Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
caaron
- veteran
Val l-as intreba ..sau mai bine nu!

ma fratilor Zvonko e stabilit in Romania? Patabum simt o usoara ironie sau ma insel?

-
Vizitator
Pai nu are de ce sa fie ironic Patabum - pentru ca ce se poate spune s-a spus deja pe acest forum iar ce nu se poate spune - se va face public pesemne dupa mansa 3 . Si nu ma referer numai la mine ...... Cit il priveste pe Zvonco - daca nimeni nu a contestat prezenta lui in mansa asta - ramine asa . Oricum trebuie stiut ca nu mai poate participa la urmatoarele manse - sau cel putin , nu cu Ciprian in echipa . Este permisa o singura schimbare pe durata intregului concurs - pentru 1 mansa !
-
caaron
- veteran
De ce nu mai poate participa Ciprian cu Zvonko?
www.xxx.ro/stationar
Ultima oară modificat 21 Sep 2012 14:23 de către
caaron, modificat 1 dată în total.
-
patabum
- senior member
caaron scrie:Patabum simt o usoara ironie sau ma insel?

Din cele postate (si nu din alte surse), unii concurenti au "trait pe viu":
- locuri extrem de dificile, peste scos: cum? (subiect neabordat inca)
- nadit in exces initial vs. nadit "de supravietuire" la final: cand a fost mai bine?
- nadit constant, nereflectat in nr. capturilor (ce factor a fost determinant: calitatea nadei, "zgomotul" aferent nadirii constante, etc.)
De ce sa fiu ironic? Din contra, oamenii astia au avut parte de o experienta si poate mai invat si eu ceva din cele scrise de ei!
-
Musaro Adriano
- veteran
salut baieti. inainte de toate svonco este un mare pescar :Strategic.
Nu este vorba ca echipe de sectorul lui nu mai aveau momeala suficient(aceste sunt povestee pescaresti)pentru ca va garantez ca momeao toti ca lumea pana la sfarsitul concurs!! Idea este alta: Svoncu (mare prieten meu si pescar smecher) a utilisat o tecnica engleseste care se numeste pescuitul de interceptare(sau mai volgar ziz de la italieni:metoda 'plasa'. Acesta tecnica poate fi folosita cand se pica la cap de stand si cum:
Se momeste o zona verticala la standul din coltul din stinga pana cel din drapta pe o latime de cat este mare standul si incepend de la 25 m. pana la 100m.
Asa facand lansesi lantete incepend din stanga spre drapta:
1) 25m 2)50 m. 3)75 m. 4) 100m. Ce se intampla? peste nu prea pot sa trece din zona lui fara a nu fi atentionat de dunga acesta de momeala care din 25 m. in 25 m. are o capcana. Procentele de punctaj sunt foarte inalte si acest fel de bariera nu lasa pesti sa intra si sa iese din ia.
este o metoda strategica engleseste mai vechie care stia numai cine are o esperienta mare. Cealalte esplicatie sunt "aberanti" Momela lui svonco era la fel ca la 50% de toti concorenti de la concurs, diferenta la focuta tecnica, experienta, sensul apei (pe care are baiat) si dece nu capatul stand.
Daca participa sau nu in viitoor la selecti mie (find si eu strain)nu prea ma interesasa, dar pot sa zic ca este o placere cand concorezi cu pescari priceputi ca el...nu norocosi..priceputi intradevar.
ps. patabum e destul de satisfacatoare pentru tine smecheria aceasta?
Numai bine tuturor si fir intins
-
patabum
- senior member
Adriano, esti un "dragut" ca de obicei
Primo, eu n-am intrebat de smecherii in concurs, ca nu imi plac concursurile de pescuit absolut deloc. Eu am facut referire la impartasirea unor experiente care, pentru foarte multi, nu sunt la indemana. Uite, ai putea sa impartasesti chiar tu cum aduci pe mal un crap cand intersectezi o zona de agataturi sau esti chiar in ele. Am inteles ca te-ai descurcat foarte bine, in acelasi timp nu e o "super-strategie", ca au mai aplicat-o si altii, in schimb multi dintre cei ce citesc/scriu pe aici nu stiu.
Secondo, personal stiam de strategia lui Zvonco de la unul din cei care au "beneficiat" de roadele ei

