Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
mugurel
- member
Pestele mare are oase mari care se scot usor. Pestele mic, dupa cum a zis DD, se "topesc" la o marinare sau prajire corecta.
Sunt putini pescari care nu mananca peste (nu neaparat pestele prins de ei).
Cu scrumbia, intradevar, mai treci peste oase

si grasime pentru gust.
-
Nutza Pedros
DD aici cam ai dreptate eu sunt obisnuit cu , carasul si ciortanul(na-m mai prins un peste in firea lui de anu trecut)...Daca stau mai bine sa ma gandesc imi place plachia de crap la nebunie...Peste marinat cred ca am mancat o singura data in viata mea(cum am spus nu prea mananc peste)...O sa incerc sami schimb dieta cu una mai sanatoasa-de peste-
-
DD
- member
Nu mananc pestele prins de mine decat foarte rar. Il cumpar (pentru ca oricum nu mai are sanse sa scape), si cumpar in fiecare saptamana. Am renuntat de circa doi ani sa mai consum carne de porc sau pui (la recomandarea doctorului doar peste, vita sau gaina - adica fara carne de animal tanar - din cauza colesterolului si a trigliceridelor de care tu nu ai inca a-ti face probleme) si pestele imi place cel mai mult.
Cand spun marinat nu ma refer la cel ce se poate cumpara tin comert sub acest nume. Pui pestele sau carnea la "marinat", adica il scufunzi intr-un "dip" din zeama de lamaie sau apa cu otet sau vin, in care ai pus condimentele si il lasi la fragezit o perioada, pestele mai putin, carnea mai mult. Incearca de exemplu (este cel mai la indemana) sa pui piept de pui desosat 1/2 ora in zeama de lamie si suc de reosii (mai gros) in care ai pisat trei- patru frunze de menta proaspata, pirer, boia, sare si ulei de masline, si apoi sa il prepari pe gratar (cu carbuni de preferat)
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu
-
mugurel
- member
[
color=red]Am renuntat de circa doi ani sa mai consum carne de porc sau pui (la recomandarea doctorului doar peste, vita sau gaina - adica fara carne de animal tanar - din cauza colesterolului si a trigliceridelor de care tu nu ai inca a-ti face probleme) si pestele imi place cel mai mult[/color]
Este o problema pentru fiecare indiferent de varsta si este bine sa ajungem la recomandarea doctorului cat mai tarziu posibil. Nu reiau vechiul citat dinaintea anului 1989 (nici-o masa fara peste), dar pestele este cea mai "sanatoasa" proteina animala (acizii grasi omega 3 sunt indispensabili). Nu este obligatoriu sa mancam pestele prins de noi.
-
Nutza Pedros
Nu prea cumpar peste(doar parinti mei cumpara),eu sunt cum sa spun asa mai "superstitios" nu mananc peste cumparat(nu am o explicatie)...Cel mai bine formulat Mugurel(cu recomandarea doctorului cat mai tarziu) cu asta mai facut sa incing tigaia si sa ma pun pe gatit peste
-
patabum
- senior member
Delicioase retete
Am totusi o mica recomandare: incercati sa cumparati numai crap proaspat. Evitati pe cat posibil crapul eviscerat.
Crapul, pentru cei ce nu stiu, face tenie. Daca este infestat cu acest parazit, il transmite la om. Tenia supravietuieste cam 6-8 ore dupa ce pestele moare. Dupa ce ati curatat solzii, despicati-l pe burta incepind de la orificiul anal. Daca are tenie si pestele este proaspat, veti vedea parazitii cum mai misca inca (de aceea am recomandat sa fie cat mai proaspat). Sa nu-i confundati insa cu intestinele

, ca e pacat, il aruncati degeaba

-
DD
- member
Este valabil si pentru platica
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu
-
mugurel
- member
Prospetimea pestelui se apreciaza cel mai bine (si cel mai sigur) la pestele intreg. Si eu recomand, de aceea, sa nu cumparati fileuri. Cand il cumparati, studiati bine ochii si branhiile.
-
patabum
- senior member
1. Crapul pe farfurie e bun daca are intre 1,5 Kg si 3 (maxim). Mai mult este mult prea gras (parerea mea... care este) iar mai putin e numai oase.
2. Cum vad eu cel mai des crapul pe farfurie:
- tai capul si coada si le pastrez pentru ciorba
- tai pestele pe lungime, scotand sira spinarii
- tai in 2, max. 3 bucati fiecare jumatate
- dau cu sare, pun o tava de teflon la incins, cand s-a incins bine pun sare din belsug
- arunc cu mare placere bucatile pe tava incinsa
- linga pun la copt rosii si ardei gras (nu mult, 2 buc. maxim) si incep sa salivez stiind ce o sa iasa
- pun la fiert apa + vegeta (delikat) + sare + piper + un praf de busuioc
- curat rosiile coapte de pielita si ardeiul de capac si de samburi
- le pasez bine si le adaug in apa clocotinda
- adaug rosii la conserva amestecate cu ardei gras tocat, home made by mama soacra (the best)
- dau toata zeama in clocot 3 minute (cu ochii pe ceas si asteptarea in suflet)
- torn amestecul clocotind peste bucatile de crap
- zdrobesc o capatana de usturoi si o frec cu zahar + sare + 1 lingura de ulei de masline
- adaug pasta rezultata peste nebunia numita saramura de crap
- acopar cu un capac si las 10-15 minute sa se lase aromele
- termin prima carafa de vin + gheata + apa minerala (sprit de vara) si mi-o pregatesc pe a 2-a
- imi bucur sufletul de crap pe farfurie (temporar), in stomac (tot temporar) si sprit de vara (idem)
-
patabum
- senior member
Gica Chioru scrie:Mi-e foame!