Crap Dunare - echipament
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Eu cred ca mulinetele-s identice, singura diferentza intre 860 si 865 este doar tamburul !
Daca peşte nu e, nimic nu e !!! :))
Multe sfaturi utile cu privire la forum, si nu numai, găsiţi AICI
Multe sfaturi utile cu privire la forum, si nu numai, găsiţi AICI
- Dan Cristian
- veteran
- George Iorga
- maniac
Tibi , stai linistit ca nimeni nu vrea sa se certe ! Eu am PL-860 de anul trecut din Aprilie si asa cum scrie pe cutie "gear ratio" 5.8/1 ,asa si face ! Vazusem si modelul 865 cu raportul 4.5/1 dar mi-a placut mai mult cum merge 865 ( datorita vitezei mai mari nu avea vibratii deloc ) ! Pana le-am luat am zapacit netu' cautand informatii despre modelul asta ! Asa am aflat ca sunt doar 2 tipuri de Powerliner ,860 si 865 cu diferenta intre ele la capitolul "capacitate tambur" si " raport de recuperare" ! Acum ceva timp am auzit pe cineva ca si-a luat 2 PL-860 ,una cu raport 4.5/1 si una cu raport 5.8/1 si-am ramas surprins.... ,na ,cum draq ,acelasi model cu raport diferit ? Cand am intrebat ce scrie pe tambur si ce scrie pe cutie ,omul mi-a zis ca pe tambur pare sa fie o modificare iar pe cutie in dreptul indicatiei raportului apare lipita o eticheta cu alt raport ! Ptr.mine a fost clar ca era un "hibrid" (cel mai probabil ,tambur de 860 pe corp de 865) .Daca ziceti ca asa vin acuma PL-860 ,cu raport 4.5/1 ,iseamna ca eu posed piese de muzeu !tibi micu scrie:@iorga george
pe tamburul( metalic) de 860 cumparat anul acesta in feb. scrie clar 4,5:1 am verificat si invartind manivela...nu vreau sa intru in polemica cu nimeni...DAR ASTA SCRIE SI CHIAR FACE!!!..cu respect Tibi!

Varga sa fi fost din fier... ce brand aveam !!!
- George Iorga
- maniac
Azi am vazut catalogul Okuma 2008 si intr-adevar Powerliner ,ambele modele ,au acelasi raport de recuperare : 4.5 /1 ! S-au prins pana la urma ca PL-860 cu 5.8/1 e pretentioasa tare , si-au mai dres busuiocu ! Imi cer scuze daca prin faptul ca nu am stiut de aceasta modificare a fabricantului ,am deranjat ori am indus in eroare ,fara intentie , anumiti useri ai acestui forum !
Tuturor fir intins !
Tuturor fir intins !
Varga sa fi fost din fier... ce brand aveam !!!
-
- senior member
dupa multe incercari si teste, momentan combinatia cea mai buna pe care am obtinut-o in a prinde crapi seriosi pe Dunare(si bineinteles cu cele mai putine rateuri sau rupturi)este Spiderwire 0.21 textil linia principala,combi Sunset Amnesia 0.25lb si Kriston Quicksilver 0.25 lb cu carlige Owner sau Gamakatsu.Am incercat multe lansete si mulinete de la marci xxx pina la scule aproape mediocre,dar ideea cea mai importanta este sa stii sa faci compromisuri intre pret si calitate in sensul ca pe Dunare solicitarile sunt extreme si trebuie sa-ti adaptezi arsenalul la ideea asta.
- tudorgabriel
- veteran
Salut baieti,nu credeti ca pescuiesc cu 0.80 mm
pescuiesc la Scurta,la Galati,este o zona cu multi copaci sub apa,unde se varsa Prutul in Dunare, ne ancoram la 50-60 m de mal si pescuim pe senal,s-au prins frecvent somni de 30-50 kg la mate de macrou,spuneti voi ce se poate face cu 0.45 aici
ca sa nu va spun ca s-au prins si de 90 kg,si de 75 kg.
Probabil ca acei care cred ca eu fac misto nu au avut niciodata un peste mare in lanseta sa vada ce se poate intampla,ma refer la mare,adica de peste 50 kg.
Dar vedeti ca pe forum mai sunt si altii din Galati care pescuiesc la Scurta,mai intrebati si pe ei
Fir intins

Probabil ca acei care cred ca eu fac misto nu au avut niciodata un peste mare in lanseta sa vada ce se poate intampla,ma refer la mare,adica de peste 50 kg.
Dar vedeti ca pe forum mai sunt si altii din Galati care pescuiesc la Scurta,mai intrebati si pe ei

Fir intins