. Ca tehnica e prezentata in ALP si, daca nu ma insel, descrisa de Matty (un om deosebit si un mare campion, pentru care am tot respectul!) intr-unul din interviurile sale.
-
Vizitator
Draga Patabum - hai sa-ti spun cum scoti crapii din agataturi . Pardon - nu "sa-ti spun" pentru ca te cunosc si stiu ca stii si tu la fel de bine - dar ma refer la Forum . Plecam de la premisele de fir mono Ande Tournament 0.36 si rig Sufix 24 lb . Intepare clara - ca am avut si unii pe care numai i-am aburit ( deh - meteahna veche !! ) - si incepi sa tragi de el . Si eu si Adi i-am fortat nitel vineri - si fie au rupt , fie au scuipat carligul - pe fondul detensionarii firului - fie li s-a rupt buza . Nu era bine - si am ales strategia de asteptare . Tinut in tensiune si fiind in stuf - tineam lanseta sus ridicata - permanent - dar permanent in tensiune - si mulinam numai cite 2-3 ture . Usor - usor isi facea el drum in stuf si fie iesea de acolo fie mai inainta citiva metri . Rabdare si tensiune permanenta - si iesea la liman . Cea mai buna dovada ca metoda soft da mai bune rezultate este aceea ca in felul asta am scos 1 buc de 8.8 kg si prin forta am pierdut si bucati nepuncatbile ( sub 2 kg ) . Cam atit si sper ca la viitoarea mansa sa scap de cosmarul asta
-
Vizitator
In alta ordine de idei si eu zic ca e abureala asta cu Zvonco - cum ca altii nu au mai avut nada . Imi aduc aminte ca Vladeanu de la Senzor - duminica la 12.45 nadea cu lopata - boilies . Deci nada era - altceva a fost ! Teoria lui Adriano o stim cu totii - si poate fi o explicatie la ceea ce s-a intimplat - dar eu am fost foarte atent la lanseurile lui Zvonco - nu erau in scara - erau toate la vreo 70 metri de mal - destul de precise.
-
Musaro Adriano
- veteran
salut patabum si multumesc: "Ceva invataturi, concluzii, o atentie, o maslina, o scobitoare straina?" ai intrebat si cineva ta raspuns nu vad nicio o ironie in asta. oricum...
De faptul ca toti stiati deja acesta tecnica... nu aveam nicio o DUBIE am si vazut cu ce graba ati informat baieti de la forum ca intradevar au nevoie.oricum...
valpi sunt fericit ca teorie de lipsa de nada au picat(pentru ca era o aberatie mare), si ca esti dacord cu mine. fiind ca svoncu lansa toate lantete la 70 de m. si fiind eu sigur ca stiti deja dece le lansa toate acolo nu o sa merg inainte in continuare cu esplicatia de tecnica aceasta care este asa de stiuta, si nu ma permit sa scriu pe forum ceva nefolositor. In schimb baieti interesati cei care nu prea stia cum merge inainte aplicarea tecnica aceasta, si care sunt interesati pot sa ma scrie pe personal message si o sa fiu disponibil sa esplic in adanc cum funtionasa oricand.
Patabumb prima parte a folosirea tecnica aceasta mi sa parut obligator o esplicatie pentru cei care au intrebat sau pentru prieteni de la forum ca au nevoie de informatie, iartama daca tam jgnit cumva nu stiam ca eri un profesionist si oricum mesage cum bine zici tu era pentru toti de la forum ca macar nu sunt la nivelul tou. Numai bine
ps. cu respectul spre maty te sprijn si eu este un om deosebit, dar macar nu toti au vasut interviul lui.salut
-
Gabriel BOGDAN
- junior member
-
Salutare,
Stie cineva ce se intimpla in mansa a doua
Poate ne mai informati si pe noi, va rog
Chiar daca o spun cu intirziere [

], trebuie sa o spun : FIRE INTINSE !!! pt toti participantii!
Gabi B.