
Poate mai discutam si pe alt topic despre ceea ce trebuie sa adaugam mixului ca sa ne iasa boilies si nu mix+oua fierte
-
- veteran
- Mesaje: 678
- Membru din: 10 Aug 2004 13:32
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
-
- veteran
- Mesaje: 678
- Membru din: 10 Aug 2004 13:32
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
-
- junior member
- Mesaje: 59
- Membru din: 25 Apr 2004 01:24
Cel pe care ti-l faci tu
Doar si cei de firma sunt facuti tot de oameni, si au dezavantajul ca au un continut mare de conservant ( sa nu se strice crapii
).
Problema este ca nu prea se stie cu exactitate ce contin, dar ceva idei gaseti pe o multime de site-uri. Mai este si parte cu preparatul, care de multe ori presupune o munca murdara (cel putin pentru robotul de bucatarie).


Doar si cei de firma sunt facuti tot de oameni, si au dezavantajul ca au un continut mare de conservant ( sa nu se strice crapii

Problema este ca nu prea se stie cu exactitate ce contin, dar ceva idei gaseti pe o multime de site-uri. Mai este si parte cu preparatul, care de multe ori presupune o munca murdara (cel putin pentru robotul de bucatarie).