BOILIES PE DUNARE

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Tilea Gabriel
Moderator

Mesaj de Tilea Gabriel » 21 Noi 2006 13:00

lipoveanu scrie:noaptea l-ai prins....???????
De ce te mira ?
Powered by two rods

Tilea Gabriel
Moderator

Mesaj de Tilea Gabriel » 21 Noi 2006 13:37

Domnu' Administrator , esti treaz numai cand scriem noi ?
Daca tot stergi mesaje macar stergele pe toate ! Iti bati cumva joc de noi sau doar mi se pare ?
Powered by two rods

DAN LUPU
junior member

Mesaj de DAN LUPU » 21 Noi 2006 17:43

@vlasin florin
Grija mare cu vena aia sa nu plesneasca :D, iar de limbaj nu te sfii, simte-te ca acasa. Mesajele tale pe privat pline de inteleciune dovedesc intradevar ca ai altceva mai bun de facut.
@Tilea Gabriel
Acelasi lucru fac si eu dar prefer plumbul in line fara naditor pentru comoditate, am incercat si naditor inclusiv cel de la Korda dar fara rezultat. Am facut si pat de nada desi nu e eficient ca e spalat rapid de apa, am nadit si cu saci de rafie pentru cartofi in care am pus porumb, spartura de boilies, srot, canepa, pelete, am incercat cu tot soiul de deep-uri amestecate in toate felurile, nu a pus gura decat pe porumb sau mamaliga chioara. Eu pescuiesc de obicei pe Dunarea Veche intre Crisan si Mila 23 sau pe bucle la Sf Gheorghe km 34 si 53.
Am auzit si eu de povesti cu "festival" la boilies, dar cand esti de fata si stai de vorba cu pescari care dau la asa ceva (a devenit populara metoda) si vezi cu ochii tai ca nu prinde nimeni la boilies ce parere pot sa-mi fac decat ca in cele mai multe cazuri e o pierdere de timp si de bani sa dai cu boilies pe Dunare iar daca se intampla sa se prinda sunt exceptii.

lipoveanu
senior member

Mesaj de lipoveanu » 22 Noi 2006 12:28

nu stiu sa fi prins cativa ciortani noaptea....asta in 20 ani de cand merg pe dunare.... sincer sa fiu am renuntat de mult sa mai dau noaptea... mai bina ma odihnesc si sunt fresh toata ziua... mai lasam cate o lanseta la bucata....si mai dadea cu nasul cate un somotei sau salau..... asa pana ne culcam....nu le las niciodata noaptea in garla....ori stau cu oki pe ea ori o scot afara...
anul asta o sa fie mult peste pe Dunare .... dar si multa apa deasupra ....
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/album_p ... ser_id=673

Tilea Gabriel
Moderator

Mesaj de Tilea Gabriel » 22 Noi 2006 12:51

lipoveanu scrie:nu stiu sa fi prins cativa ciortani noaptea....asta in 20 ani de cand merg pe dunare.... sincer sa fiu am renuntat de mult sa mai dau noaptea... mai bina ma odihnesc si sunt fresh toata ziua... mai lasam cate o lanseta la bucata....si mai dadea cu nasul cate un somotei sau salau..... asa pana ne culcam....nu le las niciodata noaptea in garla....ori stau cu oki pe ea ori o scot afara...
Sincer sa fiu ma mira , eu am avut cele mai multe rezultate noaptea si spre dimineata ( gen orele 01 - 05 am ) .
Powered by two rods

wilddanube
member

Mesaj de wilddanube » 22 Noi 2006 13:04

La mamaliga e exclus, cred eu, sa dai noaptea. In tinerete mai dadeam noaptea la porumb uscat si la scoica. Si aveam ceva bucati. Dar si pierdeam mult.

Tilea Gabriel
Moderator

Mesaj de Tilea Gabriel » 22 Noi 2006 13:24

Adevarul este ca inarmat cu boilies-uri la Dunare ai doua optiuni : fie te lecuiesti definitiv si nu mai calci cu ele pe acolo , fie te intorci prins de microb dar dupa ce renunti la orice pretentie de mare pescar si asta pt. ca ai nevoie de sprijinul neindoielnic al vreunui localnic insetat si nu prea iti dai seama unde te afli cu adevarat , daca te uiti in fata vezi puternicul curent al Dunarii desi in lateral , in golf, parca ai fi pe balta , de aici multi pescari traiesc o eterna confuzie din care se naste intrebarea , oare unde sta animalul ......o fi in curent , o fi in golf unde luciul apei te inspira ca un iaz de campie ?
Ca rezultat , bineinteles , te iei dupa modelul batranilor arsi de vant si cu mustata ce framanta cu lehamite mamaliga mirosind puternic a vanilie renuntind sa pui mintea la contributie , soptindu-ti in barba ca experienta ta acumulata la tastatura nu are cum sa nu invinga in combinatie cu cateva soapte si ocheade adunate de la cel ce scoate ciortanii innebuniti dupa mirosul de ceaun folosit .
Trecand la concret , toti suntem de acord ca , crapul recunoaste intotdeauna o nada nutritiva si toti tindem a pescui cu una de acest fel , atunci, de ce nu putem fi de acord toti ca si crapul de Dunare este tot un ''cyprinius'' al carui reper poate fi un boilie sau hai sa zicem un altfel de hrana ?
Am pescuit si in Dunare si in balti populate numai cu crap din Dunare cu rezultate bune .Acum poate veti spune ...." sigur , dar o data mutat in balta este altceva ..."....de ce ? Adica pana mai ieri nu putea sa recunoasca o bila ca sursa de hrana sau ii era frica de ea iar astazi pt. ca e in balta nu mai are nici un dubiu , ba chiar o prefera ?Sunt de acord ca de cele mai multe ori in activitatea mea pe balti, rauri sau Dunare cei care au pescuit la mamaliga sau porumb au avut mai multe trasaturi sau capturi , dar covarsitoarea majoritate nu depaseau 3-3,5 kg .Preferam sa scot doi de 8-10 kg fata de cei douazeci ai lor. Au fost si partide in care m-am uitat lung la bete fara sa aud macar un beep , dar cati dintre voi nu au patit-o chiar la mamaliga si chiar pe balti nu neaparat pe rauri sau Dunare ?
Parerea mea este ca daca ai pacalit unul pot fi pacaliti si altii , e doar o problema de aprofundare a situatiei in care te afli si perseverenta . Fiecare foloseste ce vrea si ce poate si mai ales unde si cum stie.
Va urez fir intins oriunde pescuiti , langa un mal plin de vegetatie submersa , pe portiuni vijelioase , in spatele unor trunchiuri innecate in albie, in golfuri sau gropi imense , pe un strat generos de mal sau la baza pragurilor iar daca va adaptati echipamentul , tehnica , nada si momeala dupa chipul crapilor atunci cu siguranta solzosul va fi pe aproape .