Peste mare la varga

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

c_vrabie
junior member

Mesaj de c_vrabie » 01 Oct 2004 13:27

Story :
1.
Eram la inceput de octombrie 1997 cu amicul Mihai P. pe balta 3 de la Calieni. Ajunsesem pe la ora 7.30. Conform obiceiului intai mi-am asezat varga Silstar de 8 m cu fir de 0.2 si carlig de 6.si am pus un patratel de mamaliga ( nu am pus rama ca sa nu ma necajeasca maruntisul ) .Am trecut la scoaterea lansetelor din toc si am inceput punerea monturii la una din ele.Eram cu spatele la apa. Dupa circa 5 minute am intors capul – mai mult din reflex – spre varga. Nu vedeam pluta. Am zis ca o fi dus-o curentul. Dar am observat ca varful vergii era indoit spre stanga. Fara graba m-am indreptat spre mal si am ridicat varga. Fara a intepa mai serios. Repede mi-am dat seama ca e ceva ,,dur’’ la capatul firului. Am strigat catre amic : Mihai vino ca avem treaba. Dupa intepare pestele a luat-o spre inainte. Am fortat un pic. M-a dus spre dreapta. Apoi spre stanga. Nu aveam emotii. Nu speram sa-l pot aduce spre mal cu materialele avute. Totusi incercam sa tin contactul. A revenit spre dreapta si treptat spre mal . De abia la primul pompaj am inceput sa realizez cam ce marime avea. Mihai s-a bagat in apa. Si l-a luat in mincioc.Emotiile – si nu putine - m-au cuprins cand l-am vazut pe mal. Avea 5 Kg cu bataie.
2. A fost singurul peste prins de noi in acea zi.

Opinie : nu am putut intelege cum cineva , nu spun cine, la un reportaj TV dupa ce aranjase lansetele a zis - asezandu-se pe sezlong – ,,si acum sa citim ziarul ‘’

Conclizie : pescuitul la lanseta fara pescuit cu varga ar fi precum nunta fara lautari ( sau invers )

Scrie răspuns