Nu va mai tot contraziceti si certati pe niste zvonuri, presupuneri si barfe bazate pe invidie si rautate...
In fiecare an sunt aceleasi povesti cum ca s-au scos pestii, s-au vandut, s-au furat, etc si de fiecare data s-au dovedit a fi doar niste fictiuni.
In luna mai sunt o saptamana pe Livada deci ramane de vazut cat de adevarate sunt barfele.
Legat de apa din lac ieri am discutat cu 'nea Petre care mi-a spus ca lacul este plin, atata doar ca nu este supraplin ca in alti ani, de nu puteai intra cu masina pe partea cu filigoria.
Si acum...stimabile domn "mija ionut lucian" vad ca arunci asa cu usurinta cuvinte gen "nedreptate, minciuna, inselaciune, vanzatori de vise, atitudini slugarnice si constiinte secate". Vorbesti de "pescarii de alta data" si "demnitatea umana" doar asa...sa fie cat mai multe litere in mesajul postat.
Da-mi voie sa iti aduc aminte ca "pescarii de alta data" pescuiau pe rauri si lacuri salbatice neamenajate, unde nu erau: toalete, cabanute, dusuri, paturi, standuri de pescuit, barci teleghidate si drumuri asfaltate pana in fata standului. Iar daca nu prindeau pesti nu incepeau sa se maimutareasca pe forumuri plangandu-se ca balta nu are peste, si ca patronii isi bat joc de ei cerandu-le prea multi bani pentru nimic.
NU, nu faceau asta...in cel mai rau caz se intorceau intr-o alta zi sa mai incerce odata, sa dea cu alta momeala, sau sa pescuiasca in alt loc, iar daca prindea macar un peste se intorcea acasa fericit ca a reusit sa prinda ceva.
Eu fac "meseria" asta de mic copil, am crescut intre pescari de la care am invatat (furat) cat am putut dar cel mai de valoare lucru care l-am invatat este "sa ma adaptez in functie de conditiile oferite".
Sunt curios..dumneata inainte de a merge pe o balta necunoscuta te interesezi daca are: toaleta, dusuri, wc-uri, ponton, drum asfaltat si standuri bine definite??? sau incerci sa aflii ce pesti sunt, cu ce merge mai bine, care ar fi locurile "fierbinti" si bineinteles taxa.
La cat de pretentiosi am ajuns azi maine facem scandal ca lacul nu are gresie pe fund.
Stii oare de ce nu s-au facut aceste "upgrade-uri" pe Livada? Te-ai gandit oare ca poate exista o explicatie valabila? Ei bine iti spun eu ca exista, probabil dl. Dinu are sa iti explice, dar dupa cum ai pus problema... ma indoiesc.
Fire intinse si numai bine.
Razvan Grindean
- carp addicted-